fbpx

Zveřejněno: 30. 8. 2017

Podle mayské astrologie vstupujeme do období 1-Ben (Rákos, Kukuřice). Rákos vás nabádá k větší pružnosti, abyste mohli dosáhnout velkého úspěchu. Buďte dostatečně přizpůsobiví, abyste využili všech příležitostí. Na druhou stranu byste měli zůstat věrní své osobní vizi, aby mohla nadále růst. Uchovejte si svou vášeň, ale zároveň nebuďte příliš strnulí. Když dosáhnete rovnováhy mezi těmito dvěma extrémy, můžete nalézt svou pravou sílu, která vás přiblíží k vašim cílům světelnou rychlostí.

Po období Květiny, které mohlo být pro mnohé velmi příjemné a povznášející, pokud jste se tedy nesnažili všechno stihnout, což mohlo vést ke zbytečnému stresu, začíná období Rákosu, který vás může spojit s vaší osobní sílou.

Probuďte svou vášeň a naplňujte své sny. Během vaší cesty však tolerujte i jiné cesty. Jednejte s rozhodností, ale buďte soucitní vůči vašim bližním. Snažte se zamyslet nad svými extrémními postoji, ke kterým můžete mít sklony, a zeptejte se sami sebe: Co mě vede k takovému přesvědčení? Možná zjistíte, že ani sami nevíte nebo vás možná podmiňuje nějaká dávná negativní zkušenost z minulosti. Zkuste střídat napětí s uvolněním v různých životních oblastech.

shutterstock 149888981

Zkuste střídat napětí s uvolněním

Na úrovni těla si zkuste uvědomit, zda je vaše tělo dostatečně pružné. Pokud není, zapište se na kurz jógy nebo jiného druhu cvičení, které podpoří pružnost vaší páteře. Páteř by měla být pevná a uvolněná, aby mohla energie volně plynout. Nebojte se experimentovat s různými typy cvičení, protože je důležité, aby vás tato aktivita bavila. Dělejte vše s plnou vášní. To se týká i vaší sexuality. Oživte svůj milostný život a zkuste něco nového. Respektujte však hranice jak u sebe, tak u druhých. Pokud jíte dokola to samé, je čas zkusit jíst jinak. Sledujte účinky různých jídel, a najděte druh stravování, který vám chutná a cítíte se po něm skvěle.

Na úrovni mysli se svou pozorností zaměřte na nejčastější myšlenky, které vám probíhají hlavou. Je možné, že se neustále v něčem utvrzujete a nechápete, jak ti druzí dokážou smýšlet. Doporučuji nehodnotit to, co se děje v druhých lidech. Jen tiše pozorujte a zkuste se do druhých vcítit. Buďte empatičtí. Jakmile si utvoříte příliš dogmatické myšlenky, život vás bude nutit k jejich porušení. Zkuste neříkat často slovo „nikdy“. Je to velmi nebezpečné slovo, které vás často katapultuje do zkušenosti, kterou zrovna vnitřně odmítáte.

Na úrovni vztahů se zkuste vyhnout jak přílišné tvrdohlavosti, tak nezdravé přizpůsobivosti. Každý má sklon k něčemu jinému, podle své přirozenosti. Nyní nastal čas se naučit novým věcem. Pokud na všechno automaticky kýváte a nerespektujete své pocity, je čas být pevnější ve svých názorech. Jinak budete nešťastní a naštvaní na sebe sama, že si neumíte dát přednost. Na druhou stranu, když budete ten typ člověka, co všem určuje, jak co má být, je na čase se naučit občas ustoupit. Když budete dostatečně pružní ve svých vztazích, může se jejich kvalita výrazně zvýšit.

Na úrovni ducha je důležité si uchovat svou cestu a nevzdávat se. Probuďte v sobě vášeň pro aktivitu, aby se váš vnitřní oheň rozhořel. Buďte rozhodní na své cestě, ale zároveň se vyhněte přílišné tvrdohlavosti. Mohli byste se zlomit. Buďte přizpůsobiví a jednejte. Ať je vaše víra jakákoliv, nastal čas ji projevit a být příkladem. V tomto období můžete zvýšit přirozený respekt a vaše talenty a schopnosti mohou být pro druhé viditelnější.

Pokud neznáte svou duchovní vizi, zkuste držet půst a pište si své myšlenky do deníku. Ptejte se živlů, jaký tu máte vyšší cíl, do kterého byste se mohli naplno zapojit, nebo tančete od západu do východu Slunce svůj vlastní tanec, určený k nalezení smyslu vašeho života. Tančete tak dlouho, dokud se nedostanete do jiného druhu vnímání reality, kde bude vše jasnější. Technik je mnoho. Najděte si ty, které jsou vašemu srdci nejbližší.

shutterstock 386739940

Tančete tak dlouho, dokud se nedostanete do jiné dimenze

Podle západní astrologie jsme stále ve znamení Panny. Toto znamení náleží zemskému živlu, a tak se zaměřte především na praktické záležitosti. Zkuste vyhodit všechny věci, které nepotřebujete, aby energie mohla volně proudit. Zvláště do 5. září je dobré pokračovat v nelítostném vyhazování věcí, kterému přeje retrográdní Merkur. Věnujte se především tělesnému cvičení a profesním ambicím. Vyhazujte, uklízejte a vytvářejte ve svém životě větší pořádek.

V úterý 5. září po poledni se Merkur dostane opět do přímého chodu, a tak mnoho lidí čeká uvolnění a jisté vystřízlivění. Pokud některé touhy, co se týká nových začátků a smělých plánů, přetrvaly, je čas se do všeho naplno pustit. Zmatků bude méně, doprava bude o něco lepší a komunikace jasnější. Odkladů bude také mnohem méně, a tak všechno lépe poplyne.

Úplné uvolnění však můžete čekat až po úplňku v Rybách, které nastane ve středu 6. září. Již dva dny před tímto úplňkem zkuste odložit všechny partnerské problémy stranou. Všechno důležité zkuste řešit až ve čtvrtek. Úplněk v Rybách může být velmi významný pro lidi, co se věnují fyzicko-spirituálním cvičením. Je to vhodný čas pro jógovou praxi či půst.

Kombinace mayského znamení Rákosu a Panny přeje práci s tělem a pracovním příležitostem. Uvědomte si své zdravotní návyky a zkuste je změnit k lepšímu. Pokud vás bolí záda, začněte cvičit minimálně pozdrav Slunci na protažení a posílení celého vašeho těla. V pracovních záležitostech si uvědomte své cíle a plně se věnujte jejich uskutečnění. Ke kolegům se chovejte s úctou a trpělivostí. Zkuste se otevřít větším výzvám v zaměstnání, ale hlídejte si své limity, abyste to nepřehnali. Buďte trpěliví a vězte, že váš čas přijde.

Přeji vám mnoho úspěchu ve vašem zaměstnání a uskutečnění vašich osobních cílů. Ať dokážete rozpoznat ty správné příležitosti a jste dostatečně pružní, abyste tyto šance naplno využili.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Cítím se ve svém těle dobře?
  • Jaký druh cvičení je pro mne nejlepší?
  • Do čeho mohu dát celou svou vášeň?
  • Jsem dostatečně flexibilní?
  • Znám svou osobní vizi?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Začněte cvičit na pružnost své páteře.
  • Obohaťte svůj sexuální život o nové techniky.
  • Zkuste se otevřít novým příležitostem v práci.
  • Nebuďte ani příliš tvrdohlaví ani příliš přizpůsobiví.
  • Objevte svou vášeň a žijte naplno.

Více o Robertovi Policarovi se dozvíte zde.

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...