fbpx

Zveřejněno: 4. 7. 2017

Před 117 dny jsme do mediálního světa vstoupili s velkou vizí, že budeme tvořit novou podobu lifestylu. Takovou, která bude aktuální, plná zajímavostí, ale zároveň bude obsahovat jednu podstatnou část lidského bytí - popisovat aktivity, které vedou k naplněnějšímu životu a lepší budoucnosti každého z nás. Řekli jsme si, že i když "nakazíme" jen deset tisíc lidí myšlenkou, že se dá žít férově a zároveň tak, aby to představovalo minimální zátěž pro životní prostředí, tak to rozhodně bude stát za to.

Ukázalo se, že naše idea je mnohem nakažlivější. Už první zhodnocení čtenosti po měsíci provozu Flowee bylo víc než překvapivé. Předpokládané výsledky jsme překonali hned desetkrát. Živě si vybavuji tu euforii, když jsme poprvé uviděli čísla návštěvnosti. Magické číslo 100 000 nás pohánělo dál. A pořád se dařilo nabalovat nové čtenáře, kteří chtěli totéž.

Dnes, po necelých čtyřech měsících fungování, můžeme konstatovat,  že je s námi 1 680 000 lidí, kterým není jedno, jak to zde bude vypadat za 20, 30, 50 let. Jsme přesvědčení, že naši čtenáři jsou zároveň lidé, kteří chtějí být sťastní, nehonit se za pomíjivým, ale naopak v sobě otevírat a prohlubovat, co je baví a co má smysl.

Možná to nezní zrovna trendy, ale nikdo také netvrdí, že uměle vytvořené pseudotrendy jsou ty správné. Jeden z největších myslitelů Osho to říká podle mne docela trefně: "Lidstvo nepotřebuje misionáře, ale víc rozumu pro vytváření vlastních úsudků (...) jen změnou našeho chování dokážeme měnit realitu kolem sebe."

Fotografie 03.07.17 v 15.49.jpg

Proto Flowee nechce ukazovat jediný směr a považovat jej za správný, ale chce nabízet možnosti. Nemá tedy za úkol informovat o jediné pravdě, ale dávat prostor pro více názorů, tedy i pro ten Váš.

Flowee jsme tvořili jako příběh života každého z Vás. Víme, že i malé příběhy nakonec tvoří ty velké. Proto hledáme témata a tvoříme články pro lidi, které už nebaví konzum a stereotyp, kteří chtějí dýchat čerstvý vzduch.

Budeme v tom s Vámi pokračovat a víme že nám to za to stojí, protože jsme přesvědčení, že dalších 1 500 000 lidí stále ještě někde čeká nebo hledá... Takže kdybyste o někom takovém věděli, víte, kam takového člověka nasměrovat. Čím víc nás bude, tím víc toho dokážeme...

Díky, že jste s námi!

Vaše Jana

& Táňa, Karin, Honza, Jaromír, Ctirad a Michal

 

 

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...