fbpx

Zveřejněno: 10. 9. 2017

I když to tak na první pohled nevypadá, léto se ještě drží zuby nehty. Stejně jako třeba Andrej Babiš. Mimochodem, otázku "Koho budeš volit?" uslyšíme teď asi čím dál častěji. Proto jsme si i my na Facebooku u dělali takové malé volby. Naštěstí jde jen o volby témat, takže se nemusíte bát hlasovat.

A co vás nejvíc bavilo v minulém týdnu? Úspěch měl jako téměř už tradičně Tomáš Rychnovský, a to i přesto, že tvrdí, že lidé přestali poslouchat svůj vnitřní hlas. Podle ohlasů jste si v pondělí také ve velkém začali dělat pořádek v kabelkách, případně v batozích, někdo i v obojím.  

Miloš Zeman si konečně zřídil transparentní účet, na který mu ale nechodí ani tak peníze jako různé vzkazy. Lidé jsou údajně dokonce i takoví, že mu posílají jeden halíř a vzkaz, aby se vrátil na Vysočinu. Proč na sebe nejsme milejší, že? Ještě větší potíž než Miloš Zeman měl v uplynulém týdnu Lidl, který vymazal kříže z řeckých kostelů. Zajímalo to jenom média, jinak nikoho, protože řecké potraviny se dají konzumovat i bez křížů.

shutterstock 83463034

Řecké pobřeží bez vyretušovaných křížů

Hawking a Hey

V úterý Flowee propojilo dva zcela odlišné světy. Podle Stephena Hawkinga máme jen sto let na kolonizaci jiné planety, jinak zemřeme. Tak snad se to stihne. Ve věku 93 let zároveň tento svět opravdu opustila Louise Hayová, světoznámá spisovatelka a koučka.

Bez ohledu na Lidl a na množství pražských psů zahájili snídaní na trávě v parku na Karlově náměstí v Praze ostrou část volební kampaně lidovci. I když to bylo "fakt vostrý", protože se podával chleba s rajčetem, většina lidí si toho nevšimla.

Po úterku to chtělo trochu zdravovědy. Možná proto vás zajímala témata o horečce a syndromu explodující hlavy. Něco podobného měl ve středu možná i Andrej Babiš, který nejdříve poslancům ve sněmovně řekl, aby ho vydali, a pak musel sedm hodin poslouchat "tu žvanírnu". Nakonec ho přece jen vydali. Ze sebe se vydal i Miloš Zeman. Ten prohlásil, že je lepší se vzdát dotací z EU než přijímat migranty. A to i v případě, že by ty dotace nosili migranti v batohu.

Panna a Tluchoř

Čtvrtek byl ve znamení potápění, které bychom úplně jako sport nedoporučovali. Každopádně je jasné, že dítě vydrželo pod vodou 42 minut a údajně ani nešvindlovalo. Zejména ty, co se nedávno nerozešli, pak bavil článek o tom, kdo to má po rozchodu nejhorší. Těm ostatním pak Robert Policar poradil, jak si poradit s Pannou. Jako s tím znamením.

Pamatujete si ještě na bývalé poslance ODS Marka Šnajdra a Petra Tluchoře? Ti se "dobrovolně" vzdali poslaneckých mandátů, aby si mohli jít za velký peníz sednout do dozorčích rad státních firem. Úplatek to prý nebyl, tak se to totiž dělá. Tluchoř dokonce zprávu o úplatku označil za fake news. Sice očividně neví, o co jde, ale zase to vypadá, že je "in". 

V pátek se někteří z nás dověděli, že místo antidepresiv mohou používat jógu. Mnohé z nás ten nápad dokonce i chvilku bavil, než jsme zjistili, že se při tom cvičí. S tím možná souvisí i to, že bývalému hokejistovi Josefu Beránkovi vadí na Češích nejvíc jejich slabost. Miloš Zeman slíbil, že Andreje Babiše jmenuje premiérem, i kdyby seděl ve vazbě (rozuměj Babiš). I proto mnozí z nás raději zůstávají na těch antidepresivech.

Pokud jste v sobotu nebyli v tichosti na houbách, tak vás zajímalo, jak mluvit, abyste přitom vypadali chytře. Někteří z nás na základě čtení tohoto článku dokonce přišli na to, proč se radši živí psaním. V neděli jste se zajímali o dětské jídlo, které formuje nejen náš zájem o gastronomii, ale třeba i naše vztahy. Základem ale je, abyste si měli s kým popovídat o tom, že jste se o víkendu zase pěkně přežrali.

O našem hlasování a novém směřování už víte. Díky našemu kalendáři také víte, na jakou akci v novém týdnu zajít. Mimochodem, víte, že na podzim frčí kurzy vaření? To asi aby se člověk vyjedl z deprese z kratších dní. S námi deprese snad mít nebudete.

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...