fbpx

Zveřejněno: 22. 7. 2017

Podle mayské astrologie vstupujeme do období 1-Ix (Jaguár). Jaguár symbolizuje duchovní sílu a moc, která byla již od pradávna velmi uctívána. V tomto čase si sami můžete uvědomit svou moc ovlivnit druhé i svůj život. Buďte jako jaguáři. Používejte svůj vliv  moudře. Váš život se v těchto dnech může stabilizovat a vaše činnost může být pro druhé velmi přínosná. Pokud budete nuceni projevit svou sílu, udělejte to rozhodně a rychle. V žádném případě si jejím prostřednictvím nic nedokazujte a nevyužívejte ji jen ve svůj prospěch. 

Po emocionálně bouřlivém období Draka nastal čas koncentrace vlastních sil. Jaguár střeží všelijaká tajemství a umí rozvíjet tajuplné síly. V tomto čase se snažte posílit všechny oblasti vašeho života. Můžete v sobě objevit nové schopnosti, o nichž jste si možná mysleli, že nejsou možné. Pozorně sledujte své okolí i svůj vnitřní svět a buďte ochotni skoncovat s veškerou slabostí, kterou možná uvnitř sebe nebo ve svém okolí objevíte. Učiňte prostor pro dary Ducha, které jsou ve své podstatě neomezené. 

Co se týká tělesné roviny, snažte se posílit své tělo. V silném těle sídlí zdravý duch. Říká se to již dlouho a je to pravda. Potřebujete nejen zdravě jíst a zhluboka dýchat, důležité je i pravidelně cvičit. Pokud se věnujete jen protahování nebo cvičíte jógu, pokuste se přidat ke své rutině i posilovací cviky. Jóga vám dodá obratnost a hlubší duševní spokojenost, ale posilovací cviky vám zpevní tělo a mohou přinést radost z pocitu posílení vašich dříve ochablých svalů. Kombinace posilování a jemného cvičení jógy může být pro toto období ideální. Naopak ti, kteří chodí jen do posilovny, by mohli zkusit více protahovacích cviků a jógu, která jim dodá nejen pružnost, ale i větší vnímavost.   

yoga shutterstock 126464135

V tomto období je ideální kombinovat posilovací i protahovací cvičení. Uvidíte, že vaše tělo se vám odmění.

Na úrovni mysli zvyšte svou schopnost koncentrace a pozorování svého okolí. Buďte jako jaguáři a pozorně sledujte svou „kořist“. Zjistěte si o svém cíli vše potřebné. Nejdřív ho důkladně zkoumejte, abyste zjistili, s čím máte tu čest. Až si budete jistí, počkejte na vhodný okamžik a pak se na ni vrhněte. Snažte se rovněž dosáhnout vyšších stavů mysli, ale zároveň při této snaze na sebe příliš netlačte. Praktikujte různá duševní cvičení a buďte uvolnění. 

V oblasti vztahů projevujte svou moc moudře a s láskou. Možná si uvědomíte, že máte určitou schopnost druhé ovlivňovat. Druzí lidé mohou věřit vašim slovům a radám. Proto vše konejte s čistým srdcem. Pokud budete mít nutkání svůj vliv využít jen ve svůj prospěch, pamatujte, že tak můžete ztratit svou duši. Vyhněte se manipulativním lidem a sami se snažte nemanipulovat. To je totiž jedním z nejhorších výrazů lidské vůle, jež se z dlouhodobého pohledu rozhodně nevyplatí. Když si uvědomíte, že máte schopnost ovlivnit druhé svými myšlenkami, učiňte to v nejlepším možném zájmu všech zúčastněných. K tomu potřebujete moudrost i pokoru. V tomto čase můžete velmi účinně napravit a posílit mnoho svých vztahů, na kterých vám záleží. 

Co se týká duchovního rozvoje, posilte svou duchovní praxi. Choďte více do přírody a dovolte si trávit více času jen sami se sebou. Zkuste pravidelnou meditaci, kdy nebudete nikým jiným rušeni. Obnovte vztah s velkým Duchem a pravidelně ho navštěvujte ve chvílích, kdy budete sami. Nakonec se na takovéto chvíle budete těšit a slovo osamocenost z vašeho slovníku zmizí. Zjistíte, že nikdy nemůžete být úplně sami, protože budete cítit silný kontakt s neviditelnou silou, které se říká život. Lidé i situace se mohou všelijak měnit, ale to se vás nemusí dotýkat. Nalaďte se na svou osobní sílu a svou moc projevte tím nejlepším možným způsobem. 

manipulace shutterstock 504172903

Vyhněte se manipulativním lidem a sami se snažte nemanipulovat. To je totiž jedním z nejhorších výrazů lidské vůle, jež se z dlouhodobého pohledu rozhodně nevyplatí.

Ohnivá síla kreativity

Podle západní astrologie vstupujeme do období Lva. Toto ohnivé znamení podporuje naše kreativní síly a rozvíjí pravou sebedůvěru. Uvědomte si, že hlavně vy utváříte budoucí scénář svého života. Zkuste se v následujících dnech více zaměřit na své zájmy a koníčky, které vás opravdu naplňují. Dělejte to, co vás baví, a zjistěte, co ve vás vyvolává opravdovou radost. Každý z nás jsme jedinečná bytost a v tomto období se máme zaměřit především sami na sebe. 

Lidé, kteří se narodili v tomto znamení, jsou často přirozeně autoritativní. Mají rádi tanec a jsou neobyčejně tvořiví. Každý Lev potřebuje kolem sebe lidi, kteří dokážou ocenit jejich vlastnosti. Často tito lidé rovněž vynikají vůdcovskými a organizačními dovednostmi. Všichni, kdo mají v tomto znamení ascendent, Lunu, Slunce nebo silně obsazený pátý dům, mají silně rozvinuté vlastnosti tohoto slunečního znamení. Ale vůbec nevadí, jestli jste nebo nejste Lev. V tomto období máte možnost probudit své jedinečné dary, které se u každého výrazně liší. Nesrovnávejte se s ostatními a žijte svou vlastní velikostí. 

Kombinace mayského znamení Jaguára a Lva ve vás může probudit velkou sílu, která vychází z jádra naší bytosti. Dovolte si ji plně projevit. Jaguár rozvíjí síly vnitřní a znamení Lva vám dá schopnost své dary druhým s okázalostí předvést. V tomto čase můžete posílit všechny důležité oblasti ve vašem životě. Využijte výjimečných planetárních vlivů, které mohou být pro váš život působivou proměnou k lepšímu. 

konicky shutterstock 392099632

Zkuste se v následujících dnech více zaměřit na své zájmy a koníčky, které vás opravdu naplňují.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Jak mohu posílit své tělo?
  • V čem jsem jedinečný?
  • Mohu zlepšit své pozorovací schopnosti?
  • Mám moc ovlivnit druhé lidi?
  • Spojuji se pravidelně se svou osobní silou?

Doporučené aktivity pro toto období:

  • Pravidelně posilujte.
  • Rozvíjejte své pozorovací schopnosti. 
  • Ukažte své dovednosti druhým.
  • Počkejte na správný okamžik a pak jednejte. 
  • Pravidelně choďte sami na procházky a sledujte pozorně své okolí. 

Více o Robertovi Policarovi se dozvíte zde.

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...