fbpx

Zveřejněno: 13. 1. 2018

Díky vašim četným dotazům a velkému ohlasu odkazu, který jsem před časem zveřejnila na internetu, přináším postup, jenž mi již několik let pomáhá v případě, že potřebuji rychle a dobře zhojit ránu, ať už sobě, nebo někomu ze svých blízkých.

Celý postup vychází z mých lékařských znalostí o tom, co se děje na úrovni těla a tkání při jejich porušení a následném hojení, a také z mých letitých zkušeností s používáním různých bylin a homeopatik.

Uplatňuji jej při jakékoliv plánované operaci, ale i při náhlých poraněních. Velmi mne těší i pozitivní ohlas mých pacientů, kteří jej vyzkoušeli.

Co můžete očekávat?

  • Snížení rizika krvácivých komplikací a výskytu modřin
  • Zlepšení hojení tkání
  • Prevenci infekčních komplikací
  • Snížení bolesti, otoků a urychlení vstřebávání krevních výronů a modřin
  • Zmírnění strachu a obav před operačním výkonem (je-li to nutné)

Předesílám, že toto je můj postup, při němž využívám některých konkrétních produktů proto, že mi vyhovují a jsou podle mého názoru cenově dostupné, respektive jejich poměr cena/kvalita je pro mne přijatelný. Zároveň tím nezpochybňuji, že můžou existovat jiné dostupné produkty s podobnými účinky.

Budu velmi ráda, když se se mnou podělíte o své zkušenosti, rady a doporučení.

jizva pred

Jizva 3. den po zákroku

Přípravky pro vnitřní užití

A) V případě, že vás čeká jakýkoliv plánovaný výkon, včetně plastické chirurgie, doporučuji PŘED ním používat:

  1. Ultrafiltrát REVITASTEM Before surgery – obsahuje výtažky z rozchodnice růžové (Rhodiola rosea), řeřichy horské (Lepidium meyenii), rudého lapacha (Tabebuia avellanedeae), eleuterokoku ostnitého (Eleutherococcus senticosus) a jiné. Doporučuji užívat 14–30 dní před operací, 1 ampuli denně. Čím větší zákrok vás čeká, tím důležitější je na něj tělo dobře připravit.
  2. V případě obav a strachu z operace je vhodné homeopatikum Aconitum Napellus 15CH v dávce 1krát ráno a 1krát večer 5 granulí den před výkonem. V den výkonu 5 granulí.

Každý operační zákrok je zásahem do celistvosti těla a oslabuje jej. V předoperační fázi je velmi důležitá imunita, kterou je nutné posílit, aby mohl být plánovaný výkon vůbec proveden. Tomuto tématu se budeme věnovat v samostatném článku v průběhu projektu Můj (k)Rok, neb je skutečně obsáhlé a zaslouží si velkou pozornost, jelikož ovlivňuje téměř veškeré dění v organizmu.

B) PO VÝKONU doporučuji užívat vnitřně tyto přípravky (jejich pořadí uvádím dle toho, jak je považuji za důležité, takže pokud budete chtít na něčem ušetřit, škrtejte od konce).

Pro ty, co neznají, tak před a po užití homeopatik se nesmí 20 min nic jíst ani pít.

  1. Arnica Montana 9CH – jedná se o základní homeopatikum nejen po operacích, ale i po úrazech a velkém fyzickém výkonu. Napomáhá hojení, snižuje velikost postoperačních hematomů (modřin) a mírní bolest. První den po operaci doporučuji 5krát denně 5 granulí, dále 3krát denně 5 granulí až do zhojení.
  2. Staphisagria 9CH – homeopatikum snižuje bolest v místě chirurgického řezu s rovným a ostrým okrajem. Zmenšuje potíže po cévkování. Excelentní účinek má v případě zmírnění bolestí po episiotomii čili nástřihu hráze při porodu.
  1. Schüsslerova tkáňová sůl č. 2 – Calcium phosphoricum – urychlí rekonvalescenci. Užívejte 3krát denně 2 tablety. Spolu s Arnikou dokáže zázraky. Schüsslerovu sůl č. 2 Calcium phosphoricum využijete po každé nemoci, po porodu i jiné zátěži. Maminky ji znají jako účinnou léčbu růstových bolestí dětí.
  2. REVITASTEM After surgery – ultrafiltrát urychlující hojící proces na úrovni tkání, buněk i nitrobuněčných struktur. Obsahuje extrakt z vrcholáku chebule (Terminalia chebula), kurkumy dlouhé (Curcuma longa), měsíčku lékařského (Calendula officinalis), lípy srdčité (Tilia cordata), heřmánku lékařského (Matricaria chamomilla) a jiných.

jizva po

Jizva 18. den po operaci

Přípravky pro vnější užití

  1. Hojivá mastička z bambuckého másla s obsahem kanabinoidů. Přesné složení neznám, ale používám ji už léta nejen k hojení pooperačních ran, ale i drobných poranění a oděrek. Výborně mi zafungovala na ekzém. Mastičkou, kterou je lépe držet v lednici, natřeme jizvu. Malými krouživými pohyby a posouváním kůže na obou stranách jizvy proti sobě masírujeme až do úplného vstřebání.
  2. Traumeel – homeopatická mast s obsahem měsíčku lékařského (Callendula officinalis). Natřeme nahrubo ránu poté, co se vstřebala první mastička. Necháme vstřebat.

Zmíněný recept na hojení ran funguje u všech typů řezných ran a drobných oděrek, u kterých nedošlo k zanícení.

Vždy je dobré podpořit hojení užíváním vitamínu C, který je potřebný k tvorbě kolagenu. Zároveň podporuje imunitu, která bývá při větších zákrocích oslabena.

Ke všem uvedeným produktům uvádím, že kromě jejich použití mi nesmírně pomáhají meditace zaměřené na hojení. Jedná se o jakési programování mozku, kdy si vleže a v klidu (obojího bývá po operacích obvykle dost) vědomě vizualizuji hojivé procesy v oblasti rány. Představuji si, jak buňky bílé krevní řady likvidují odumřelé buňky a jak fibroblasty produkují nové vazivo, jež se stává základem nové tkáně.

K této metodě, kterou se dají ovlivnit mnohé jiné uzdravovací procesy v našem těle, se ještě dostanu v samostatné kapitole.

Veškerá uvedená homeopatika jsou běžně k dostání v lékárnách.

Ultrafiltráty, některá homeopatika a tkáňové soli jsou k dostání zde:  

Aura Medical Clinic, s. r. o.
Koněvova 31
130 00 Praha 3

KONTAKTY
Tel.: +420 222 582 002
Mobil: +420 731 152 052
Fax: +420 222 582 330
Email: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Mastička s obsahem kanabinoidů je k objednání na Facebooku.

foto: Profimedia, autorka

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...