fbpx

Zveřejněno: 17. 5. 2017

Podle mayské astrologie vstupujeme do období 1-Muluc (Voda). V tomto čase máte jedinečnou příležitost očistit nejen svou mysl, ale i své vztahy, tělo a duši. Sledujte sami sebe při různých činnostech a zaměřte se především na to, jak se cítíte. Pokud zjistíte, že se necítíte dobře, bude potřeba danou oblast, které se věnujete, očistit. Ať už se jedná o cokoliv, bude důležité učinit změny. Odpusťte sobě i druhým a dovolte se otevřít novým příležitostem. 

Co se týká vašeho zdraví, mnoho z vás bude mít v tomto období potřebu detoxikovat své tělo od škodlivých látek. Jestliže se dostatečně nestaráte o své tělo, začne později slábnout i vaše mysl. Proto je důležité své tělo udržovat ve formě. Když se budete cítit dobře, budete výkonnější a radostnější, a to se samozřejmě projeví v ostatních důležitých oblastech života. Nezapomeňte hlavně na pitný režim, který je pro vaše zdraví nezbytný. Až budete pít vodu, zkuste si uvědomit její očistné síly. Zkuste ji naprogramovat přáními, po kterých toužíte, abyste rychleji dosáhli svých cílů. Pokud máte možnost, pobývejte u vody nebo si udělejte jednou týdně bylinnou koupel. 

Rovněž je to příhodná doba pro darování nebo vyhazování starých věcí. Zkuste v tomto období více uklízet a vyčistěte vše, co je potřeba. Když uklízíte svůj byt, tak si děláte pořádek i uvnitř své vlastní bytosti. Uklízejte s vědomím, že vytváříte prostor pro nové příležitosti. Možná se budete divit, jak rychle se začnou ve vašem životě dít pozitivní změny. Je však třeba udělat první krok. 

Na úrovni mysli se možná mnoho z vás bude potýkat s negativními myšlenkami, kterých se budete chtít zbavit. Možná tak přemýšlíte dlouho, ale už vás to nebaví. Není dobré myšlenky potlačovat nebo je násilně nahrazovat těmi pozitivními. Zkuste se spíš zaměřit na činnosti, které vás těší. Nasměrujte svou pozornost do činností, které jsou smysluplné. Uvidíte, že za chvíli se změní i vaše myšlenky. Pocity a myšlenky jsou vzájemně provázané a díky tomu můžete svými ideami měnit své pocity a naopak. Zkuste myslet pozitivně, ale zároveň respektujte své pocity, ať jsou jakékoliv. Vše má svůj čas, a tak i nové myšlenkové vzorce, po kterých toužíte, potřebují čas, aby uzrály. 

horoskop voda shutterstock 520394380

Zkuste myslet pozitivně, ale zároveň respektujte své pocity, ať jsou jakékoliv. Vše má svůj čas, a tak i nové myšlenkové vzorce, po kterých toužíte, potřebují čas, aby uzrály.

Ve vašich vztazích může dojít k významné změně, která se může týkat nějakého obtížného vztahu. Pokud máte v zaměstnání problém s nějakým člověkem, zkuste ho více pochopit, popřípadě mu odpusťte jeho chování. Nejlépe bude, když si promluvíte, abyste mohli vzájemně přijít na nedorozumění, která jsou častou příčinou neshod mezi lidmi. Přestože můžete mít silné sklony vidět chyby u druhých lidí, ponořte se do sebe a zjistěte, čím jste dané situaci přispěli. Jestliže zjistíte, že i vy jste udělali chybu, seberte odvahu a omluvte se. 

Na pracovních poradách můžete využít techniku kamínku nebo jiného předmětu, který bude sloužit jako určující ukazatel toho, kdo bude mít hlavní slovo. Ten, kdo má tento předmět v ruce, bude mluvit, aniž by mu ostatní skákali do řeči. Díky této technice budete nuceni více naslouchat. Navíc dostanete šanci druhé pochopit a sami být více pochopeni. 

Voda vám pomůže

Pokud se budete chtít propojit více se svou duší, povolejte živel vody, ať vám pomůže. Voda vládne pocitům a hluboké intuici. Naslouchejte šumění potoku nebo jeďte k moři. V tichu se otevřete zvukům tohoto živlu a vnímejte myšlenky, které k vám přijdou. Poproste vodu, ať očistí vaši duši a váš život. Poděkujte tomuto elementu za to, že vás vyživuje a léčí. Jakmile získáte s vodou hlubší kontakt, bude vás učit svou tichou moudrostí. Rovněž je skvělý čas hluboce odpustit sobě i druhým za veškerá minulá ublížení. Buďte velkorysí a neztrácejte čas s pomstou nebo jinou formou negativity. 

Podle západní astrologie vstupujeme 20. května do komunikativního znamení Blíženců. Toto vzdušné a velmi pohyblivé znamení vládne především uměním komunikace. Lidé v tomto znamení jsou velmi všestranní a talentovaní, ale často nevyužijí svůj talent naplno, protože jsou příliš zvědaví, a tak u ničeho dlouho nevydrží. Ti, kterým se to povede, jsou pak ve svém oboru opravdu výjimeční a novátorští. Nuda je jejich největší nepřítel, a tak se tito lidé snaží všemožně zabavit. Jejich posláním je přinést do života jistou lehkost, kterou pak mohou druhé těšit. Největší silou je jejich komunikace, schopnost se učit a zároveň tyto poznatky zase předávat dál. 

I vy se v tomto období můžete naladit na své vnitřní talenty a rozvinout své komunikační dovednosti. Otevřete se druhým a snažte se komunikovat jasně. Dávejte pozor na svá slova, protože ta mohou jak hojit, tak ublížit. Pokud máte s někým spor, promluvte si s ním, nebo mu napište dopis. Vyhněte se přehlcení informacemi a bavte se tak, abyste se nevyčerpali. 

horoskop voda shutterstock 582869086

Podle západní astrologie vstupujeme 20. května do komunikativního znamení Blíženců.

Novoluní v Blížencích nastane ve čtvrtek 25. května. Pro spisovatele, redaktory, řečníky a lidi, kteří pracují s informacemi, to může být skvělý čas. Pište, mluvte a používejte všechna možná média k tomu, abyste sami sebe vyjádřili tím nejlepším možným způsobem. Zapište si sny, které se vám tento den budou zdát, protože mohu být významné.  

Zaměřte se rovněž na svůj dech a zkuste ho prohloubit. Blíženci jsou úzce spojeni s plícemi a pažemi. Mnoho lidí, se silným zastoupením tohoto znamení v horoskopu inklinuje k astmatu, a to především kvůli nedostatečnému dýchání. Hluboký břišní dech je pro Blížence požehnáním. V tento čas tedy zkuste nějaké dechové cvičení, které může být o to efektivnější.

Kombinace mayského znamení Muluc (Voda) a Blíženců přeje očištění vaší komunikace a myšlenek, které vámi denně procházejí. V tento čas je dobré si uvědomit léčivou sílu slova, jímž můžete napravit vaše vztahy. Zbavte se omezujících přesvědčení a nahraďte je pozitivními myšlenkami. Vaše mysl již pak nebude vaším nepřítelem, ale spojencem, který vám bude na vaší životní cestě pomáhat. Odpusťte druhým jejich činy, ale především nejdříve odpusťte sami sobě. Pročistěte svou mysl a buďte ve své mysli k sobě laskaví. 

Přeji vám, ať je vaše komunikace výrazem vaší vnitřní krásy a druhé jen obohacuje. Ať vaše slova léčí a přináší pravé poznání. Ať se vaše vztahy uzdraví a dojdete k pravému odpuštění. Pro více informací se podívejte na moje stránky.

Doporučené otázky pro toto období: 

  • Jaké jsou mé nejčastější myšlenky?
  • Chci doopravdy změnit myšlenky, které mne omezují?
  • Které vztahy potřebují mou větší pozornost?
  • Dokážu se omluvit?
  • Jsem schopen sám sobě odpustit?  

Doporučené aktivity pro toto období:

  • Dodržujte pitný režim. 
  • Detoxikujte své tělo. 
  • Očistěte svou mysl od stěžování a obviňování. 
  • Odpusťte nejdřív sobě, a pak druhým. 
  • Projevte odvahu a přiznejte své vlastní chyby. Požádejte o odpuštění. 

 

 

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...