fbpx

Zveřejněno: 6. 7. 2017

Lilia Khousnoutdinova je spisovatelka, návrhářka, mentorka, umělkyně, cestovatelka a hlavně žena s velkým Ž. Jak tato bohyně dneška tráví svůj čas, co ji dělá šťastnou a čím vším se vlastně zabývá?

Lilia Khousnoutdinova se ráda zabývá tématy, která jsou ve společnosti tabu. Chce sdílet s ženami své osobní zkušenosti, a jak sama říká, předávat rady, které by si přála, aby někdo dal i jí. Zaměřuje se především na „ženská reprodukční mystéria“, jako jsou menstruace, porody, potraty nebo sexualita.

Její záběr je ovšem velice široký. Kromě své mentorské činnosti se také věnuje návrhářství. Díky svým cestám po světě objevuje různé kultury a tento vliv je na jejích modelech více než jasný. Látky vozí z Bhútánu, z Indie a vůbec z Asie a vzniklé róby dokonale podtrhují ženskou krásu ve své ryzí podobě. Přesvědčit se můžete na stránkách Ecstatic fashion. „V Bhútánu jsem narazila na úžasné látky – oni dělají ručně tkané, neuvěřitelně bohaté a krásné motivy. Každá tkanina má svůj příběh. Mě fascinuje ta hloubka toho, co na povrchu vypadá jako šaty.“

foto: archiv

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...