fbpx

Zveřejněno: 12. 9. 2017

Podle mayské astrologie vstupujeme do období 1-Cimi (Smrt). Tento čas můžeme využít k důležitým změnám ve svém životě. Nelpěte na ničem, o čem v jádru své bytosti víte, že je u konce. Buďte odvážní a skočte do neznáma za novými zkušenostmi. Pokud se odvážíte, budete bohatě odměněni. Když se však budete snažit tvrdohlavě udržet neudržitelné, můžete ztratit až příliš síly. Své minulé zkušenosti proměňte v nápovědy, které vám pomohou žít kvalitnější život.

Po období Rákosu se některým z vás mohlo otevřít mnoho příležitostí, díky kterým jste se mohli přiblížit k vašim cílům, pokud jste byli dostatečně pružní. V následujícím období Smrti je na čase ukončit vše, co by vás v uskutečnění vašich cílů brzdilo.

Zaměřte se tedy na ukončení všeho, co vám v životě ubírá energii. Když se budete cítit vyčerpaní, možná vám život ukazuje, že je čas na důležitou změnu. Podívejte se tedy na všechny důležité oblasti ve vašem životě a zaměřte se na ty, které ve vás vyvolávají smutek. Poděkujte svým dosavadním zkušenostem, protože hrály svou roli. Nyní je čas vstoupit do neznáma. Když budete odvážní, objevíte tolik energie, že se můžete cítit jako znovuzrození. Uctěte minulost, ale pak se už neotáčejte a jděte vstříc novým životním zkušenostem.

shutterstock 435747925

Pokud se rozhodnete správně pro změnu, můžete se cítit jako znovuzrození

Změňte to!

Na hmotné úrovni si uvědomte stav svého fyzického zdraví a způsob, jakým si vyděláváte peníze. Pokud vás ohrožuje nějaká nemoc, zkoumejte její poselství. Co vám tato nemoc říká? V jaké oblasti se cítíte bezmocní?

Jakmile vám to bude jasné, učiňte potřebné změny. Podívejte se rovněž na způsob, jak používáte své finance. U některých z vás bude nutné změnit způsob, jak se svými penězi zacházíte. Přečtěte si nějakou knihu, která vám ukáže zajímavé a nové způsoby, které vás mohou inspirovat. Pokud se cítíte zdraví a bohatí, neotálejte ani tak na místě. Vyzkoušejte něco nového a nuda zmizí z vašeho života.

shutterstock 566157262

Zaměřte se na svůj způsob myšlení

Na úrovni mysli

Zaměřte se na svůj způsob myšlení. Jaké myšlenky vás obtěžují či vám ubírají energii? Pokud jste příliš sebekritičtí, bude dobré, abyste k sobě byli laskavější. Zvolte takové myšlenky, které vám vyhovují v daném okamžiku. Život se neustále mění a myšlenky, které vás dříve podporovaly, mohou být nyní zátěží.

Dovolte si pozměnit své názory tak, aby plně vyhovovaly vašemu současnému životu. Pracujte s takovými afirmacemi, které jsou v souladu s vaší vnitřní touhou a pocity. V pracovní oblasti zkuste nalézt nové způsoby, které vám ulehčí práci. Nebojte se jít do nových výzev, protože je pro to vhodný čas.

Na úrovni vztahů může dojít k větším změnám. Pokud jste již dlouho ve vztahu, který nefunguje, může následovat buď obnova, nebo totální konec. V každém případě nemohou tyto vztahy fungovat tak jako doposud.

Rozhodnete-li se vztah ukončit, uctěte jej upřímným smutkem a vděčností za zkušenosti, které byly dobré. Nebuďte smutní dlouho, aby se smutek neproměnil v lítost a neschopnost jednat. Pokud jste dlouho sami, je vhodná doba vstoupit do nového vztahu. Navštěvujte nová místa a skupiny lidí, kteří sdílejí podobné zájmy. V žádném případě se nevracejte do minulosti, která už nejde změnit.  

Na úrovni ducha mohou někteří z vás cítit velkou potřebu změnit svůj život nějakým zásadním způsobem a je pro to ideální doba. Podívejte se do všeho, co nefunguje, a rozhodně jednejte. Nebuďte však příliš nelítostní, protože pak byste mohli urazit ducha minulosti, který vás stvořil.

Nejdříve uctěte vše, co vás předcházelo, protože bez toho byste nemohli být na místě, ve kterém zrovna jste. Buďte vděční za to, že jste si uvědomili, co nemůže jít dál, a děkujte za sílu utvořit si život, po kterém toužíte. Nastal čas obnovy, která s sebou může přinést jak bolest ze ztráty starého, tak extázi z nově příchozích zkušeností, které vás posunou vpřed.

Ve znamení Panny

Podle západní astrologie jsme ve znamení Panny až do pátku 22. září. Zaměřte se na své stravovací a pracovní návyky a zkuste je v tomto období zdokonalit. Pokud budete mít tendence něco ve svém životě dát do pořádku, je na to vhodný čas. Místo kritického myšlení se pusťte do práce a nebojte se ukázat svou odbornost v oboru, kterému se věnujete.

Novoluní ve znamení Panny nastane ve středu 20. září, a tak zkuste zahájit nový druh cvičení nebo stravování. Během těchto dní je vhodný čas i na detoxikaci nebo léčivé procedury těla. Zkuste dýchat až do břicha a celkově prodlužte svou dechovou frekvenci. Hluboké dýchání vám může prodloužit život a přinést větší pohodu do všech důležitých oblastí ve vašem životě.

Do znamení Vah

Slunce vstoupí v pátek 22. září do znamení Vah, které jsou odpovědné za kvalitu našich nejdůležitějších vztahů. Napište si seznam lidí, na kterých vám opravdu záleží, a zkuste na nich něco změnit k lepšímu. Vyhněte se negativitě a spíš vyhledávejte lidi s optimistickým náhledem na život. Lidé, kteří vás shazují, vám ubírají spoustu energie a odvahu jít za svými sny. Vytvořte si takovou síť vztahů, která vás bude podporovat a inspirovat.

Kombinace mayského znamení Smrti, Panny a Vah vás povede k výrazným změnám, které se mohou týkat především vašich pracovních zvyklostí a vztahů s kolegy. Je možné, že budete muset změnit ke druhým přístup, abyste se v těchto vztazích cítili lépe. Je čas změn, které na sebe upozorní.

Zamyslete se nad svým zdravím a uvědomte si své limity. Vaše tělo může být vnímavější, a pokud své zdraví zanedbáváte, můžete ucítit signály, které se vás budou snažit na něco důležitého upozornit. Jak v práci, tak v důležitých vztazích zkuste jednat nově a neotřele. Stereotyp vás může vysilovat a snižovat zdravou sebedůvěru. Buďte tvořiví a nápadití.

Přeji vám, ať změny, které v tomto čase uděláte, budou požehnáním pro vaši zářnou budoucnost. Ať získáte odvahu jít do neznámých končin a vyjádřit své niterné potřeby tak, aby je druzí začali brát na vědomí.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Trpím proto, že se bráním něčemu novému?
  • Jsem spokojen se svými myšlenkami?
  • Mám odvahu se doopravdy změnit?
  • Jak mohu krizi proměnit ve vítězství?
  • Jsem ochoten skočit do neznáma?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Napište si seznam činností, které byste mohli změnit ve svém zaměstnání.
  • Skončete s jednou závislostí, o které víte, že vám škodí, a nahraďte ji pozitivním návykem.
  • Změňte způsob stravování tak, abyste měli více energie a čilou mysl.
  • Jděte do neznámé společnosti a s někým se seznamte.
  • Zkuste takový druh cvičení, který je vám úplně cizí, a vnímejte, jak se u toho cítíte.

Více o Robertovi Policarovi se dozvíte zde.

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...