fbpx

Zveřejněno: 9. 4. 2017

Podle mayské astrologie vstupujeme do dalšího třináctidení 1-Oc (Pes). Po období změn a pohybu si můžete konečně trochu odpočinout a zaměřit se na stabilizaci všeho, co přišlo do našeho života. V tento čas je dobré cestovat, pracovat na nových návycích a využít sílu své představivosti ke splnění vašich snů a cílů. Rovněž se soustřeďte na své přátelské vztahy a uvědomte si hodnotu věrnosti, která jim přináší hloubku. Pravá věrnost nemá s morálkou nic společného. Je to především záležitost srdce. Uvědomte si lidi, kterým můžete být vděční, a zkuste udělat něco, co je od srdce potěší, nebo jim v duchu poděkujte.

Na úrovni fyzické je dobré navštívit nějaké silové místo v přírodě, cizí zemi nebo vyrazit na dlouhou túru. Ve starých dobách byly takové cesty obvyklé. I vy můžete s přáteli, sami nebo s rodinou navštívit pamětihodnosti, které mají zvláštní atmosféru či historii. Nasajte moudrost tohoto prostoru a nechte se nabít neviditelnou silou, kterou tyto místa oplývají. Mohou změnit váš život. Pokud navštívíte cizí zemi, zkuste se vyhnout turistickým atrakcím, ale raději pozorujte běžné lidské zvyklosti a chování. Můžete se mnoho naučit. 

V oblasti mysli zkuste rozvíjet svou představivost. Ta je mostem k vytváření vaší ideální skutečnosti. Snažte se vždy před spánkem spočinout v představě, kterou byste chtěli prožít se všemi pocity a nově nabytými zkušenostmi, po kterých toužíte. Pak v duchu poděkujte a usněte s jistotou a s vděčností v srdci, že se tak stane. Každý máme právo snít a v tomto období se může jak snová aktivita, tak představivost výrazně zvýšit. Až budete vytvářet obraz své ideální budoucnosti, zaměřte se především na sebe, protože to je to jediné, co můžete opravdu změnit. Co se týká pracovních vztahů, spojujte se především s těmi lidmi, kteří jsou vám příjemní. Můžete rozvinout nová přátelství, která vás budou v budoucnosti těšit. V dobré atmosféře se i lépe pracuje. 

Co se týká vztahů, tak je dobré se zaměřit na své partnerské a přátelské vazby. Je velmi pravděpodobné, že dostanete možnost někomu pomoci nebo si sami budete muset o pomoc říct. Vaše přátelství může projít zkouškou věrnosti a vzájemné opory. To, jak se zachováte, může ovlivnit vaši vlastní budoucnost. Buďte však věrní především svému srdci, aby se z loajality nestala jen morální fraška. Pomáhat z vypočítavosti se nevyplácí a většinou se to v budoucnu prokáže. 

horoskop shutterstock 408803167

Znamení psa miluje cestování, proto je právě tohle ideální doba k tomu se někam vydat.

 

Ve sférách ducha je dobré zrekapitulovat svou cestu. Jaké bitvy jste vybojovali a jakou moudrost jste během své cesty životem získali. Uvědomte si, čím byste mohli být druhým nápomocni, ale nesnažte se vystupovat příliš autoritativně. Jednejte s druhými se stejnou úctou, s jakou byste chtěli, aby oni zacházeli s vámi. Nejhorší jsou nevyžádané rady a dlouhé egoistické monology. Naslouchejte tiše srdcím druhých a přesně vycítíte, kdo bude stát o vaše poučení a kdo ne. Když si nebudete jistí, s pokorou se zeptejte. Každý sníme jedinečný sen, který nazýváme život, a nikdo nemá právo bez dovolení zasahovat do vašeho snu násilím. Pokud se tak děje, jste vyzýváni k tomu, abyste dostali odvahu říct druhým rázné „ne“.

Lidé narození ve znamení Oc (Pes) jsou velmi vášniví a přátelští jedinci. Mají v životě většinou štěstí, díky své přirozené autoritě se však občas musí potýkat se svou vášnivou stránkou osobnosti. Hodně cestují a mají silně rozvinutou představivost. Velmi důležité je pro ně přátelství a často bývají těmi nejlepšími přáteli. V životě druhým hodně pomáhají, ale zároveň je tato pomoc velmi diskrétní a srdečná. Věrnost v jejich životě hraje důležitou roli, přestože oni sami mohou díky své jiskrné osobnosti s tímto tématem zápolit. Mají dar vystupovat na veřejnosti, a tak se často uplatní v politice či v podobných aktivitách. 

Podle západní astrologie jsme stále v čase Berana až do 19. dubna. Jelikož je stále dominantní živel ohně (Beran), je dobré rozvíjet takové vlastnosti, jako jsou: odvaha, činorodost, radost a spontánnost. V kombinaci s mayským znamení Psa se nabízí cesta do neznámých krajin a prožití nějakého dobrodružství. Živel ohně rovněž podporuje vizualizační schopnosti. Proto si představujte sen, který chcete v tomto životě prožít. Zaměřte se na své koníčky a cíle a najděte ty správné lidi, kteří budou mít podobné zájmy. Rozviňte v sobě odvahu být tím, kým doopravdy jste. 

Merkur začne být retrográdní v pondělí 10. dubna a toto období bude trvat až do 3. května. Začne doba, která může být pro mnoho lidí náročná, protože se budou vynořovat různé nezpracované věci z minulosti a zároveň bude drhnout i komunikace. Schůzky mohou neočekávaně odpadávat a doprava může být více než normálně chaotická. Ideální je si vše zapisovat a schůzky si ověřovat, protože všichni budou zapomnětliví a často ve zmatku. Zaměřte se na úklid a vneste do svého života naopak pořádek. Nekupujte nové věci, ale spíše se věnujte opravám a vyhoďte nebo darujte vše, co nepotřebujete. Buďte opatrní, protože v tomto období je zvýšená aktivita zlodějů, jelikož lidé jsou více nepozorní. Obrňte se trpělivostí a napravujte vše, na co přijdete. Buďte k sobě i k druhým laskaví i přes nedostatky, které si možná uvědomíte. Pěstujte humor k různým situacím a nenechte se zahltit nesprávnými informacemi. 

Úplněk ve Váhách nastane v úterý 11. dubna. Již dva dny před tímto datem je dobré se příliš nevrhat do konfliktů se svými blízkými. Dávejte si pozor na slova, protože díky retrográdnímu Merkuru mohou být špatně vyložena. Buďte trpěliví a naslouchejte. Tento úplněk je především o nastavení hranic tak, aby vyhovovaly všem. Zapište si své sny. Mohou být významné, zvláště pokud se budou týkat vašich vztahů. 

horoskop shutterstock 492683494

Býci si rozhodně umí užívat života. Inspirujte se jimi.

Slunce se přesune do znamení Býka v noci 19. dubna. Čas se zpomalí a lidé se více uklidní. Živel země převezme vládu a na povrch vyplují praktické otázky života. Bude to čas budování a užívání si darů země. Lidé ve znamení Býka jsou často velmi dobří obchodníci, protože mají cit pro hodnotu věcí. Rovněž mají potřebnou vytrvalost, která je neotřesitelná, pokud svou pozornost někam zaměří, nic je nezastaví. Než se však rozhodnou, může to jiné netrpělivé jedince dovést k šílenství. Tyto bytosti bývají velmi tvrdohlavé, protože věří jen své praktické zkušenosti. Na druhou stranu si dovedou život pořádně užít a jsou velmi smyslní. Materiální jistoty jsou pro ně velmi důležité, protože to patří k jejich životní cestě. A tak se jimi můžeme nechat inspirovat, vážit si pravých hodnot a naučit se své cíle v životě manifestovat ve viditelné, hmatatelné podobě. 

Kombinace mayského znamení Psa a Býka přeje večírkům, přátelství a vzájemné sounáležitosti. Pozvěte své přátele nebo své nejbližší na nějakou akci a pořádně si ji užijte. Buďte věrní lidem, které máte rádi, a tyto vztahy prohlubujte láskou. Pokud ucítíte, že někdo potřebuje pomoci, buďte mu oporou a sami požádejte o pomoc, pokud to situace bude vyžadovat. Býk miluje přírodu a Pes cestování. Udělejte si výlet na krásné přírodní místo a spočiňte v tichém rozjímání nad krásou života. 

Doporučené otázky pro toto období: 

  • Co jsou mé nejkrásnější sny?
  • O čem bych snil, kdybych se nebál snít?
  • Jakou cestu bych chtěl uskutečnit?
  • Umím pomáhat bezpodmínečně?
  • Uvědomuji si svou duchovní cestu?

Doporučené aktivity pro toto období:

  • Vydejte se na nějakou cestu a změňte své návyky. 
  • Napište si seznam snů, které byste v tomto životě chtěli prožít. 
  • Radujte se z toho, že můžete druhému nezištně pomoci. 
  • Zrekapitulujte si svou duchovní cestu a uvědomte si moudrost, kterou můžete předávat. 

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...