fbpx

Zveřejněno: 12. 4. 2017

Díky talentovému testu Jana Mühlfeita se krásná modelka Veronika Kašáková dozvěděla, jaké jsou její silné stránky a v čem bude vždycky vynikat. Je maximalistkou, ráda přemýšlí a začíná nové věci, umí okouzlit a především za každých okolností zůstává pozitivní.

Veronika vyrostla v dětském domově, ve kterém strávila dlouhých 15 let. Svůj příběh i zkušenosti nyní sdílí s těmi, které potkal podobný osud. Prostřednictvím Nadačního fondu Veroniky Kašákové pomáhá dětem z dětských domovů vyrovnat se s bolestivými vzpomínkami a zaměřit se hlavně na vlastní sny i touhy. 

kasakova muhfeit2

Jan Mühlfeit Veronice kdysi řekl, že nemá přemýšlet jako malí lidi a že ji vesmír podpoří, protože je autentická.

Z talentového testu vyšlo najevo, že půvabná modelka klade vysoké požadavky jak na sebe, tak na ostatní. „Chce se učit od těch nejlepších. Vlastně vezme perlu a ještě ji leští,“ dodává Jan Mühlfeit. Jedním z jejích dalších nadání, mimochodem stejné měl i Steve Jobs, je i to, že ráda přemýšlí a snaží se s tím něco dělat. Umění okouzlit a pozitivismus, který z Veroniky přímo sálá, bezpochyby kladně přispívají k její úspěšné charitativní činnosti.  

„Už v dětství jsem své talenty uplatňovala. Vždycky jsem koukala na svět spíše pozitivně a hledala v lidech jen to dobré. Ve škole jsem byla hodně oblíbená, protože se se mnou přátelé cítili dobře. Vymýšlela jsem spoustu klukovin, byla jsem tehdy docela kápo,“ vzpomíná s úsměvem na rtech Veronika. Ale život v dětském domově nebyl vždycky pohádkový. Když toužíte po pozornosti, musíte si ji vydobýt. I na obyčejné pomazlení se musíte zařadit do fronty, ale asi právě proto je Veronika taková bojovnice. „Opravdu ráda přemýšlím. To, že napíšu knihu, mě napadlo ještě když jsem byla teenager. Když jsem ji později začala psát, hrozně mi to pomáhalo. Přestože jsem se vracela k bolestivé minulosti, maximalizovala jsem a dotáhla to až do konce,“ vypráví o svých dalších schopnostech  Veronika a současně ji mrzí, že se v dětských domovech talenty tolik nepodporují a nerozvíjí. Berou se pouze jako koníčky. 

Nyní je Veronika tváří kosmetické firmy Oriflame. Na otázku, jak se ti to podařilo, odpovídá zcela přesvědčivě: „Věděla jsem, že se to stane. Jsem naučená věřit svým snům a cílům. Jediné, co neovlivním, je způsob a čas. Vždycky jsem toužila propojit to, co mě baví, s něčím, kde můžu pomáhat. V tomto konkrétním případě tedy fotomodeling s charitou. Jsem nesmírně vděčná, že se to podařilo.“

Čtěte také:

Jsem holka z děcáku: Veronika Kašáková exkluzivně pro flowee.cz

Mám klíč k odemykání potenciálů: Jan Mühlfeit exkluzivně pro flowee.cz

Tvůj talent je unikát: Jan Čenský 

Tvůj talent je unikát: Eva Čížkovská

 

foto: Radovan Šubín

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...