fbpx

Zveřejněno: 5. 8. 2017

Pokud patříte mezi nadšené milovníky knih, určitě vás bude zajímat hotel The Litarary Man Óbidos, který stojí ve stejnojmenném portugalském městě. Kromě luxusního ubytování nabízí přes 50 tisíc knih. Vzácné svazky najdete ve všech jeho místnostech. Hosté mají proto co dělat, aby stihli jiný program než zkoumání knih.

Hotel má krásný interiér a může se chlubit zvláštní dobovou atmosférou. Je to dáno i prostředím, v němž se tato budova nachází. Portugalský Óbidos je totiž středověké město, které má neuvěřitelnou auru. Ve městě se navíc každým rokem konají historické festivaly a knižní burzy.

Samotný hotel nabízí široké spektrum knih. Některé si mohou hosté také zakoupit a odnést s sebou jako památku na toto krásné místo. Portfolio nabízí staré tituly. Rovněž zde ale najdete žhavé novinky a bestsellery.

the literary man home3

Knihy najdete v portugalském hotelu opravdu všude. Na pokoji vám nedají spát.

Knihy jako stavební kámen

Knihy jsou v tomto hotelu opravdu úplně všude. Nejvíce jich samozřejmě naleznete ve společenských místnostech. Jenomže knihy se nacházejí také v každém pokoji. Jsou standardní výbavou i ozdobou každé ložnice. Proto může nové tituly objevovat každý host. 

Lidé na instagramu se zajímavě vyjadřují k hotelu i k tomu, co vně své stavby nabízí. Návštěvníci pak mají problém s tím, že by si chtěli přečíst každou knihu a místo spánku celou noc čtou. Hotel je tedy tak zajímavý, že se v něm ani nevyplatí spát.

Pokud vás tedy nebaví ohrané návštěvy u moře nebo únavné pěší tůry, máte šanci prožít v hotelu a ve městě Óbidos dny jako z knihy. Věřte, že na tento pohádkový svět jen tak nezapomenete.

foto: The Literary Man Hotel, zdroj: Huffington Post

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...