fbpx

Zveřejněno: 22. 4. 2017

Podle mayské astrologie vstupujeme do období 1-Akbal (Dům, Noc). V tomto čase je dobré se zaměřit na své rodinné vztahy, práci se sny a zvelebování svého domova. Vliv retrográdního Merkura, který může vnášet do vašeho života různé zmatky, které se týkají komunikace a náhlých oprav v domácnosti, se může stát skvělým obdobím pro různé opravy v bytě. Když se něco rozbije, radujte se z toho, že můžete probudit svůj tvůrčí talent a přijít na originální řešení. Hlavně nepropadejte sebekritice a pocitu, že se nic nedaří. V komunikaci s rodinnými členy buďte trpěliví a raději si nechte slova druhých víckrát zopakovat. Poté si raději všechno zapište, abyste na nic nezapomněli. Když přesto zapomenete, mějte s sebou soucit a hlavně se nekritizujte. 

Na úrovni fyzické se především zaměřte na svou stravu. Vnímejte, jak reaguje vaše tělo na různé potraviny a popřípadě změňte jídelníček. Každý člověk jí něco jiného, a tak respektujte především vaše bližní. V období Akbal se bude mnoho z vás více zaměřovat na vaše rodinné vztahy a domov. Uspořádejte tedy aspoň jednou týdně rodinnou večeři a udělejte z toho posvátný akt síly. Není důležité jen to, co jíte, ale především, atmosféra ve které jíte. Jezte pomalu a v harmonickém prostředí. Berte jídlo jako rituál, který upevňuje vaše vztahy. Pokud nechcete jíst s příbuznými, pozvěte přítele nebo kolegu z práce. 

Na úrovni mysli se zaměřte na své rodinné příslušníky. Vztah k nejbližším členům rodiny, totiž často ovlivňují vazby k vašim spolupracovníkům. Když si zlepšíte své pouto s rodiči a sourozenci, půjdou vám i jiné aktivity mnohem snadněji. Můžete vyzkoušet rodinné konstelace. Pokud nemáte rádi svého otce, je možné, že budete válčit s jinými druhy autorit. Nevyřešený vztah s maminkou může mít silný vliv na příliv hojnosti a pocitu bezpečí. 

Na úrovni vztahů se zaměřte především na pocity, kterou jsou skryté. Ne každý, kdo jedná na první dojem nepříjemně, je nutně zlý člověk. Často to bývá strategická obrana, která nahrazuje pocit nejistoty a strachu z toho, co by mohlo přijít ze stran druhých lidí. Dívejte se lidem do očí a koukejte se na opravdové pocity, které se za nimi skrývají. Raději to však u některých lidí nedělejte příliš dlouho, mohli byste je naštvat. 

Pokud budete chtít kultivovat svou duši, zaměřte se více na své sny. Akbal vládne jak temnotě, tak nočním dobrodružstvím. Z temnoty vychází světlo a ze snů se tvoří vaše realita. Pořiďte si snový deník a své sny si každodenně zapisujte. Uvidíte, co všechno objevíte. Jazyk snů je velmi jednoduchý, pokud se naučíte jeho gramatiku. Co se týká vašeho domova, učiňte z něj místo, kam se budete rádi vracet. Je to posvátné místo, odkud vaše duše každou noc navštěvuje jiné světy. Proto je tak důležitý. Poproste o ochranu svého domu i svých nejbližších a vytvořte si malý oltář. Zapalte svíčku (Oheň), nalijte vodu do misky (Voda), přineste si své oblíbené kamínky (Země) a hovořte nahlas k ohni o svých přáních (Vzduch). K těmto činnostem druhé nenuťte, ale tiše je inspirujte. 

horoskop noc shutterstock 388852228

Není důležité jen to, co jíte, ale především, atmosféra ve které jíte. Jezte pomalu a v harmonickém prostředí. Berte jídlo jako rituál, který upevňuje vaše vztahy.

My ve znamení Akbal

Lidé ve znamení Akbal jsou velmi sečtělí a často milují knihy. Jsou to hlubokomyslné povahy, které touží po opravdové moudrosti, a tak jsou i velmi nároční na jakýkoliv projev duchovna či materiálních jistot. Tito lidé musí vyhrát bitvu se svou vlastní temnotou, která jim však dodá velkou hloubku a schopnost ochraňovat druhé. Jsou velmi zaměření na rodinu a hledají trvalé jistoty, protože se jen neradi mění. 

V tomto období se vyhněte přílišné sebekritice a depresím. Když se dostanete příliš hluboko, můžete objevit temný prostor potencialit. Mnoho lidí nepochopí, že právě teď mají prostor vytvářet různé formy, a tak propadají melancholii a skepsi. Využijte každý prostor k tomu, abyste byli tvůrci své jedinečné reality. 

Býk vládne materialismu

Podle západní astrologie jsme v čase Býka. Tomuto znamení vládne živel země, a tak je dobré se zaměřit především na praktické záležitosti. Zaměřte se na své finanční prostředky a zkuste najít způsob, jak zefektivnit práci s nimi. Díky retrográdnímu Merkuru může vyplout mnoho nejasností a omylů, a tak se zbytečně nestresujte, ale vše v klidu vyřešte. Vše, co vyplave na povrch, nemusí být takové, jak se může zdát. 

Lidé narození v tomto znamení jsou trpěliví, klidní a houževnatí. Jsou to výborní obchodníci, podnikatelé, stavaři či architekti. Mnoho z těchto lidí se realizuje v geologii, zahradničení, ale i v mnoha jiných uměleckých oblastech. Vládne jim planeta Venuše, která miluje vše dobré a dokáže si život pořádně užít. Pokud budete chtít udělat radost člověku, který je tímto archetypem ovlivněn, kupte mu něco pěkného, pokud možno s velkou hodnotou. Lidé v Býku oceňují hmatatelné dárky a praktické činy. Jsou velmi tvrdohlaví, za to vydrží téměř všechno. Když se rozčílí, nezůstane kámen na kameni. To se stává však jen jednou za dlouhý čas. Hodně vydrží, ale nesnesou dlouhodobou nespravedlnost. 

Rodina je pro toto znamení velmi důležitá a často vynaloží mnoho energie, aby pro své blízké postavili obydlí, hodné úcty. Býci nám přináší poselství, že máme žít v hojnosti a nikdo by neměl dlouhodobě strádat. Pokud máte ascendent, Slunce nebo Lunu v tomto praktickém znamení, máte zřejmě velkou schopnost manifestovat své cíle do velmi hmatatelné podoby. I my se tedy můžeme v tomto období naučit lépe spravovat své finance a poznat vlastní hodnotu. Je na to vhodný čas. 

horoskop noc shutterstock 294243506

Pokud budete chtít udělat radost člověku, který je tímto archetypem ovlivněn, kupte mu něco pěkného, pokud možno s velkou hodnotou. Lidé v Býku oceňují hmatatelné dárky a praktické činy.

Ve středu 26. dubna je novoluní ve znamení Býka. Již dva dny před tímto datumem je dobré si nezapomenout napsat své sny. Mohou být velmi důležité. Čas po novoluní přináší mnoho energie a nadšení, a tak se můžete vrhnout do praktických záležitostí. Zaměřte se však raději na stabilizaci stávajícího, vyčistěte minulost a vytvářejte ideální prostor pro nové proudy. Odvážné začátky raději odložte na termín po 3. květnu, kdy Merkur nabude opět přímého chodu. Komunikace se výrazně zlepší a podivných komplikací výrazně ubude. Udělejte něco pro své zdraví a můžete zkusit zpívat mantry nebo vaše oblíbené písně, které procvičí oblast krku, kterému znamení Býka vládne. 

Kombinace mayského znamení Akbal (Dům, Noc) a Býka přeje úpravám bytu a vytváření většího pohodlí. Býk vám pomůže váš byt zkrášlit a znamení Akbal přinese do vašeho domu možnost zlepšení vašich rodinných vztahů. Je však nutné vložit do těchto oblastí potřebnou energii. Pokud se něco rozbije, nečekejte dlouho s opravami, ale s radostí vytvářejte nové podmínky, kde se vám bude žít lépe. 

Vytvořte si doma oltář, který vás psychicky propojí s místem, kam se každodenně nebo často vracíte. Zlepšete vztahy se svými nejbližšími, protože tyto vazby utvářejí a ovlivňují vaši pohodu. Dívejte se svým blízkým do očí a odpusťte jim prohřešky, o kterých možná ani nevědí. Vy sami můžete požádat život, aby odpustil vašim uvědomělým i neuvědomělým činům, které někomu ublížili. Tím vytvoříte prostor a uvolníte mnoho energie, která může přivolat do vašeho života zázraky. Pozvěte své blízké na večeři, nebo na zábavu a pořádně si tyto činnosti užijte. 

horoskop noc shutterstock 506038870

Vytvořte si doma oltář, který vás psychicky propojí s místem, kam se každodenně nebo často vracíte.

 

Doporučené otázky pro toto období: 

  • Jím kvalitní jídlo? 
  • Jaký vztah mám k mým rodičům a sourozencům?
  • Trávím dost času se svou rodinou?
  • Které emoce mne vysilují a jak to mohu změnit?
  • Starám se dostatečně o můj dům či byt?

 

Doporučené aktivity pro toto období: 

  • Naučte se vařit s láskou.
  • Vyjádřete své negativní emoce na místě, komu nikomu neublíží. 
  • Zaměřte se na své rodinné vztahy a uspořádejte společnou večeři. 
  • Poproste o ochranu vašeho domova a vašich blízkých. 
  • Zkuste pročistit svou minulost tak, že veškeré závazky dokončíte.  

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...