fbpx

Zveřejněno: 16. 6. 2017

Hodiny ukazují 1:43 (ačkoli vy to budete číst se zpožděním) a mě právě vytáhlo z postele nutkání otevřít notebook a podělit se s vámi o něco, co se podle mne týká mnoha z nás. Jak už napovídá název, tento editorial se bude věnovat dost jednoduché, ale o to důležitější myšlence „be more of who you are“...

19224849 10213243524747913 90982240890997365 n 3
Na včerejším natáčení pořadu Katky Novotné a Jana Mühlfeita jsem dostala milý dárek -  tričko právě s tímto Honzovo claimem. Sice jsem ho slyšela v pořadech Odemkněte potenciál svých dětí nebo Tvůj talent je unikát už mnohokrát, ale teprve, když jsem ho měla na prsou, došlo mi, že to není jen triko, ale motivace k tomu se zlepšovat. 

Vím, že Honza mířil při tvoření tohoto motta pravděpodobně spíš k motivaci nežít život rodičů, trenérů, protějšků aj., ale objevovat s sobě své silné stránky a rozvíjet je, ale pro mě má daleko větší význam to, co je ukryto mezi řádky. Mnoho lidí má totiž pořád tendence se schovávat za svou „bezpečnější“ schránku a vytvářet si pseudo identitu, která má za úkol uzavřít všechny "gejty" do vašeho skutečného já – protože to, co je skutečné, je vždycky daleko zranitelnější.

Není od věci se zamyslet nad tím, na kolik zvládáte podstatu tohoto motta naplnit. Pro mne to byla například dost zajímavá sebereflexe s jasným závěrem, že mám co zlepšovat. A čím více to čtu, tím hlouběji přemýšlím nad tím, jestli není náročnější, únavnější a riskantnější hledat další obranné vrstvy než vystupovat sám za sebe. Je to asi stejné, jako kdybyste řídili vlak a místo brzdy, kterou máte po ruce pořád, chodili brzdit do vedlejšího vagónu tou záchrannou.

Takže díky, to triko budu nosit a budu na naplňování pracovat!

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...