fbpx

Zveřejněno: 23. 8. 2017

Alternativní formy vzdělávání poskytují dětem možnost lépe vstřebat důležité informace a učení se rázem stane zábavnějším. Ostatně své o tom věděl už zakladatel moderní pedagogiky Jan Ámos Komenský. Ne nadarmo se mu přezdívalo Učitel národů. A jaký mají na jiné způsoby výuky názor globální stratég a kouč Jan Mühlfeit a lektorka Kateřina Novotná? 

I to byla jedna z otázek, která vás diváky nejvíce zajímala. V našem pořadu jsme proto rozebírali nejen školy, jako je Waldorfská či Montessori, ale podívali jsme se na kloub i Hejného metodě. Jak je možné, že si matematiku, pro mnohé tolik obtížný předmět, mohou děti vysvětlit samy mezi sebou a pochopit ji? 

katka a mulf 11 dil

Zajímá vás sebepoznání trochu víc? Přihlaste se na nový kurz Jana Mühlfeita a Kateřiny Novotné s názvem “Rodič jako pozitivní kouč”.

Jan Mühlfeit nám umožnil nahlédnout do svého dětství a prozradil okamžik, který ho ovlivnil na celý život. „Když mi bylo dvanáct let, řekl mi předseda tenisového klubu, že jsem strašně tlustý a měl bych se věnovat spíše sumu. Měl jsem dvě možnosti. Buď dělat sumo, nebo se přestat přejídat a začít trénovat. Během jednoho roku jsem to dotáhl na nejlepšího hráče onoho tenisového klubu,“ vzpomíná Jan Mühlfeit. O své zážitky z mládí se podělila i Kateřina Novotná. Poslechnout si je můžete v našem videu. 

Spousta rodičů se chtěla dozvědět i to, jak mohou svým dětem pomoci se sebepoznáním. A pokud v tomto díle nezazněla odpověď právě na Vaši konkrétní otázku, neváhejte a zeptejte se na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...