fbpx

Zveřejněno: 9. 7. 2017

Podle mayské astrologie vstupujeme do období 1-Imix (Drak). Drak je znamením začátků a podle jednoho mayského systému začíná nové 260denní, tedy nový cyklus. Během tohoto období se probudí mnoho energie, a pokud tuto sílu nezaměříte správným směrem, může docházet k emocionálním výbuchům, frustraci a vzteku. Když však najdete ten správný ventil, tak můžete najít nejen svou vizi, ale vaše činnost může být velmi produktivní. Ponořte se do proudu svého záměru a čiňte to, co vám radí vaše jedinečná intuice.

V období Lamat (Králík) jste se mohli rozhodnout pro stvoření něčeho nového. Možná jste se rozhodli pro nějaký projekt. Ať to bylo cokoliv, bylo dobré rozvíjet svou radostnou a tvůrčí energii. Nyní nastal čas Draka, kdy se máte pustit do nového tvoření. Je možné, že v sobě v tomto období naleznete staré pochybnosti, které se vás budou snažit odradit. Kdybyste však zůstali ve starých kolejí, rozhodně vám to neudělá dobře. V tomto čase se vaše slabosti mohou proměnit v sílu a naopak přehánění vašich silných stránek vás může paradoxně oslabit. Najděte rovnováhu mezi sebelítostí a arogancí a využijte sílu, kterou vám toto období nabízí.

Na úrovni těla si uvědomte, co jíte a jestli dostatečně cvičíte. Máte zdravé návyky? Pokud ne, možná ucítíte prohlubující se únavu, protože tělo bude vyžadovat změnu. Rovněž je dobré přemýšlet o své sexualitě. Jste v sexuální oblasti spokojeni? Milujete se s někým, koho opravdu milujete? Pokud nežijete svou sexualitu, můžete postupně cítit méně radosti ze života a úbytek kreativních sil. Pokud jste na něčem zase příliš závislí, zjistíte, že se to akorát zhoršuje. Nežijte příliš dlouho v celibátu a svou sexualitu si dovolte otevřeně a zodpovědně projevovat.

Na úrovni mysli si uvědomte, jakou kvalitu mají vaše myšlenky, které vámi prochází. Pokud v hlavě nosíte spoustu obav, nedivte se, že se pak necítíte dobře. Nebuďte k sobě příliš kritičtí a k druhým se chovejte s úctou. Pokud si všimnete, že máte sklony k negativnímu myšlení, uvědomte si, že máte vždy v jakémkoliv okamžiku nebo situaci možnost volby. Můžete si vybrat, jaké myšlenky budete chtít rozvíjet, a tím se chopíte kormidla svého života. Někdy to může jít ztěžka. Naslouchejte tichu ve svém srdci a počkejte, až tyto myšlenky odezní.

premysleni priroda shutterstock 373236727

Najděte si chvilku jen sami pro sebe a snažte se odpovědět na otázku, zdali jste opravdu šťastní.

Žijte naplno

Na úrovni pocitů se zkuste podívat upřímně na to, jak se doopravdy cítíte. Uvědomte si chvíle, kdy jste jen sami se sebou, a na chvilku se ponořte do svých hlubin. Jste v životě šťastní? Pokud budete příliš dlouho váhat s odpovědí, určitě se můžete cítit líp. Najděte si takové aktivity, které vás baví. Život utíká opravdu rychle, tak si své dny pořádně užívejte. Cesta je důležitější než cíl, protože trvá podstatně déle. A pokud si opravdu užíváte své cesty životem, nemáte šanci svých cílů nedosáhnout.

Co se týká duchovní roviny, může mnoho z vás cítit nespokojenost se svým životem. Ti, kteří mají ve vizích jasno, mohou naopak využít ohromné energie Draka k dosahování tvůrčích cílů s neobyčejnou rychlostí a efektivností. Pokud se tedy věnujete činnostem, které vám ubírají energii, je čas to změnit. Uvědomte si vyšší smysl svého života a nasměrujte energii draka správným směrem. Potřebujete silný záměr, a pokud si ho pojmenujete, překonáte všechny překážky. Vyberte si nějaký nezdravý návyk, o kterém víte, že vám ubírá sílu, a nahraďte ho jiným, lepším návykem. Vydržte jej alespoň 28 dní dodržovat a zapíše se vám hlouběji do podvědomí. Jakmile změníte svou činnost, změníte postupně i svůj charakter. Pamatujte na to, že vaše slabost se může stát vaší silou.

rodina shutterstock 437807485

Pracujte hlavně na vztazích s vašimi nejbližšími.

Ovládejte své emoce

Kombinace mayského znamení Draka a Raka prohlubuje sílu emocí. Obě dvě znamení jsou silně zaměřena na rodinu a dokážou občas ublížit na hluboké pocitové rovině. Zkuste své emoce ovládat, a to zejména první dva dny tohoto období. Tedy 9. a 10. července. Jelikož znamení Raka vládne především rodinným vztahům a emocím, pracujte hlavně se svými pocity, které chováte ke svým nejbližším. Ty v tomto čase budou velmi silné a intenzivní. Rak vládne minulosti a starým zakořeněným vzorům. Máte možnost napravit svou minulost a pomocí znamení Draka dát směr vaší budoucnosti. Abyste se však mohli opřít do svých projektů a vizí, bude potřeba překonat určité podvědomé vzorce, které jsou hluboce zasuté ve vaší psyché. Je to však ideální čas pro tento typ práce. Přeji vám sílu, štěstí a pohodu.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Jsem spokojen se svou sexualitou?
  • Co mohu změnit?
  • Co mi říkají mé slabé stránky?
  • Jak je mohu proměnit?
  • Jaká je má nejčastější emoce?

Doporučené aktivity pro toto období:

  • Vytvořte si nový pozitivní návyk a dodržujte ho 28 dni.
  • Nic nepotlačujte a zkuste se zbavit návyku něco pořád hodnotit.
  • Pravidelně meditujte o svém životě.
  • Nepotlačujte svou sexualitu a projevujte ji s láskou.
  • Prohlubte vizi svého života.

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...