fbpx

Zveřejněno: 9. 10. 2017

Konopí má úžasný potenciál jakožto léčivo, což potvrzuje stále rostoucí počet případů. Může se užívat mimo jiné pro zmírnění symptomů bolesti a psychického traumatu. Stejně tak dokáže zvrátit průběh jak chronických, tak lehčích onemocnění. Užitečné schopnosti této rostliny ale přesahují hranice světa medicíny, jelikož tato bylina může fungovat i jako skvělé afrodiziakum.

Alespoň to tvrdí řada uživatelů a terapeutka specializující se na vztahy Lisa „Mamakind“ Kirkmanová, která píše fejetony týkající se sexuálního života, a je autorkou knihy Sex Pot: The Marijuana Lover’s Guide to Gettin’ It On (Sex na konopí: Průvodce světem milostných hrátek pro milovníky konopí – česky nevyšlo).

Podle Kirkmanové dokáže tato bylina zlepšit a zintenzivnit sexuální prožitek jak po fyzické stránce, tak po emoční. Při vhodném rozpoložení a vhodné dávce pociťují uživatelé silnější sexuální vzrušení. Důvodem je dle současného stavu bádání to, že látky (endokanabinoidy) přirozeně se v lidském organismu uvolňující například při kojení, vzrušení a orgasmu se do těla dostávají i z konopí (rostlinné kanabinoidy neboli fytokanabinoidy) po jeho užití. Kirkmanová uvádí, že jeden z prvních zaznamenaných případů užití této rostliny má spojitost s porodem, protože se už tehdy vědělo, že konopí posiluje kontrakce.

Níže najdete návod na zlepšení milostného života pomocí konopí, který obsahuje ta nejdráždivější fakta a tipy.

 

shutterstock 632736752

Konopí jako společenské afrodiziakum 

Ve společenských kruzích vás může tato zakázaná bylina udělat přitažlivějším, protože zakázané ovoce vždy lépe chutná. Sdílení konopí může být i příjemnou společenskou zkušeností, ovšem pozor na překračování zákonů země, ve které se zrovna nacházíte! Podle Kirkmanové představuje konopí také dobrý způsob, jak se seznámit s novými a zajímavými lidmi. Už jen společná obliba této rostliny sama o sobě rozproudí konverzaci, ve které si potenciální novou „známost“ dobře oťuknete.

Předehra pro kuřáky

Pro některé z nás je kouření – ať už cigaret, doutníků, vodní dýmky, nebo jointu – sexuální fetiš. To používání úst, ten jiskřící oheň, rty okolo kousku nádherného ozdobeného sklíčka a vznášející se oblaka kouře jsou něco, co dokáže člověka vzrušit, tvrdí Kirkmanová.

Pozor na různé odrůdy s různými účinky 

Jaké odrůdy konopí jsou obzvlášť dobré pro sex? Chce to vybírat ty jemnější a zejména u méně zkušených jedinců začínat s malým množstvím. Vysoce potentní odrůdy s vyšším obsahem psychoaktivního THC (tetrahydrokanabinol) mohou – dokonce i u zkušenějších uživatelů – vyvolávat nežádoucí účinky jako paranoiu a ospalost, což nejsou věci, které byste si chtěli s sebou brát do postele.

shutterstock 621201437

Sativa vás krásně nabudí...

Obecně platí několik základních zásad, jak úspěšně stimulovat mužské i ženské libido. Nicméně znovu upozorňujeme, že každý člověk je jiný a každý může na různé odrůdy reagovat jinak.

Pro nabuzení: Odrůdy, jimž se již od konce 18. století říká „sativa“, bývají obvykle povzbuzující až euforii vyvolávající. Jak říká Lisa Kirkmanová: „Sativa vás krásně nabudí.“ Zároveň je vhodná pro fyzické aktivity jako tanec nebo hrátky v posteli. Na druhou stranu i zde platí, že méně bývá více – určitě nechcete mít v průběhu sexuálního aktu záchvaty smíchu nebo neovladatelné euforie.

Pro relaxaci: Odrůdy zvané „indica“ jsou dobré na uvolnění svalů, mysli i celého těla. Někdy je trocha relaxace přesně tím pravým, co člověk potřebuje pro lepší a spokojenější sex, dodává Kirkmanová. Když to ovšem člověk přežene, může velmi rychle usnout a zklamat tak rozžhaveného partnera.

A ještě jedna důležitá rada na závěr: Cokoliv děláte ve jménu sexu a lásky, dbejte vždy na to, aby to bylo vzájemně příjemné a bezpečné.

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...