fbpx

Zveřejněno: 18. 6. 2017

Dovolte mi, abych s vámi sdílel svůj příběh a objasnil záměr přispívat články o zdraví v jeho komplexní podobě...

Dnes můžeme sledovat velké množství odborníků, a pokud se budeme bavit o medicíně, tak tzv. specialistů. Máme experty na řešení kloubních potíží, máme znalce na problémy nervového systému, střevních potíží, štítné žlázy atd., atd.

mudr. jan vojacek foto

MUDr. Jan Vojáček

I já jsem měl namířeno do jedné z těchto škatulek. Pocházím z doktorské rodiny, otec chirurg, děda patolog, teta a strejda internisti. A tak jsem ani nikdy nepřemýšlel, že bych měl jít jinou cestou než studiem medicíny. A tak se stalo. A protože jsem z Olomouce, Univerzita Palackého Lékařská fakulta byla jasná volba. Procházel jsem studiem bez větších obtíží a bez většího přemýšlení, zda to, co nám bylo vtloukáno do hlavy a co jsme hodinami sezení za stolem biflovali, není trochu jinak. Po 6 letech a absolvování 5 státnic za 1 jsem byl promovaný MUDr., nachystán plnit zadání – léčit lidi.

Zápasy bohů

Nicméně k tomu hned po promoci nedošlo a přišlo intermezzo, které považuji za stěžejní pro můj další vývoj a život. Již od malička jsem hrál fotbal za SK Sigma Olomouc a vzhlížel ke klukům, kteří nastupovali k zápasům 1. ligy. Byli to pro nás bozi. A jak šly roky, stále jsem postupoval v kategoriích dál a dál až do mužů, kde jsem ale vzhledem ke studiu medicíny zvolil variantu hostování v klubu 3. ligy SK Unex Uničov blízko Olomouce.

Tak jsem to táhl během studií a po promoci jsem si řekl: „Teď nebo nikdy. Zkusím fotbal naplno v Sigmě a uvidíme, zda na to mám.“ Pracovitost byla odměněna a mně se podařilo naskočit po 3 kolech ligového ročníku 2006/2007 do brány. Ten pocit nikdy nezapomenu. Nyní jsem ten bůh byl já :-). Takto jsem odehrál 18 ligových zápasů, bohužel po sezóně došlo ke změně trenéra a já se z brány pakoval.

Ještě jsem si pak zahrál slovenskou ligu v Trnavě a 2. ligu v Jihlavě. Potom nastal zlom. Křižovatka, která rozhodla o všem. Seděl jsem v kavárně s kamarádem Tomášem, který hrál v tu dobu Skotskou ligu. A v jednu chvíli mnou projelo volání osudu, které mi řeklo: „Jeď do Skotska!“

mudr. jan vojacek foto2

Odehrál jsem sladkých 18 zápasů v první lize, bohužel po sezóně došlo ke změně trenéra a já se z brány pakoval

Skotská etapa

Rok ve Skotsku mi změnil život a pohled na život, tedy i pohled na medicínu, protože medicína a to, jak člověk žije, se nedá oddělit. Studoval jsem nejrůznější životní filozofie, medicínské směry, kvantovou fyziku, prostě jsem hltal vše, co šlo do podstaty našeho bytí. V tu dobu jsem zcela jistě věděl, že nemohu být klasický lékař v systému, který vidí tělo jako soubor orgánů, hmotu, která potřebuje diktovat chemickými léky, co má dělat, popřípadě když se něco začne kazit, tak se to vymění, či vyndá. Trápil jsem se myšlenkou, co tedy budu dělat. Ale kde je přání, kde je vize, tam se manifestuje realita.

Po návratu ze Skotska jsem přece jen na čas podlehl a nastoupil na obor nejbližší mému sportovnímu zaměření, a to na ortopedii. Od počátku jsem cítil, že to není pro mě, ale stále nevěděl, co jiného bych mohl v medicíně dělat. Asi po roce to ale přišlo. Zhmotnění mých tužeb, volání mého srdce po možnosti řešit skutečné příčiny daných potíží v celé šířce a hloubce a komplexnosti, kterou lidská bytost nabízí. Kamarád, se kterým jsem hrál fotbal v Jihlavě, se potkal se známým, který hledal lékaře do své prazvláštní kliniky Endala. V okamžiku setkání s člověkem, na první dojem vizionářem, jsem věděl, že vesmír vyslyšel volání mého srdce po skutečné realizaci mého ducha.

Možná to celé zní esotericky, ale pravda je taková, že na těchto principech vesmír funguje. Tedy co vysíláme, to dostáváme, co si přejeme z hloubi srdce beze strachu, to se manifestuje v realitě.

Tak trochu jiná klinika

Za 6 let budování kliniky Endala, kliniky funkční medicíny, jsme se stali jednou z nejkomplexnějších klinik řešících civilizační nemoci a potíže pohybového aparátu. Používáme nejmodernější technologie, spolupracujeme s nejlepšími laboratořemi v USA, Německu, Švýcarsku, ale stále přistupujeme ke všemu s pokorou, protože známe nástrahy ega, které dokáže vše zničit během chvíle. Proto to neberte jako chlubení se, ale jako důkaz, jak vesmír funguje, pokud si jdete za svým srdcem. Nyní se plní mé sny, každý klient je nový příběh, nová výzva, unikátní přístup a postup v léčení. Někdo potřebuje úpravu stravy, někdo doživit buňky, někdo vyčistit, detoxikovat, napravit páteř, někdo potřebuje pomoci poznat, kdo skutečně je. Takto každý den přicházím s otevřeným srdcem poznat novou výzvu, nový příběh a nabídnout pomoc, ruku průvodce cestou ke zdraví a harmonii.

Dovolte mi, abych vás v následujících článcích seznámil s mojí prací, s tím, k čemu jsem dospěl, že je důležité při cestě k opravdovému vyléčení, řešení skutečných příčin nemocí a ne pouze vypínání stále dalších a dalších symptomů.

foto: Shutterstock, archiv

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...