fbpx

Zveřejněno: 25. 12. 2017

Podle mayského období vstupujeme do období 1-Oc (Pes). V tomto čase je dobré se zaměřit na přátelství, cesty a osobní sny. Uvědomte si, s jakými lidmi chcete trávit čas, a buďte vděční těm, které můžete nazývat svými přáteli. Upevněte tyto vztahy a nebojte se jim pomoci, protože od toho přátelé jsou. Rozviňte svou představivost a použijte ji při vytváření svého života. Imaginace má velkou sílu a nastal čas ji použít.

Po období 1-Caban (Pohyb, Země), kdy se mohlo stát hodně změn na mnoha úrovních, nastává čas 1-Oc (Pes), které je velmi pohodovým a šťastným obdobím, jež přeje novým kontaktům, cestám a úspěchu.

Pes jako průvodce šamana

Toto znamení v sobě nese přirozenou autoritu a lidé, tímto znamením ovlivnění, vědí, jak na druhé zapůsobit. Je to čas přátelství a cest, které vedou jak ven, tak do nitra. Pes je symbolem průvodce šamana, na cestě do podsvětí. Tuto roli v dnešní době mohou hrát blízcí přátelé, kteří nám při obtížných zkouškách života mohou účinně pomoci. Ti, kteří nemají dostatek přátel, mají možnost se seznámit s novými lidmi, a ti, kteří mají přátel hodně, mohou tyto vztahy prohloubit. Poděkujte všem, které máte rádi a buďte vděční za to, že jsou.

shutterstock 323856131

Období Psa přeje přátelství. Můžete navázat nová, nebo prohloubit ta stávající.

Na úrovni těla je dobré navštěvovat nová místa a nechat na sebe působit energii míst i lidí, které neznáte. Naučte se tance, které tančí lidé z jiných kultur, nebo se vydejte na dalekou cestu, abyste objevili silová místa, ze kterých můžete načerpat sílu. Když budete v cizí zemi, vyhněte se turistickým atrakcím a navštivte místa, kde proudí přirozený život.

Pozorujte zvyky a způsoby tamějších lidí a možná se mnohému naučíte. Můžete učinit i cestu do svého vlastního vnitřního světa a posílit své sny. Pokud nemáte na drahou dovolenou, naučte se vědomě snít, abyste mohli navštívit tato místa ve snech. Vyzkoušejte kouzlo vědomé chůze a zpomalte svůj navyklý způsob chození. Pozorujte svůj dech a pozorně našlapujte.

Jak si plnit sny?

Na úrovni mysli si uvědomte sílu své představivosti. Než půjdete spát, naučte se vizualizovat výsledky svých toužebných přání. Vciťte se do svého spokojeného budoucího „Já“, které má přesně to, co chcete teď. Nebuďte však závislí jen na vnějším projevu. Když si například přejete dobré auto a ve své představě ho budete řídit, uvědomte si všechny pozitivní emoce, které tuto představu provázejí. Ale nejen to.

Zeptejte se sami sebe: Co se splněním snu změnilo uvnitř mě samotného? Stal jsem se i lepším člověkem? Důležitá je především vnitřní hodnota, která je symbolem opravdové změny. Pokud získáte drahé auto, ale budete stejně nespokojený člověk jako dřív, život vám přinese i další důvody, proč být nadále nespokojený. A auto vám bude k ničemu. V čem se tedy chcete doopravdy změnit a co chcete žít?

Na úrovni vztahů si uvědomte především lidi, které nazýváte svými přáteli. Pokud se někdo z vašich známých dostal do úzkých, neváhejte mu pomoci, a to bezpodmínečně. V tomto čase je dobré se s přáteli sejít a uctít tyto vztahy radostí a vděčností. Pro lidi, kteří pracují jako terapeuti nebo léčitelé, to může být obzvlášť plodné období. Ale dávejte si pozor na hranice, abyste nepomáhali na úkor své vlastní energie.

Vše má své zdravé hranice, které se mění v souladu s tím, jak se mění život. Co se týká partnerských vztahů, může být prozkoušena věrnost a oddanost, která je tomuto znamení vlastní. Někdy to nemusí být zrovna jednoduché, ale vždy se zkuste sami představit na druhé straně? Opravdu nedělám druhým to, co si nepřeji, aby druzí dělali mne? Nezapomeňte na zákon rovnováhy, který v partnerských vztazích platí nelítostně.

Proč a jak pomáhat

Na úrovni ducha si mnoho z vás uvědomí potřebu druhým pomáhat. Jste opravdu připraveni být druhým oporou a pomáhat i neznámým lidem? Pokud se připravujte na terapeutickou práci, uvědomte si, v čem jste silní a co se potřebujete ještě naučit, abyste druhým mohli pomáhat komplexně. Uvědomte si své léčivé síly a nebojte se je s druhými sdílet. Nepomáhejte však tam, kde to druzí důrazně odmítají. Pomáhejte druhým, ale za žádných okolností se jich nezmocňujte. Pokud vy sami potřebujete pomoci, požádejte někoho, komu v tomto ohledu naprosto důvěřujete. Srdce ví, co je pro vás nejlepší, a tak raději dejte na jeho doporučení.

shutterstock 549090334

Je dobrý čas na to, abyste někomu pomohli. Nebo aby někdo pomohl vám.

Podle západní astrologie se ocitáme v čase Kozoroha. Uvědomte si své dlouhodobé záměry a postupujte pomalým, ale jistým krokem vpřed. Rozvíjejte disciplínu, vytrvalost a schopnost koncentrace. Zbavte se všeho, co je navíc, abyste se mohli zaměřit na to, co je podstatné. Důvěřujte v božské načasování, ale zároveň učiňte všechny potřebné kroky, abyste vesmíru dali najevo, že s ním spolupracujete.

Planeta Saturn, která Kozorohu vládne, má na starosti zákon příčiny a následku. Saturn navíc vstoupil do znamení Kozoroha, takže jeho vliv bude sílit minimálně v následujících 2-3 letech. Nic tedy neodkládejte a buďte co nejefektivnější. Šetřete svou energií jejím správným zaměřením. Někdy méně znamená více. Naučte se postupovat malými, ale stálými krůčky a nakonec můžete být v cíli paradoxně velmi rychle.

Kombinace Psa a znamení Kozoroha přeje prohlubování nejen přátelských, ale i obchodních a pracovních vztahů. Zaměřte se především na ty vztahy, které prošly zkouškou časem a nadále tyto vztahy prohlubujte. I v tomto případě platí, že méně někdy znamená více, a tak se zaměřte především na vztahy kvalitní a oboustranné. Představte si, kde chcete být za rok a čeho chcete dosáhnout. Vizualizujte si svůj budoucí úspěch a s vděčností s touto představou usněte.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Jaká země mě přitahuje?
  • Mám dostatek přátel?
  • Mohu někomu pomoci?
  • Dokážu si říct o pomoc, když ji opravdu potřebuji?
  • Mám schopnost imaginace?
  • Jak ji mohu rozvinout?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Jeďte do cizí země.
  • Pomozte svému příteli, který má problémy.
  • Seznamte se s novými přáteli.
  • Uvědomte si svou věrnost k určitým lidem.
  • Buďte vděční za pomoc, která vám byla poskytnuta.
  • Představte si výsledky svých tužeb a buďte za ně vděční již teď.

Více se o Robertovi Policarovi se dozvíte zde.

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...