fbpx

Zveřejněno: 31. 8. 2017

Dalo by se říct, že Festival Evolution je synonymem pro zdravý životní styl. Každý rok na jaře jste pod střechou Průmyslového paláce mohli najít stovky prodejních stánků s bio a eko produkty i se potkat se zajímavými osobnostmi a kapacitami svého oboru. Protože návštěvníků stále přibývalo, bude se letos tato víkendová akce poprvé konat i na podzim. A jelikož si na ni musíte ještě pár týdnů počkat, přinášíme vám alespoň prozatím záznamy z březnových přednášek. Věděli jste například, jak žijí zvířata, která konzumujete? Romana Šonková a Petr Dobrý vám to prozradí. 

romana sonkova

Romana Šonková

V Evropě je každoročně vězněno v klecích přes 700 milionů hospodářských zvířat. Mezinárodní organizace Compassion in World Farming, jejíž zástupkyní pro ČR je Romana Šonková, vede kampaň s názvem Konec doby klecové. Organizace, která podporuje humánní a udržitelnou výrobu potravin, si klade za cíl ukončit intenzivní průmyslové velkochovy. 

Názor, že v klecích uvězněná hospodářská zvířata zbytečně trpí, sdílí i zakladatel iniciativy Slepice v nouzi Petr Dobrý. Jeho organizace se snaží popularizovat domácí chov slepic, informovat kupující, jak se vyznat v nabídce vajec, vysvobozovat slepice z klecových velkochovů a hledat jim nové domovy. Dnes je jich v těsných klecích několik milionů. Záchrana jedné nestojí majlant. Velkochovy je prodávají za necelých 30 Kč.

petr dobry

Petr Dobrý

Zajímá vás, jak byste mohli pomoci i vy? Nechcete se podílet na klecových velkochovech? Jak na to, si můžete poslechnout přímo zde

 

 

 

foto: Shutterstock a archiv

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...