Během prázdnin se v létě rozvoní houby, a tak je nejlepší čas nastudovat nějaké houbové recepty. Houbové rizoto je nestárnoucí klasika. Při jeho přípravě nezapomeňte na jedno – navařit i do zásoby, protože si každý bude chtít přidat.

Ať už zvolíte pečenou nebo nepečenou variantu, cheesecake je vždy sázka na jistotu. Pořádná dávka jemného tvarohu a mascarpone zajistí, že vás dortík i skvěle zasytí.

Také si rádi zajdete do restaurace? Nepochybně budete souhlasit, že jedním z nejvíce frustrujících momentů je, když vám číšník přinese něco, co jste si vůbec neobjednali. Přijměte naše pozvání do jedné japonské restaurace, kde byla tato situace k vidění poměrně často a hosté přesto odcházeli zcela...

Sýrové kuličky nemohou chybět snad na žádném svatebním rautu nebo letní oslavě. Ať jsou obalené v bylinkách nebo oříškách, vždy dovedou ozdobit slavnostní tabuli a hned se po nich zapráší.

Chcete si vytvořit zdravou přírodní lékárnu? Můžete začít třeba sirupy; meduňkový vás uklidní, jitrocelový uzdraví a jahodový potěší chuťové buňky. Tak směle do toho.

Kaviár je celosvětově nejdražším živočišným produktem. Proto je také často falšován. Nejhodnotnější a nejdražší kaviár přitom pochází jen z vyzy velké z řádu jeseterů. Až dosud neexistoval jednoduchý způsob, který by originál od náhražky spolehlivě odlišil. Průlomovou metodu nyní avizuje společný...

Pepřová omáčka je příjemně pikantní, rychle hotová a navíc je výborná. Opepří dokonce i jednoduchý recept, kde hrají prim ty nejobyčejnější těstoviny. A navíc je i zdravá. Pepřovník je popínavá rostlina pocházející z Indie. V Evropě se objevil asi ve 4. století, od té doby si jeho drobné plody...

Jáhlové kuličky, nápadně připomínající oblíbená Rafaela, jsou zkrátka ideálním dezertem do ruky. Chutnají přímo božsky a při jejich přípravě snadno zapojíte i děti, které bude tvarování cukrovinek ze sladkého těsta určitě moc bavit.

Čokoládovou pomazánku zbožňují lidé napříč všemi věkovými kategoriemi i světovými kontinenty. Jenže ty kupované jsou kolikrát ochuzené o kvalitní suroviny a naproti tomu obohacené o škodlivé konzervanty a nejrůznější éčka. Úspěšní a oblíbení foodbloggeři Petr a Gábina z blogu Petr & Gabi Foodies...

Český spotřebitel se po letech, kdy pro něj při výběru pečiva hrála hlavní roli cena a podléhal kouzlu pestré nabídky dopékaného pečiva, vrací k tradici a hledá kvalitu. Alespoň tak to vnímají pekaři, kteří získali výroční ocenění Chléb roku, jež se uděluje v rámci akce Dny chleba. Lidé se vracejí...

Pokračováním v prohlížení těchto stránek souhlasíte s Podmínkami užití a Pravidly využití Cookies.