fbpx

Zveřejněno: 11. 12. 2017

Podle mayského období vstupujeme do období 1-Caban (Pohyb, Země). Nastal čas změn a všeobecného pohybu. Energie se přesouvá a to může ovlivnit všechny důležité oblasti ve vašem životě. Těchto třináct dní se vyplatí objevovat nová místa, lidi a zkoušet nové příležitosti. Buďte pozorní a na ničem příliš nelpěte. Když se budete držet věcí, které jsou určeny k zániku, budete jen trpět. Využijte tento čas k obnovení vaší energie skrze pohyb. Běhejte, choďte a měňte své každodenní návyky.

Po období 1-Kan (Ještěrky) jste mohli prohloubit své intuitivní vnímání. Nyní se připravte zase zapojit mozek, protože ho budete potřebovat. Znamení Caban (Pohyb, Země) podporuje proces učení se novým věcem a poznatkům. Sbírejte různé informace o tématech, která se náhle objeví jako důležitá. Abyste se mohli pohybovat s energií Caban (Pohyb, Země), je nutné se připravit na nové situace, lidi a příležitosti. Když budete dostatečně flexibilní, váš život se může výrazně zlepšit. V opačném případě budete smutní, protože budete vždy na špatném místě. Nebraňte se novým přístupům, protože právě ty jsou teď žádoucí.

shutterstock 224286946

Buďte v pohybu, to vám přinese štěstí.

Na úrovni těla si dávejte pozor, abyste se nepřetáhli. Musíte odpočívat, ale rovněž byste se měli pohybovat velkou rychlostí. Střídejte čas aktivity a odpočinku tak, abyste si tento proces sami řídili. Zkuste si vždy před dalším dnem vytvořit plán o třech bodech, které je nutné udělat. Vše ostatní berte jako bonus. Rovněž můžete zjistit, že vaše dosavadní stravovací a cvičební návyky nefungují. Přizpůsobte se novým trendům a zkoušejte nové druhy cvičení i stravu. Důležité je naslouchat svému tělu, které s vámi bude velmi intenzivně komunikovat.

Co se týká peněz, někteří z vás budou muset změnit přístup. Je možné, že vám utíkají místy, o kterých nemáte ani tušení. Zkuste si zapisovat příjmy a výdaje, abyste získali přehled, který vám následně poradí, jak svou finanční situaci zlepšit. Peníze mohou mizet a zase ve velké míře přicházet. Na obě dvě varianty se pečlivě připravte.

Otevřete se a učte se

Na úrovni mysli se otevřete novým nápadům a myšlenkám. Je dost pravděpodobné, že jste v něčem ustrnuli, a tak efekt vašich zažitých myšlenek není takový, jaký byste si přáli. Naučte se nějaké nové dovednosti, které vám usnadní žít každodenní život. Může to být cizí jazyk, dovednost na počítači nebo odvaha své myšlenky prezentovat formou, na kterou nejste zvyklí. Ptejte se, učte se, jednoduše buďte zvědaví. Když nebudete příliš uzavřeni novotám tohoto světa, můžete z toho i hodně získat. Pokud jste si vědomi svých negativních myšlenek, zkuste je nahradit příjemnějšími. Buďte však k sobě upřímní. Vaše myšlenky by měly korespondovat s tím, jak se vnitřně cítíte.

Na úrovni vztahů můžete zaznamenat významné změny, které se mohou týkat jak rodinných, tak přátelských či milostných vztahů. Na lidi, se kterými jste si dříve hodně rozuměli, najednou nemusíte mít čas. Naopak lidé, které jste nevnímali, se mohou v tomto období zjevit jako důležití. Nedivte se tomu příliš dlouho, abyste nebyli paralyzováni a neupadli do smutku. Raději se přizpůsobte těmto vlivům a otevřete se nové společnosti. Zeptejte se sami sebe. Kdo přichází do mého života? A kdo z něj odchází? Příliš se z toho nestresujte, protože to může být jen momentální vliv. Radostně se otevřete novým lidem, protože vás mohou příjemně obohatit.

Možnost postoupit dál

Na úrovni ducha může dojít k významnému posunu, po kterém jste dlouho toužili. Možná vám vaše duchovní praxe nestačí a vy potřebujete postoupit dál nebo zkusit něco nového. Mějte otevřeného ducha a tiše naslouchejte jemným neviditelným pohybům, které se ve vaší duši dějí. Zkuste nový typ meditace či relaxace. Zajděte k jinému astrologovi nebo učiteli jógy a nechte se inspirovat jiným pohledem na věc. Vaše sny mohou nabýt také jinou kvalitu, a tak si své sny pečlivě zapisujte.

shutterstock 525407512

Znamení Kozoroha ohlašuje zimní slunovrat.

Podle západní astrologie vstupujeme do znamení Kozoroha ve čtvrtek 20. prosince 2017. Toto zemské znamení ohlašuje významný „zimní slunovrat“, který oznamuje návrat naděje a postupně se šířícího světla. Dny budou delší a temnota je zase na ústupu. Zaměřte se tedy na své dlouhodobé záměry a cíle. Napište si je do svého zápisníku nebo na papír a poproste život, ať vám pomůže při jejich realizaci.

Merkur naštěstí opět nabírá přímý chod, a tak nás zmatky kolem Vánoc budou opouštět. Komunikace se zlepší a doprava bude také lépe fungovat. Na techniku se budete moci opět spolehnout, což následným svátkům jen přeje. Důležité schůzky již neodkládejte, ale naopak pusťte se do všech možných změn k lepšímu.

Duchovní změny

Kombinace Pohybu a znamení Střelce bude trvat do 20. prosince, a tak tento čas věnujte všem změnám, které souvisí s vaší duchovní realizací. Zaměřte se v tuto dobu především na sebe, protože živel Oheň, který Střelci vládne, je především o vlastní seberealizaci. Je to rovněž skvělý čas na cestování do všech možných vzdáleností. Jen se obrňte trpělivostí, která bude prozkoušena zmateným retrográdním Merkurem.

Kombinace Pohybu a znamení Kozoroha, které začíná 20. prosince a dál, se bude týkat vašich finančních zdrojů. Vánoce vždy dokážou v tomto ohledu lidi vyčerpat. Udělejte si finanční plán a nastavte si dlouhodobé kariérní cíle. Pracujte na nových předsevzetích, která mohou mít vekou účinnost, pokud vytrváte, jak radí planeta Saturn, která Kozorohu vládne.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Jaké změny se dějí v mém těle?
  • Jak mohu zlepšit svou finanční situaci?
  • Jaké názory utvářely můj život?
  • K jakým změnám dochází v mých vztazích?
  • Co se mění v mé duši?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Veďte si přehled o svých příjmech a výdajích.
  • Střídejte zvýšenou aktivitu s hlubokou relaxací.
  • Napište si seznam svých názorů.
  • Změňte druh cvičení a zkuste jiný druh stravy.
  • Určete si nové životní výzvy.

Více se o Robertovi Policarovi se dozvíte zde.

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...