Avokádová pomazánka se hodí na všechna posezení s přáteli. Má lehce pikantní chuť a příjemnou strukturu. Je to skvělá letní svačinka, ať už namazaná na opečenou bagetku, nebo podávaná s tortillovými chipsy.

Milujete sladké a chcete si na něm pochutnávat bez výčitek? Vyzkoušejte tyto nepečené řezy bez přidaného cukru a lepku, které zvládnete levou zadní. Jsou na přípravu nenáročné, i když to tak na první pohled nemusí vypadat, lehké a především chutné.

Černé plody šalvěje hispánské používali již staří Aztékové. A věděli proč. Chia semínka mají totiž úžasnou schopnost vázat na sebe vodu, díky níž upravují vodohospodářství v těle.

Na trh přichází modré víno značky Blumond. Jedná se o blankytný sekt s příchutí broskve. Italové jej ovšem berou jako urážku vinařského řemesla. Má totiž pouhých 7 procent alkoholu.

My Češi jsme, co se týče jídla, poměrně konzervativní. Pokud si zvykneme jednu surovinu připravovat určitým způsobem, ani nás většinou nenapadne to časem měnit. To je ovšem velká chyba. Vezměte si třeba rajskou. Tu zná každý, ale víte, že i papriková omáčka je velmi dobrá?

Čočka v kombinaci s pestrobarevnou zeleninou dovede vykouzlit rychlou a zdravou jarní večeři. Peprná zálivka jí dodá šmrnc, a tak čočkovým salátem nepohrdnou ani zarytí masožravci.

Tyto zeleninové placky jsou takovým updatem našich bramboráků. Tato verze je ale lehčí a díky batátům i výživnější. V létě do těsta házím všemožné bylinky, které mi přežívají na balkóně. Bazalka je však základ. Placky kouzelně ovoní.

Není divu, že je panna cotta tak oblíbený dezert. Je osvěžující, tak akorát sladká a krásně jemná – jako šitá na míru nadcházejícím teplým dnům. Zkuste ji připravit s tropickým ovocem, které tomuto pamlsku dodá nádech exotiky.

Mnohým strávníkům se při slovu luštěnina zkroutí obličej hrůzou. Fazole, čočku i hrách mají zafixované jako levné a především ne moc chutné pokrmy ze školních jídelen. Ovšem s bezmasými karbanátky vytřete zrak i těm nejzapřísáhlejším odpůrcům zeleniny.

Špagety se dají připravit na tisíce způsobů, nejvíce v oblibě je ale určitě rajčatová klasika. Pesto ze sušených rajčat můžeme mít doma v zásobě, a tak nám příprava tohoto receptu nezabere delší čas, než jaký je nutný k uvaření těstovin.

Pokračováním v prohlížení těchto stránek souhlasíte s Podmínkami užití a Pravidly využití Cookies.