fbpx

Zveřejněno: 4. 8. 2017

Podle mayské astrologie vstupujeme do období 1-Manik (Jelen). Jelen symbolizuje duchovní hledání a sílu. Ve své podstatě představuje duchovního učitele, kterým může být druhá osoba nebo část vás samých, jež vám přináší rady a podporu ve chvílích, kdy to nejvíce potřebujete. Pro toto znamení je velmi důležitá osobní vize, a tak se i vy můžete vydat na cestu, kdy svou vizi objevíte. Tato cesta může být fyzickou aktivitou nebo čistě niternou záležitostí. Záleží jen na vás, co si vyberete.

Po silném období Jaguára, kdy jste mohli najít větší jistotu uvnitř sebe sama, nadchází doba, kdy můžete ještě více posílit spojení s vaší vizí života. Nežijte sen někoho jiného. Zaměřte se na svůj život a vydejte se cestou naplnění. To, jestli fungujete podle své vize, poznáte jasně. Stačí si položit otázku. Jdu cestou svého života? Pokud budete dlouho váhat nebo se u vás objeví zmatek či smutek, bude to znamení, že jste možná na svou vizi zapomněli. Jestliže víte jasně, jakým směrem kráčíte, pogratulujte si. Není to samozřejmost, ale výsledek obrovského psychologického snažení a vývoje.

Na úrovni těla je dobré si uvědomit, jak ke svému zdraví přistupujete. V tomto čase je dobré navštívit odborníky, kteří již mají kus své cesty za sebou. Dobrá zpráva je, že se nemusíte protloukat životem sami. Zajděte za někým, kdo rozumí dobrému stravování nebo cvičí dlouhodobě druhy cviků, které byste sami chtěli zkusit. Je jedno, jestli to je fitness, posilovna nebo jóga. Důležité je, aby vám cvičení přinášelo radost. Když vás něco baví, je větší pravděpodobnost, že u této činnosti vytrváte. Pokud máte problémy s financemi a víte, že jim někdo ze známých opravdu rozumí, nebojte se říci si o radu. Najděte si takové poradce, kterým můžete otevřít svou duši, protože jen tak bude nakonec vaše snažení efektivní.

posilovani priroda shutterstock 309700259

Vyzkoušejte cvičení, které vám bude dělat radost.

Na úrovni práce a mysli se zamyslete nad tím, jestli nepůsobíte v oblasti, která vás nenaplňuje. Možná pracujete pro někoho, komu se snažíte zalíbit, ale on vás nevidí. Zamyslete se nad smyslem svého zaměstnání a nad úrovní vlastních myšlenek. Pokud si často stěžujete, možná nejste spokojení s tím, co děláte. Zrekapitulujte svou profesní cestu a uvědomte si svou vizi. Nesešli jste z cesty? Nepracujete jen ze strachu, abyste přežili? Jestli jste spokojení se svou momentální prací, zamyslete se nad tím, co byste mohli udělat navíc, abyste ze sebe měli ještě lepší pocit. Pokud si nevíte rady, co je vaším smyslem, zajděte za psychologem, astrologem nebo člověkem, kterému věříte, protože víte, že on svou vizi žije i v profesní rovině.

Na úrovni emocí si uvědomte kvalitu svých stávajících vztahů. Možná jste spokojeni a možná ne. Pokud vám něco ve vašich vztazích chybí, bude potřeba je oživit. Občas se stává, že činnosti, které dřív lidi spojovaly, jednoduše přestanou mít náboj. Zamyslete se nad tím, jak najít více společných zájmů. Často nestačí mít partnera vedle sebe jako váš oblíbený nábytek. Lidé potřebují vášeň a duševní pouto. Pokud vám chybí společné chvíle v nových situacích, může energie mezi vámi stagnovat. Nenechte se zmást a raději společně navštivte nějaký nový kurz nebo jeďte do cizí země, kde ještě ani jeden z vás nebyl. Jestli máte ve svém důležitém vztahu dlouhodobé problémy, zkuste navštívit nějakého poradce, který vám může vnést do vašeho vztahu netradiční pohled a dát dobrou radu.

par cestovani shutterstock 568491457

Pokud je váš partnerský vztah na bodu mrazu, vezměte si dovolenou nebo spolu vyjeďte alespoň na prodloužený víkend do cizích krajů.

Na úrovni ducha se zamyslete nad tím, čemu vlastně věříte. Každý potřebuje nějakou víru, byť to může být třeba ateismus. To, že si zvolíte, že nebudete ničemu věřit, je rovněž jistý druh víry. Důležité je, aby vám vaše přesvědčení vyhovovalo a přinášelo dobrý pocit. Pokud jste zmatení, bude nutné svou víru najít. Běžte do přírody na tři dny a ptejte se sami sebe, kam chcete svůj život nasměrovat. Požádejte řeku, vítr nebo stromy, ať vám pošeptají vizi, která potěší vaše srdce. Nebo zajděte za nějakým duchovním učitelem, který vám může poodhalit váš jedinečný potenciál. Když si uvědomíte svou vlastní sílu, bude pak mnohem snazší se po své cestě rozhodnout jít.

Podle západní astrologie jsme stále v ohnivém znamení Lva. Nalaďte se tedy na svou osobní sílu a nebojte se druhým ukázat, kdo opravdu jste. Buďte inspirativní, protože váš vnitřní oheň je jedinečný. Nikdo není stejný jako ten druhý a jen odvaha být sám sebou dokáže upoutat vaše okolí, které to následně ocení. Nebojte se kritiky ani jiných názorů. Přišli jste sem sdílet své sny, ne někoho přesvědčovat. Komu se vaše sny budou líbit, ať se připojí. Komu ne, ať jde svou cestou.

Představte si, že máte uprostřed své hrudi své osobní Slunce, které září do prostoru. S každým nádechem a výdechem se zvětšuje. Jeho paprsky daleko přesahují hranice vašeho hmotného těla. Cvičte tuto vizualizaci někde v přírodě alespoň pět minut a pak si uvědomte, jak se cítíte. Možná objevíte větší nárůst sebedůvěry a tvořivosti.

festival shutterstock 259017932

Úplněk připadá na znamení vodnáře, který přeje společenské zábavě. Je pravý čas vyrazit na party!

Úplněk ve znamení Vodnáře spadá na pondělí 7. srpna k večeru. Již víkend před úplňkem může být poměrně nabitý, a tak se snažte všechny své partnerské problémy odložit až na úterý. Vodnář je společenské znamení, vyplatí se tedy jít na nějakou akci. Může to být docela zábava, protože hodně lidí se bude chtít předvést. Když nebudete lpět příliš na svém egu, můžete se opravdu dobře bavit. Vodnář vládne přátelství a Lev schopnosti ukázat se ve svém nejlepším světle. Myslím, že není co dodávat. Jen se příliš neopijte, kouzlo úplňku může být velké a ztráta sebekontroly by mohla znamenat budoucí komplikace.

Kombinace mayského znamení Jelena a Lva je mocná a může to být velká jízda. Jelen miluje přírodu a Lev je ohnivé znamení, a tak bude přáno různým táborovým ohňům a zábavě. Věnujte tento čas sami sobě a najděte své vyšší poslání. Setkávejte se se zajímavými, inspirativními lidmi, kteří již mají kus své cesty za sebou. Nebojte se druhé požádat o radu, protože mnoho z vás bude schopno čerpat ze své vnitřní moudrosti. Dejte svému životu vizi, která vás posílí.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Podle jaké vize dnes žiji?
  • Dokážu inspirovat ostatní tím, co dělám?
  • Měl bych zajít za odborníkem ohledně mého zdraví?
  • Dokážu si nechat poradit?
  • Znám svou duchovní vizi?

Doporučené aktivity pro toto období:

  • Udělejte si plán pro zlepšení své fyzické kondice a dodržujte jej.
  • Choďte častěji do přírody a přemýšlejte o svém životě.
  • Zajděte za odborníkem, který rozumí tomu, co vás zajímá.
  • Udělejte si výlet na posvátné místo v přírodě.
  • Zajděte za někým, koho pokládáte za ztělesněnou moudrost, a nechte si poradit.

Více o Robertovi Policarovi se dozvíte zde.

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...