fbpx

Proč se ženy chovají k některým mužům panovačně? Proč se muži bojí soběstačných žen? A jak je to z přitažlivostí?

Zveřejněno: 1. 4. 2023

„Nejčastěji za mnou chodí pracovně úspěšní muži, kteří jsou však doma pod pantoflem,“ říká psycholog Vladimír Savčenko. Podle něj se pánové dělí dle svých osobnostních vlastností na tři základní typy: na ty s vysokou, se střední a s nízkou „hodností.“ Ta samá žena se v přítomnosti těchto tří modelů bude chovat naprosto odlišně, protože její samičí instinkt jí přesně napoví, se kterým z nich právě komunikuje.

vladimir savcenko nestandard2

MUDr. Vladimír Savčenko

Sex z ženského pohledu

Podle V. Savčenka se přístup žen k sexu liší právě na základě toho, do jaké „kategorie“ její partner patří: „Specifikum sexu jakožto ‚zboží‘ spočívá v tom, že jeho cena na trhu je určena jen nabídkou a poptávkou. Tudíž tím, s jakým mužem bude žena sex provozovat.“ Jestliže žena vycítí, že muž má vysokou hodnost, vnímá jej instinktivně jako geneticky perspektivního a přitažlivého. Také muž se střední hodností je podle Vladimíra pro dámy perspektivní, avšak pouze za podmínky, že je materiálně zabezpečen. „Ženy s ním moc sex nechtějí, ale rády využijí jeho finanční zdroje,“ říká Savčenko a dodává: „Muže s nízkou hodností žena vůbec nechce, a pokud je ženatý, sex dostává jen zřídka a často jen tehdy, když si ho zaslouží.“

„Mužem se nerodíme, mužem se stáváme.“

V čem spočívá ona „hodnost?“ A kde hledat příčinu toho, že neustále přibývá slabých mužů, kteří jsou ženami ovládáni a jichž si partnerky neváží? Podle V. Savčenka začínají problémy již v dětství: „Často se dospívající chlapec setkává s ženskou dominancí nebo s nenávistí k mužům. To nevyhnutelně potlačuje jeho mužskou podstatu, samostatnost a narušuje správný rozvoj mužské sexuality. Touto výchovou vzniká poslušný jedinec mužského pohlaví, který má uměle snížený potenciál, ambice i onu hodnost.“ Tito muži nejsou pro ženy přitažliví, protože je na základě svých instinktů nejsou schopny považovat za zajímavé a perspektivní.

Související…

Deset důvodů, proč je pro muže těžké udržet si osobnostně silnou ženu
Denisa Jelínková

foto: Shutterstock, archiv , zdroj: Festival Evolution

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...