fbpx

Zveřejněno: 29. 11. 2017

Podle mayského období vstupujeme do období 1-Kan (Ještěrka, Síť). Nastal čas, kdy je dobré posilovat své intuitivní schopnosti, sny a prohloubit svůj vztah k přírodě. Posilte a prohlubte všechny aspekty vašeho života. Vypněte svůj vnitřní dialog a zkuste vnímat jen své pocity. V tomto období mohou být vaše pocity mnohem přesnější než váš intelekt. Ještěrka rovněž může probudit vaši představivost, která vám účinně pomůže při dosahování vašich tvůrčích cílů.

Po období 1-Chuen (Opice), kdy jste mohli získat důležité informace a prohloubit své znalosti, nadchází období Ještěrky, která vám nabízí úplně jiný způsob vnímání vašeho světa. Jestli jste se v minulých dnech věnovali hlubšímu studiu nebo prohlubování svých analytických schopností, v tomto čase máte tento způsob uvažování hodit za hlavu. Nic nerozebírejte, příliš nepřemýšlejte a naslouchejte více svým pocitům. Pěstujte vnitřní ticho a naučte se důvěřovat svým intuitivním vjemům.

shutterstock 325609028

Nechte pracovat své emoce a kochejte se tichem.

Na úrovni těla si více uvědomte své fyzické tělo. Začněte cvičit sestavy, které jsou vám nejbližší. Raději v tomto třináctidení posilujte, než se protahujte. Tělo musí být velmi silné, abyste byli schopni své ostatní smysly rozvíjet. Na úrovni materiální můžete zaznamenat větší úspěch a prosperitu. Naslouchejte potřebám vašeho těla, abyste věděli, co je pro ně opravdu vhodné. Zjistíte, že tělo má svou vlastní inteligenci, která vám bude vždy k dispozici, když se ji naučíte číst.

Na úrovni mysli se zaměřte na stav mysli mezi bděním a sněním. Hned jak vstanete, snažte si vybavit si své sny. Pokud si navíc pořídíte snový deník a začnete si své sny zapisovat, budete udiveni, jaké souvislosti vám sny mohou poskytnout. Až půjdete spát, zkuste si svůj den zrekapitulovat a pak se snažte být u toho, když usínáte. Použijte sílu představivosti pro zesílení vašeho vlastního záměru. Často se během dne ptejte sami sebe, jestli jste vzhůru, nebo spíte. Tomu se říká zkoušení reality a po nějaké době se tento mentální návyk přesune do snu a vy si možná uvědomíte, že jste ve snu.

Na úrovni emocí si zkuste uvědomit všechny své důležité vztahy, na kterých vám záleží. V tomto třináctidení se vyplatí dát do svých vztahů úplně všechno. Nečekejte, že snaha přijde zvenku. Postarejte se sami o kvalitu vztahů, o které stojíte. Pokud se budete cítit špatně, dejte si sprchu, ale nepoužívejte ji bez plného vědomí. Poproste vodu, aby očistila vaše tělo i mysl. Pracujte se svým dechem. Dýcháte-li příliš povrchně, zkuste dech prohloubit a zjistíte, že se za chvíli budete cítit svěže.

Na úrovni ducha zkuste pracovat s živly. Ráno, když se budete sprchovat, poproste živel vody, ať vás očistí. Během dne vnímejte, jak vám vítr chce něco pošeptat, a stromy vás mohou učit o moudrosti země. K večeru si zapalte svíčku a představte si, že za vaší svíčkou sedí starý indiánský dědeček, kterému můžete všechno říct. Svěřte se dědečkovu ohni o svých úskalích, silných stránkách i záměrech. Uvidíte, že se za chvíli změní kvalita vašeho vědomí, a vy budete přesně vědět, co udělat. Rovněž požádejte sílu snů, aby vás učila. Vždy před spaním si uvědomte svůj záměr a představte si svůj vlastní úspěch. Pak se uvolněte a skočte do svých snů.

shutterstock 696962290

Uvědomte si, kdy spíte a kdy bdíte, a dejte prostor svým snům.

Podle západní astrologie jsme po celou dobu v ohnivém znamení Střelce, které přeje jak dalekým cestám, tak i cestám uvnitř vlastní mysli. Nebojte se použít sílu elementu ohně a pusťte se do díla. Kombinace Ještěrky a Střelce může v mnoha lidech probudit touhu po poznání šamanismu. Pokud budete mít možnost se setkat s nějakým indiánským vědoucím, je pro to skvělá doba. Uvědomte si svou víru a také ji začněte používat v praxi.

V neděli 3. prosince nastane úplněk v Blížencích. Dva dny před tímto dnem se vyhněte všem sporům, pokud to bude možné. Hledejte ta správná slova, abyste dokázali vyjádřit svou vlastní pravdu. Osa Střelce a Blíženců je osa učitele a žáka. Naučte se být po celý život neustále zvídavým dítětem a na druhou stranu se pokuste se svými názory vyjít před veřejnost. Odvážně překonejte své vnitřní strachy a vystupte ze své ulity. Uctěte svého vnitřního učitele i svou zvídavou mysl.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Jak houževnaté je moje tělo?
  • Dokážu být trpělivý?
  • Cvičím pravidelně alespoň 2krát týdně?
  • Jaké problémy bych rád/a řešil/a?
  • Udržuji dostatečně hluboký vztah sám/a se sebou?¨
  • Co pro mě šamanismus znamená?
  • Zapisuji si své sny?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Zvyšujte svou odolnost cvičením.
  • Cvičte pravidelně.
  • Buďte aktivní.
  • Zkuste si uvědomit, že je to všechno jenom...
  • Zapisujte si sny každý den.
  • Pracujte se svou představivostí.

Více se o Robertovi Policarovi se dozvíte zde.

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...