fbpx

Zveřejněno: 16. 11. 2017

Podle mayského období vstupujeme do období 1-Chuen (Opice). Nastal čas, kdy můžete naplno probudit svého vnitřního učitele nebo se opřít do hlubinných studií toho, co vás opravdu zajímá. Nebojte se navštívit odborníky, a pokud jste přesvědčeni o tom, že něčemu opravdu dobře rozumíte, nebojte se vyjít na jeviště života.

Po období 1-Etz´nab (Pazourek), kdy jste možná mohli vidět věci tak, jak jsou, a pravda nemusela být příjemná, ale na druhou stranu jste dostali možnost dělat věci lépe, nastává období 1-Chuen (Opice), které přeje odbornosti, učitelství, předávání a prohlubování vědomostí. Nebuďte na sebe přísní, abyste v sobě neuzavřeli proud tvořivé energie, která bude v následujícím období potřeba. Najděte v sobě svůj moudrý vnitřní hlas a zesilte ho. Pokud ho nemůžete najít, jděte za lidmi, kteří ho už našli. Dávejte si však pozor na to, aby vás zcela nepohltili.

Na úrovni těla je dobré se zaměřit na cvičení různého druhu. Prohlubte své znalosti. Pokud jste cvičitel, máte vhodné období pro rozšíření počtu svých žáků. Pokud se o cvičení teprve zajímáte, navštivte takové cvičitele, o kterých víte, že mají dobré jméno. Jestli jste někde uprostřed, učiňte volbu, zdali se nechcete odvážit otevřít svůj kurz. Praktikujte jógu, tai-či nebo jiné druhy cvičení, které rozvíjejí nejen tělo, ale i mysl. V dnešní době je mnoho fitness trenérů, kteří do posilování přidávají různé mentální cvičení a informují o výživě. Co se týká sexuálního života, můžete být více kreativní a rozšířit své znalosti. Opice je ohebná a ráda zkoumá nové možnosti.

Ohledně financí je dobré se zamyslet nad momentálním stavem a přijít s nějakým kreativním řešením, jak své příjmy zvýšit a výdaje snížit. Pokud máte důvěru ve svého finančního poradce, nebojte se s ním své nápady konzultovat. Navštěvujte různé odborníky a prohlubujte své znalosti.

tai ci shutterstock 42646405

V období Opice se zaměřte na cvičení jako je tai-či nebo jóga.

Na úrovni mysli se věnujte výzkumu a prohlubování svých poznatků. Je jedno, jestli jste učitel, nebo se o něco teprve zajímáte. Studujte, čtěte a své poznatky předávejte dál. Tento čas je vhodný pro vědce, myslitele a lidi pracující s informacemi. Pokud jste příliš extrovertní, věnujte se pravidelnému rozjímání 10 minut denně. Možná zjistíte, že mnohem kvalitnější informace získáváte zevnitř. Na druhou stranu se v pracovní oblasti nebojte navštěvovat odborníky, protože vám mohou výrazně urychlit cestu.

Na úrovni vztahů se můžete více zaměřit na odbornou pomoc těm, kteří nějakým způsobem trpí. Je vhodné prohloubit své psychoterapeutické dovednosti. Seznamte se s novými přístupy a rozšiřte své znalosti. V dnešní době existuje opravdu mnoho způsobů, jak ulevit emočním problémům. Buďte jako opice a nebojte se experimentovat. Mnoho lidí, zvláště v tomto podzimním čase, může chtít vaši pomoc. Buďte připraveni na různé přístupy, protože každý člověk je jedinečný výtvor tohoto vesmíru.

Na úrovni ducha se mnoho z vás může potýkat s tím, jestli již nastal čas, aby mohl pomáhat ostatním profesionálně. Než se rozhodnete nastoupit na cestu učitele, zrekapitulujte svou duchovní cestu a uvědomte si své úspěchy a zkušenosti. Buďte k sobě upřímní v tom, jestli jste připraveni. Nemůžete učit to, čemu ještě sami nerozumíte. Na druhou stranu otálení a náročnost na sebe sama mohou být jen výmluvou, proč tuto odpovědnost odložit. Představte si, jaké by to bylo, kdybyste se rozhodli vystoupit před lidi se svými zkušenostmi. Pokud z toho máte dobrý pocit, jděte do toho. Jestli se necítíte, je možné, že potřebujete ještě prohloubit své znalosti a uvést svůj život do pořádku.

Podle západní astrologie vstoupíme do období Střelce ve středu 22. listopadu. Toto ohnivé znamení je spojováno s dalekými cesty, učitelstvím, vírou a právem. I toto znamení miluje výuku, která je často zábavná a inspirativní. Lidé, kteří mají ve svém horoskopu silně zastoupeného Střelce (Slunce, Luna, ascendent, silně obsazený devátý dům) milují cestování, filozofii, výuku a zábavu. Živel ohně tyto lidi žene k velké aktivitě a rychlému postupu vpřed. Milují dobrodružství a pozitivní moudrost. Upřímnost je pro ně důležitá a po celý život hledají pravdu.

zapisovani shutterstock 282376865

Z pátku 17.11. na sobotu 18.11. se vám mohou zdát silnější sny, zapište si je. Jejich význam bude důležitý.

V sobotu 18. listopadu nastane novoluní ve vodním znamení Štíra a již den předtím mohou být silnější sny. Zapište si je, protože mohou obsahovat důležité informace. Během tohoto času se zkuste zbavit všeho, co již ve svém vnitřním životě nepotřebujete. Dovolte si podstoupit hlubokou proměnu, abyste mohli žít lepší život. Je to vhodný čas pro práci se sexuální energií, a tak se milujte s někým, koho opravdu milujete. Splynutí dvou těl a duší může způsobit hlubokou proměnu, a tak si dávejte pozor na to, s kým spíte. Pocit lásky je jako bezpečnostní pojistka a vůbec nevadí, jestli je to jednostranné, i když je to ta horší varianta. Důležitější je lásku dávat, přestože rovnováha je důležitá pro udržitelnost vztahu.

Kombinace mayského znamení Chuen (Opice) a Štíra přeje všem terapeutickým metodám a léčení duše. Rovněž pro vědecké pracovníky to může být slibné období, protože se mnohem snáze bude odhalovat vše skryté.

Opice a Střelec jsou si v mnohém podobní. Obě dvě znamení přejí učitelství a duchovním naukám. Nebojte se probudit svého vnitřního učitele. Pokud v sobě cítíte nutkání své znalosti předávat, neotálejte. Život vám vždy dá to správné zrcadlo, aby odhalilo vaši úroveň. Pokud zjistíte, že jste se sebou nespokojení, prohlubte své znalosti studiem nebo navštivte jiné odborníky a nechte si poradit.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Vím o potřebách svého těla?
  • Jak jsou na tom moje finance?
  • Mám zájem o vědecký výzkum?
  • Jsou mé znalosti dostatečně hluboké?
  • Mohu někomu pomoci?
  • Jsem připraven druhé vyučovat?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Studujte jazyky nebo obory, které vás zajímají.
  • Cvičte jógu, tai-či, čchi-kung nebo posilujte.
  • Zvyšte svou odbornost
  • Navštěvujte odborníky.
  • Vyslechněte někoho, kdo má problémy, a poraďte mu. 
  • Zrekapitulujte svou duchovní cestu.

Více se o Robertovi Policarovi se dozvíte zde.

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...