fbpx

Zveřejněno: 6. 8. 2017

Žijete spolu léta a máte pocit, že váš partner je ten pravý muž pro manželství? Pak se zamyslete, jestli u něj nenajdete některé z následujících nežádoucích vlastností. Pokud tomu tak je, uposlechněte rad zkušených psychologů a raději se rychle porozhlédněte jinde. Může se vám totiž stát, že budete žít s někým, koho nesnesete.

Každý máme nějakou tu chybičku nebo slabůstku. Ale když se jich poskládá víc dohromady, není to samo sebou. Více negativních vlastností mívá člověk, který trpí některou z poruch osobnosti, nebo dokonce závažnějším duševním problémem. Ještě horší je, pokud daný člověk s tímto stavem nehodlá nic dělat.

Pro každý vztah je důležitá jistá míra empatie a tolerance. Pokud se ale vaše drahá polovička snaží za každou cenu prosadit svou a odmítá porozumět vašim životním postojům a důvodům vašeho jednání, je to velká chyba. A tento stav se v momentě, kdy si řeknete ono magické "Ano", ještě zhorší. A vy jako žena zjistíte, že jste se provdala za domácího tyrana.

shutterstock 323647400

Nejhorší ve vztahu je, pokud vaše "drahá" polovička přestane komunikovat úplně. Takový vztah nemá řešení.

Rodinný antityp

Ne každý muž je rozený "otec rodiny", této roli se učí v průběhu let. Ale varovným signálem je rozhodně fakt, když se tváří kysele, jakmile se v jeho blízkosti objeví někdo z vašich příbuzných a zvláště malých dětí.

Nenechte se opít rohlíkem, až vám bude vysvětlovat, že se ještě necítí na otcovskou roli zralý, přestože má už třeba tři křížky na krku. Takový člověk není právě rodinný typ, ať se vymlouvá, nač chce.

Má rád zvířata?

Varovnou kontrolku zapněte i ve chvíli, kdy zjistíte, že nemá rád zvířata. Jistě, někdo je alergik, někdo nemá zkrátka ke štěňátkům a kočičkám ten nejvřelejší vztah třeba proto, že se zvířat v podstatě bojí.

Ale to ještě neznamená, že nebude tolerovat vaši náklonnost, vždyť každý máme rádi něco jiného. Ale tento nezájem nebo obavy nesmí rozhodně přerůst v týrání, další projevy agresivity nebo i nepatřičný posměch.

Komunikace jako základ

Lidé, kteří spolu žijí, by spolu měli také umět komunikovat. A komunikace ve vztahu závisí hlavně na dialogu dvou osob. Takže když vás partner nepustí ke slovu anebo dokonce nesnáší, aby mezi přáteli mluvil někdo jiný než pouze on, opět je to varovný signál, že tohle nebude ten pravý.

Zpozorněte i tehdy, když muž soustavně porušuje pravidla, která jste si domluvili, a když prakticky vše, co řekne, se po čase ukáže jako lež nebo mistrně upravená pravda.

"Klíště" nebrat

Je jistě normální, že lidé, kteří se mají rádi, chtějí být spolu. Ale muž, který je vám neustále v patách a změní se buď v žárlivce, nebo v nepříjemné "klíště", nebude nejspíš také ten pravý. Každý z nás občas potřebuje být sám se sebou nebo podnikat něco svého. A partnerství závisí také na důvěře a jisté dávce svobody.

Při hodnocení muže svého srdce buďte pochopitelně shovívavé, každý máme nějakou tu chybu a většinou se nejedná o nic patologického. Než ho zcela odsoudíte, zamyslete se také, zda neděláte někde chybu v komunikaci vy a zkuste si případná nedorozumění nejdříve vysvětlit.

foto: Shutterstock, zdroj: CelostniMedicina.cz

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...