Když je velké horko, nepřijde nic tolik vhod jako mražené ovoce. Pokud v sorbetu zkombinujete různé druhy ovoce, můžete si být jisti, že téměř nikdy nešlápnete vedle. Tenhle meruňkový je naprosto dokonalý!

Podobně jako chia semínka můžeme ve veganské kuchyni využít i semínka lněná. Jen je před vlastní přípravou musíme umlít. V takové podobě mají totiž vlastnosti téměř shodné s jejich drobnými černými kolegy. Otestovat je můžete třeba právě v brownie .

Ovesné vločky s máslem krásně voní a zapečené ovoce má vždycky nepřekonatelnou chuť. Crumble se dá obměnit na sto způsobů, a tak s ním nikdy nebude nuda!

Müsli tyčinka je rychlá varianta každodenní svačiny a vejde se i do té nejmenší tašky. Při její domácí přípravě máte plně pod kontrolou všechny použité suroviny, a tak můžete mlsat absolutně bez výčitek. Zkuste třeba pochoutku s kešu ořechy a brusinkami.

Rajčatová polévka je oblíbená pro svou výraznou chuť a příjemnou nakyslost. Je lehká do žaludku a umí výborně nastartovat trávení. A když jste v časové nouzi, dá se pohodlně připravit i z rajčat v plechovce.

Hosté si tu mohou vychutnat jídlo pět metrů nad zemí s výhledem na okolní písečné pláže. Proutěná hnízda s pevným rámem pojmou až čtyři osoby. Ale to není zdaleka všechno.

První z letních měsíců nese ve svém názvu červenou barvu zralých jahod, oblíbeného ovoce, objevujícího se na zahradách mezi prvními. Příchod teplejších dní můžete využít i k procházce spojené s trháním zelených ořechů a následné přípravě vynikající ořechovky.

Šťouchané brambory mají u nás velkou tradici. Nejsou už ale ty klasické s máslem trochu okoukané a fádní? Není na škodu občas si je vylepšit nějakou dobrou posypkou.

Cibulová polévka je pokrm starý jako cibule sama. Její příprava je rychlá a voňavá. Když základní ingredienci nepřipálíte, není na její přípravě co zkazit. Vyzkoušejte ji, bude mít určitě úspěch!

Mléčná rýže potěší svojí jemnou konzistencí i ty nejnáročnější jazýčky. Základ kaše můžete vylepšovat podle nálady i sezóny. Právě teď začíná dozrávat spousta druhů ovoce, tak si ho nenechte ujít!

Pokračováním v prohlížení těchto stránek souhlasíte s Podmínkami užití a Pravidly využití Cookies.