fbpx

Zveřejněno: 17. 1. 2018

Přemýšlíte nad tím, že byste někam chtěli uložit své peníze, aby se samy postupem času zhodnotily? Hledáte něco, co bude velkým průlomem ve světě plateb a chcete mít jistotu, že na tom vyděláte? Už jste přemýšleli o "paralelní měně"?.

Peníze je téma, které se točí v hlavě asi každému z nás. V současné době se ale dají vydělat poměrně jednoduše, a to uložením do digitální měny budoucnosti - Bitcoinu. 

Bitcoin je nejznámější digitální měna, kterou v současnosti můžete platit už v poměrně velkém množství internetových obchodů. Do budoucna má navíc potenciál stálého růstu. Pokud tedy Bitcoiny nakoupíte, vaše jmění se do budoucna bude pouze zhodnocovat.

shutterstock 550971307

Výhodou Bitcoinu je, že jeho cena neustále roste. Dá se proto pořídit i jako dlouhodobá investice.

Money 2.0

Jak tedy můžeme takový Bitcoin použít? Měnu je potřeba nakoupit co možná nejdříve, protože její cena neustále roste. Bitcoin poté můžete použít jako platidlo v mnoha obchodech, můžete pomocí něj převádět peníze na různou vzdálenost, ale také jej můžete využít jako jistou investici do budoucna.

Digitální měna Bitcoin má velké množství výhod. Ať už je to fakt, že jen pouhý jeho nákup je investicí do budoucna, tak také například to, že Bitcoin je naprosto autonomní měna. Znamená to, že na rozdíl od našich tradičních peněz nemůže být hodnota Bitcoinu nijak devalvována a samotný Bitcoin ani nejde zfalšovat. A to je docela fér, ne? Bitcoin tedy bude navždy decentralizovanou měnou.

Jak začít

Pokud máte dost času, můžete prohledat internet a naučit se, jak Bitcoin funguje. Jestli ale chcete být před mnoha lidmi napřed, platit digitální měnou, vydělat na tom a nechce se vám ztrácet čas brouzdáním na internetu, zkuste kurz Jak na Bitcoin - krok za krokem.

V kurzu se dozvíte všechno, co je k obchodování s Bitcoinem potřeba. V první řadě si založíte svou Bitcoinovou peněženku, naučíte se, kde Bitcoiny nakoupit, kde se dají prodat, jak si za ně něco koupit a jak to vlastně všechno funguje.

foto: Shutterstock, zdroj: VímVíc

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...