fbpx

Zveřejněno: 21. 10. 2017

Podle mayské astrologie vstupujeme do období 1-Chicchan (Had). Vyplatí se plně ponořit do kreativního procesu, protože tento čas můžete být velmi plodný ve všech směrech. Had je symbolem čisté energie, která nemá hodnocení jako dobrá nebo špatná. Často je spojována se sexuální energií, a tak můžete ucítit i větší touhu po naplnění v tomto směru. Sexualita bez lásky může ubližovat, a tak si dávejte pozor, s kým tuto energii sdílíte. 

Po období 1-Eb (Bylina, cesta) jste v sobě mohli aktivovat léčivé síly. Nyní můžete tento proces ještě prohloubit. Uvědomte si své zlozvyky a rozhodněte se vzdát alespoň jedné závislosti, o které víte, že vám dlouhodobě škodí. Nahraďte ji pozitivním návykem, který vám pomůže dosáhnout vašich cílů a celkově vám ulehčí život. Až si budete jisti, že jste se naučili něco nového a integrovali jste to, můžete pokračovat v práci na sobě dál. 

Na úrovni těla si uvědomte svůj vztah ke svému organismu. Připadáte si přitažliví? Pokud ne, něco s tím udělejte. Uvědomte si svou sexualitu a používejte tuto mocnou sílu tím nejlepším možným způsobem. Milujte se s někým, koho opravdu milujete, protože tak jste zapojeni celou svou bytostí. Pokud však nikdo takový není, tak si aspoň užijte toho, co je. Důležitý je respekt a hlavně neubližování. 

sex shutterstock 536115256

Toto období je často spojováno se sexualitou, proto objevujte skrytá zákoutí vaší smyslnosti.

Rovněž můžete najít zalíbení ve cvičení jógy. V tomto třináctidení můžete být mnohem citlivější na své energetické pole. Vnímejte své tělo zevnitř a zkuste rozšířit své vědomí. Pokud nevíte jak, zkuste nějakou meditaci nebo cvičení. Nebo můžete koukat dvacet minut do plamene svíčky a pokuste se uvolnit takovým způsobem, abyste nemrkali. Po tomto cvičení si uvědomte, jestli se ve vašem vědomí něco změnilo. 

Na úrovni mysli a práce si mnoho z vás začne všímat chyb u druhých lidí. To vás může uvést do pokušení o druhých smýšlet hanlivě. Ignorujte tyto myšlenky, jako by to byl šum větru. Když budou negativní myšlenky o druhých neodbytné, zkuste si zahrát takovou hru. Namísto „oni“ zkuste dosadit slovo „já“ a možná velmi rychle uvidíte, jak to najednou lze. 

Pokud trpíte sebenenávistí nebo se nadměrně kritizujete, snažte se tyto myšlenky změnit. Nebo se sami sebe zeptejte, jestli tento způsob uvažování opravdu k něčemu dobrému vede. Uvědomte si, že každá negativní myšlenka obsahuje něco dobrého, po čem toužíte. Zkuste najít tento pozitivní zdroj a nasměrujte svou pozornost k tomu, co chcete, namísto k tomu, co nechcete. Také se může stát, že budete celkem vyrovnaní, ale kolem vás to nebudou vaši kolegové zvládat a budou nadávat nebo se litovat. Projevte jim soucit, ale rozhodně je nelitujte, protože to by se nakonec mohlo otočit proti vám. 

Také to může znamenat, že se budete muset s někým konfrontovat. Nebojte se konfliktu, protože může být velmi konstruktivní. Lidé, se kterými máte nejvíce konfliktu, vás zároveň mohou naučit něco důležitého. Respektujte hranice své i druhých a snaže se být co nejupřímnější, aby zmizely všechny zbytečné domněnky. 

Na úrovni vztahů a emocí si více než kdy jindy uvědomíte své negativní emoce, které nejdříve můžete zaznamenat u svých blízkých nebo v bezprostředním okolí. Pokud jste někomu zalhali nebo ublížili, získejte odvahu se ke všemu přiznat. Odhalte svou duši, abyste mohli získat energii, kterou potřebujete k uskutečnění důležitých změn. Chce to velkou odvahu přiznat si své slabosti, ale právě tady začíná jejich proměna. Pamatujte, že vaše největší slabost se může stát vaší největší silou. Přiznejte si žárlivost nebo závist a vnímejte, co se za tím vším skrývá. Žárlivost ukazuje na vaši schopnost hluboce milovat a závist můžete proměnit v přejícnost a podporu, protože vidíte, v čem jsou druzí dobří. 

Na úrovni ducha se v následujících dnech můžete posunout o úroveň výš. Důležitá je však naprostá upřímnost ke všem stránkám vaší osobnosti. Dovolte si obnažit svou duši a vyslovte své chyby a slabosti nahlas v přítomnosti plamene svíčky. Napište si na papír seznam všeho, o čem víte, že vám na sobě vadí, a učiňte rozhodnutí, že s jedním klíčovým zlozvykem skoncujete. Dobře si však promyslete, čím tento zlozvyk nahradíte. Až budete zpytovat svou duši, snaže se vyhnout falešnému pocitu viny. Poznáte ho tak, že se cítíte mizerně a nic jiného se neděje. Při upřímném zpytování sebe sama dochází k uvolnění sil formou odpuštění. Tím, že prohlédnete to, jak jste si v minulosti ubližovali, bude nutné odpustit sami sobě. Tím může začít proces transformace a uvolnění sil. 

stir shutterstock 582869041

Štíři bývají záhadní a mocní lidé. Pokud jste se narodili v tomto znamení, dejte si pozor, kam směřujete svou energii.

Podle západní astrologie vstupujeme v pondělí 23. října do vodního znamení Štíra. Toto znamení vládne jak sexuální síle, magii, tajemství, smrti, znovuzrození, transformaci a všem tabu. Lidé, kteří mají v tomto znamení ascendent, Lunu nebo Slunce, jsou většinou velmi vášniví a potřebují intenzivní prožitky. Po celý život jsou přitahovaní záhadami života, které jim nedají pokoj. Vše, čemu se věnují, dělají naplno a nemají příliš citu pro střední cestu. Během života dosahují velké duchovní hloubky a mají na druhé velký vliv. Často se jim druzí podvědomě svěřují, aniž by si to uvědomovali. Sexualita, smrt a moc jsou pojmy, které je fascinují. Dokážou nenávidět stejně jako hluboce milovat. Ty, kteří je nezajímají, jednoduše ignorují. Proto mají buď obdivovatele, nebo odpůrce. Často bojují proti rodovým prokletím a hlubokým psychologickým vzorcům, které se přenášejí přes generace. Oni mají tu sílu tyto psychické struktury změnit. Když to odmítají, mohou to být velmi nepříjemní lidé. Mohou být závistiví, žárliví a zákeřní. V pozitivním ohledu to bývají znamenití šamani, léčitelé nebo lidé s neobyčejnou mocí. 

Následující rok by se mělo dařit všem, kdo mají ve znamení Štíra Slunce, Lunu nebo ascendent. Planeta štěstěny Jupiter vstoupila do tohoto záhadného znamení, a tak i my všichni na sobě můžeme udělat velký kus práce a obnovit nejen sebe, ale i své okolí. 

Kombinace mayského znamení Chicchan (Had) a Štíra je téměř totožná. Obě dvě znamení se náramně umocňují. Následující dny věnujte ještě více pozornosti svému sexuálnímu životu, duchovním cvičením a práci se stínem. Můžete udělat mnoho skvělé práce a posunout se o jednu vývojovou „spirálu“ výš. Máte jedinečnou možnost zbavit se návyků, které nad vámi mohly vítězit celý život. 

Doporučené otázky pro toto období:

  • Jaký vztah mám ke své smyslnosti?
  • Jak mohu vydělat více peněz?
  • Co mě nejvíc baví?
  • Přemýšlím často negativně, a pokud ano, mohu to změnit?
  • Jaká závislost mě nejvíc trápí?
  • Umím se přijmout i se svými stíny?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Obohaťte svůj sexuální život. 
  • Buďte v proudu své tvořivosti. 
  • Nahraďte svůj největší zlozvyk nějakým novým pozitivním návykem.
  • Buďte k sobě nemilosrdně upřímní, ale laskaví zároveň. 
  • Uvědomte si své slabé i silné stránky a přijměte se bezpodmínečně. 

 Více se o Robertovi Policarovi se dozvíte zde.

 

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...