fbpx

Zveřejněno: 8. 10. 2017

Podle mayské astrologie dnes vstupujeme do období 1-Eb (Bylina, Cesta). V tomto čase máte možnost rozvinout v sobě léčivé síly a dát do pořádku vše, co se zdá být nemocné a slabé. Netýká se to jen fyzického těla, ale i mysli. Někteří z vás mohou ve svém nitru objevit léčivé síly, kterých jste si nemuseli všimnout. Každý může pomáhat druhým různým způsobem. Najděte si svůj jedinečný přístup a používejte dovednosti k dobru všech. 

¨

 

Na úrovni tělesné si všimněte hladiny své energie. Cítíte se ve svém těle dobře? Nejíte pořád to samé? Ponořte se do svého těla a zkuste s ním více komunikovat. Nevěřte všem metodám, které nadšeně prezentují druzí lidé. Jsou to jen jejich zkušenosti a každé tělo je jiné. Chovejte se ke svému organismu s úctou a buďte na něj hodní. Když budete často unavení, je jasné, že je potřeba zkusit jiný druh stravy nebo cvičení. Pokud znáte dobrého léčitele, doktora nebo výživového poradce, nebojte se nechat si poradit. Nejdříve však zkuste najít svůj způsob, abyste rozvinuli sami cit pro to, co je pro vás dobré. 

Na úrovni mysli a pracovních záležitostí si dejte pozor na kvalitu svých myšlenek. Vyhněte se aroganci, sebelítosti a neustále se opakujícím negativním stereotypům přemýšlení. Vaše vnitřní úvahy mají vliv na vaše pocity a vaše pocity mohou otrávit vaše tělo. Vše je propojené, ovšem výhodou myšlenek je, že se dají poměrně snadno změnit. Vždy máte volbu, jak budete o druhých nebo sami o sobě, smýšlet. Vyhněte se pomlouvání druhých a znehodnocování sebe samých. Zkuste pracovat s afirmacemi, ale při této práci buďte opatrní. Vyberte si jen jednu, a tu opakujte do té doby, dokud neucítíte nový pocit, který toto nové přesvědčení podpoří. Pokud byste to neudělali, mohli byste vnímat neefektivnost této metody, a rozvinuli tak ještě větší bezradnost. Přemýšlejte o myšlenkách, které jsou konstruktivní, laskavé a podpůrné. Někdy stačí jen jedno vyřčené slovo nahlas a vaše vztahy s druhými mohou nabrat nový pozitivní směr. 

spiritual shutterstock 282833975

Cítíte se ve svém těle dobře? Nejíte pořád to samé? Ponořte se do svého těla a zkuste s ním více komunikovat.

Na úrovni vztahů zkuste nacházet v druhých krásu a dobré vlastnosti. Každý máme své nedostatky a projevují se způsoby, kterých si možná ani nevšimneme. Někteří lidé začínají být krásní až po určité době, co je znáte. Dejte druhým čas, aby plně projevili své pravé já. Většina z nás se nechá okouzlit prvním dojmem, který má mnoho lidí dobře nacvičený díky potřebě přežití v dnešní společnosti. Nenechte se zmást okázalým chováním a dívejte se v klidu dál. U některých jedinců krása po chvíli pohasne a naopak u dalších můžete začít objevovat to, čeho jste si na první pohled nevšimli. Pokud jste zamilování do někoho, kdo jen krásně vypadá, může to mít v budoucnosti nemilé následky. Dívejte se druhým do očí o něco déle a možná uvidíte krásu, která by vám při automatickém škatulkování okolí unikla. 

Na úrovni ducha si uvědomte své schopnosti druhým pomáhat svým jedinečným způsobem. Někdo má sílu slova a někdo talent na konkrétní činy. Je mnoho způsobů, jak druhým můžete pomoci. Objevte svůj neopakovatelný přístup. Každý má nějaké léčivé dovednosti a jediné, co je může aktivovat, je nezištná, upřímná touha být prospěšný. Stačí tedy jen chtít a vesmír vám začne ukazovat různé cesty. Znamení Eb (Bylina, Cesta) v sobě obsahuje schopnost pracovat s bylinami. Negativním projevem této síly je závislost na alkoholu nebo jiných drogách. V pozitivním smyslu můžete využít sílu bylin k léčení těla a mysli. Používejte tyto síly s úctou a oni vám mohou zprostředkovat velkou léčivou pomoc. Různé ceremonie s posvátnými léčivkami jsou toho důkazem. Pokud chodíte příliš často do hospody, a pak se cítíte špatně, zamyslete se nad tím, jestli nepijete jen ze zvyku nebo vlastní nespokojenosti. Na druhou stranu, když jste v dobré společnosti a oslavíte svou přítomnost sklenkou vína nebo dobrým pivem, mohou vás následné stavy odměnit tvůrčí silou. 

Podle západní astrologie jsme stále pod vlivem vzdušného znamení Vah. Dále pečujte o své vztahy, a ty, které se v minulém období pokazily, začněte léčit. Dovolte si druhým odpustit a zaměřte se na kontakty, kde energie plyne v rovnováze. Dávání a přijímání je jako nádech a výdech, a tak je i v partnerství důležité, aby vzájemná výměna byla pokud možno v co největší rovnováze. Pokud má někdo navrch, je jen otázkou času, kdy se karta obrátí. Pamatujte, že váš partner není vaše dítě ani váš žák či učitel. Pokud se budete snažit druhé příliš kontrolovat, zákon rovnováhy zařídí, abyste za nějaký čas svou kontrolu ztratili. 

V čase od 7. – 15. října začne být aktivní konstelace Slunce/Pluto, která má za následek uvědomění si vlastních hranic v kontaktu s našimi nejbližšími, zejména s autoritami. Buďte připraveni na střet zájmů a prozkoušení toho, o čem jste přesvědčeni, že je správné. Někteří z vás mohou mít pokušení zneužít svou moc, nebo naopak podléhat moci toho druhého. Buďte k sobě upřímní a nebojte se nepříjemných emocí. Pokud ucítíte nevolnost v oblasti solar plexu, zkuste svou pozorností tento pocit transformovat silou svého srdce. Použijte své soustředění a hluboké dýchání. Díky této konstelaci si můžete vzít svou sílu zpět od lidí, kteří si na ni nárokují právo. Buďte trpěliví, bdělí a laskaví nejen k sobě, ale mějte soucit i s druhými lidmi. Jelikož je potřeba se naučit být rozhodní, používejte svou sílu tím nejlepším možným způsobem. 

dopis shutterstock 288806003

Pročistěte své představy o tom, jaký ten druhý je, a odpusťte sami sobě i ostatním. Když to bude příliš emocionálně náročné, zkuste napsat dopis, který neodešlete.

Kombinace mayského znamení Eb (Bylina, Cesta) a Vah nabádá k léčení všech vašich vztahů, které utrpěly nějakou újmu. Pozvěte svého partnera nebo šéfa na drink a upřímně si promluvte o svých postojích. Mnoho těžkých emocí má příčinu v domněnkách, které si neustále o druhých vytváříme. Pročistěte své představy o tom, jaký ten druhý je, a odpusťte sami sobě i ostatním. Když to bude příliš emocionálně náročné, zkuste napsat dopis, který neodešlete. Pak si ho přečtěte a spalte. Věřte tomu, že tento akt síly je účinný, a uvidíte, co se bude dít. Některé vztahy jsou opravdu velmi náročné, a tak přímá konfrontace není možná. Na upřímnou debatu musí být dva, a tak když něco opravdu necítíte, respektujte své pocity. Vyhněte se však pocitu bezmoci, který je vždy iluzorní, ať se zdá situace jakákoliv. Vždy existuje cesta. 

Doporučené otázky pro toto období:

  • Jím pořád dokola to samé?
  • Jsem závislý na alkoholu, cigaretách nebo jiných drogách?
  • Přemýšlím pořád o stejných věcech, které mi škodí?
  • Umím se dívat lidem do očí?
  • Mám talent léčit?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Zajděte ke svému oblíbenému léčiteli. 
  • Naučte se léčit. 
  • Přestaňte jíst jídla, o kterých víte, že vám škodí. 
  • Dívejte se lidem do očí a hledejte krásu jejich duše. 
  • Pozorujte svou mysl a vyhněte se negativnímu automatismu. 

Více se o Robertovi Policarovi se dozvíte zde.

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...