fbpx

Zveřejněno: 26. 6. 2017

Podle mayské astrologie vstupujeme do období 1-Lamat (Králík). Nastává čas, který je vhodný pro začátek nových projektů a prohloubení vašich tvůrčích sil. Více se smějte a hledejte to, co vám přináší opravdovou radost. Pokud jste příliš vážní, je potřeba začít si víc užívat. Aby byl člověk tvůrčí, nemusí být nutně umělec nebo kreativec. Každý život je velké umělecké dílo, a proto tento čas věnujte takovým činnostem, které vám přinesou radost a hojnost na všech úrovních.

V období Orla jste si měli uvědomit vyšší cíle a své vize. Nyní nastala chvíle pro radost z uskutečnění vašeho jedinečného snu. Zaměřujte svou pozornost na činnosti, které těší vaše srdce. Tím bude vaše pozitivní energie růst a vy snadněji dosáhnete svých tvůrčích cílů. Udělejte si čas na své přátele, obnovte své staré koníčky nebo vytvořte zcela něco nového. Tvůrčí činnost dokáže být hlubokým uzdravujícím procesem, který přinese dobro nejen vám, ale i vašim blízkým.

Na úrovni těla si uvědomte spojení se svým tělem. Umíte se z něj radovat? Pokud v životě neprožíváte rozkoš, udělejte si čas pro potěchu vašich tělesných potřeb. Zajděte si na dobrou masáž, jídlo nebo se věnujte takovým činnostem, po kterých vaše tělo touží. Sex je velkým zdrojem energie a tvořivosti. Může zcela proměnit vaše vnitřní nastavení. Milujte se s vaším partnerem s láskou a buďte hraví. Dávejte si však pozor na to, abyste se nestali na takových zážitcích příliš závislí. Karta by se mohla obrátit proti vám a z věcí, které vás těší, se mohou stát nepříjemné nutkavé činnosti, které vám budou nakonec ubírat energii. Chce to cit pro rovnováhu. Když budete příliš asketičtí, budete možná moudří, ale bude vám chybět šťáva a radost ze života. A naopak, když si budete jenom užívat a nebudete se věnovat své duši, nakonec ztratíte kontakt sami se sebou a budete se honit za prožitky, které budou příliš krátkodobé na to, aby vás zcela uspokojily. Umět se bavit je umění a ne každý to umí. Naučte se bavit svým jedinečným způsobem, který je nenapodobitelný.

Na úrovni mysli si uvědomte své myšlenky. Jsou radostné nebo pochmurné? Smějete se často? Pokud jste příliš vážní, začněte se více smát. Neřešte to, co si o vás myslí okolí, a naučte se nebrat věci osobně. Na smích má každý právo, a pokud si všímáte, že někomu nejste po chuti, možná vám jen odráží nějakou část vás samých, která neustále něco posuzuje. Nebuďte k sobě tak kritičtí. Důležité věci se dají dělat i s úsměvem na tváři. Léčivá síla smíchu prozařuje nejen vás, ale i vaše okolí. Pokud budete v příliš vážné společnosti, naučte se smát vnitřně. Mírně se pousmějte a zachyťte jemný pocit vašeho vnitřního úsměvu. Pak pomocí dechu a pozornosti veďte svůj úsměv do oblastí těla, které vám možná způsobují problémy. Když to budete často cvičit, možná nebudete muset chodit k lékaři. Léčivá síla úsměvu je sice jemná, ale mocná zároveň.

par trava shutterstock 653716126

S partnerem si užívejte více dobrého sexu a společenských akcí. Je léto a tento čas těmto činnostem přeje.

Na úrovni vztahů nastal čas se pořádně bavit. Zavolejte přátelům, které jste dlouho neviděli, a oživte své vztahy. Pokud máte hodně přátel, buďte hlavně s těmi, se kterými se můžete opravdu radovat. Nebuďte příliš dlouho s těmi, kteří jsou příliš depresivní. Buďte s nimi jedině tehdy, když si budete jisti, že jim opravdu dokážete zlepšit náladu, a to nejen na svůj úkor. Toto je období radosti a zvýšení tvůrčích sil. Když budete trávit čas s příliš depresivními lidmi, je pravděpodobné, že vás spíš stáhnou dolů. Proto moudře vybírejte svou společnost. Jelikož je to také čas nových projektů, spojujte se s lidmi, se kterými byste mohli dělat něco společně. Práce by vás měla těšit a to si neustále připomínejte.

Na úrovni ducha se věnujte své tvůrčí činnosti, která obohatí vaši duši. Je čas pro začátek nového projektu a pro ty, kdo chtějí založit rodinu, je vhodný čas pro tvoření potomků. S novými projekty či zakládáním rodiny je spojena zodpovědnost. Proto si nejdříve uvědomte, co pro vás to nové bude znamenat a co se od vás bude očekávat. Konzultujte vše se svým srdcem, a pokud se rozhodnete, jděte do toho a neohlížejte se zpět. Radostně vytvářejte ve svém životě nové formy a uvědomte si, že život je z velké části tvořivý akt, který nikdy nekončí.

Vláda Raků 

Podle západní astrologie jsme se ocitli v čase Raka. Toto citlivé vodní znamení vládne hlubokým potřebám duše, minulosti, péči a rodinným záležitostem. Lidé, narození v tomto znamení, jsou velmi hlubokomyslní a touží po pocitu bezpečí. Rodina pro ně hraje velmi důležitou roli a může se stát smyslem jejich života. Klíčové slovo je bezpečí, po kterém nejen celou svou duší touží, ale zároveň jsou schopni ho druhým poskytnout. Ne náhodu znamení Raka vládne mateřské lásce, která je jednou z nejsilnějších sil v tomto vesmíru. Lidé ve znamení Raka neustále hledají bezpečí v úzkých vztazích, které by jim mohly připomínat rodinné zázemí. Proto dokážou být velmi oddaní svým nejbližším. Mohou mít sklon k závislosti a někdy druhé i citově vydírat, protože se bojí, že by své blízké mohli ztratit. Jsou to odborníci na lidskou duši a často vynikají i ve vědeckých disciplínách, protože je přitahuje hloubka, do které neustále směřují. Milují, když o něco nebo někoho mohou pečovat. Je to znamení vnitřní síly a hloubky, a tak často nemají potřebu být příliš úspěšní ve vnějším světě, pokud by tato motivace nevedla z jádra jejich vlastní duše.

rodina shutterstock 230793271

Radujte se se svými nejbližšími, vydejte se do přírody nebo jeďte na rodinnou dovolenou. Pokud toužíte po dítěti, je vhodný čas. Toto období přeje i plození nových potomků.

Prohlubujte rodinné vztahy

Kombinace mayského znamení Králíka a Raka může podpořit plození nových potomků a plánování tvůrčích cílů, které jsou spojeny s rodinnými záležitostmi. Můžete upravovat svůj byt, pokud vám to přináší radost, nebo můžete zajet na společnou rodinnou dovolenou a pořádně si užít čas se svými nejbližšími. Vneste do svých rodinných vztahů větší odlehčenost a radost. Překvapte své blízké něčím, co potěší jejich duše. Namalujte pro ně obraz či napište krásný dopis, který vyjádří vaše hluboké pocity. Vnášejte radost tam, kde je zranění a smutek. Radujte se se svými nejbližšími, ale zároveň respektujte svou vlastní duši. Abyste mohli být opravdu štědří, musíte cítit vnitřní naplnění. Věnujte se vaření, procházkám do přírody a prohlubujte své rodinné vztahy, protože ty vás výrazně ovlivňují, přestože si to možná nechcete připustit.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Směji se dost často se svými nejbližšími?
  • Prožívám v životě rozkoš?
  • Co pro mne znamená radost?
  • Mám přátele, se kterými se dokážu uvolnit a dobře se bavit?
  • Jaký projekt na mne čeká a co bude ode mne vyžadovat?

Doporučené aktivity pro toto období:

  • Smějte se častěji.
  • Dělejte to, co vás baví.
  • Vytvořte něco krásného a darujte to někomu, koho máte opravdu rádi.
  • Buďte odvážní a rozhodněte se jít do svých projektů naplno a s radostí.
  • Udělejte něco hezkého minimálně pro jednoho člena vaší rodiny.

Více o Robertovi Policarovi se dozvíte zde

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...