Křoupání ořechů (ale vlastně i chipsů a křupek) navozuje v mozku příjemné pocity úlevy. Schválně si zkuste vzpomenout, jak vám v takové chvíli je. Je to způsob, jak dát průchod své frustraci. Křupnout, zničit, nechat si zalít ústa báječnou slanou a tučnou chutí. Nebo sladkou. Nebo pálivou. Ten...

Smoothie má rád snad každý. Málokdo totiž rád chroupe syrovou zeleninu. Je tu ale problém. Většina smoothies obsahuje až příliš mnoho cukru a ten byl nedávno odborníky označen jako jeden z největších nepřátel lidstva.

Osvěžující drink, vynikající palačinky a netradiční marináda pro pokrmy na gril. Kokosový sirup má v teplé i studené kuchyni nespočet využití. Kromě toho dodá toto rostlinné sladidlo vašemu organismu nejen dostatek energie, ale také řadu minerálů a dalších zdraví prospěšných látek. Pojďme tedy...

Tento až úsměvně jednoduchý salát vás překvapí nejen svou lahodnou chutí, ale také tím, že vás skvěle zasytí. Kadeřávek je v současnosti hitem zdravého stravování. Nejenže má bohatou zásobu flavonoidů, draslíku a chlorofylu, ale dá se také pěstovat během zimy, neboť vydrží i mráz.

Ovesné koláčky jsou skvělá, rychlá snídaně nebo oblíbená svačinka pro děti do školy. Banán je příjemně dosladí a pistácie laškovně křupou mezi zuby. Ideální kombinace, vyzkoušejte a uvidíte.

Představte si, že je vám pět let a právě jste od maminky dostali koláček. Můžete ho sníst hned, nebo si ho necháte na později a dostanete za to ještě jeden tentýž zákusek. Zvládnete to? Nebo podlehnete pokušení a po sladkosti se zapráší během pár minut?

Není to tak dávno, co výprava na Arktidu objevila 106 let starý ovocný koláček, který údajně „voněl jedle“. To vznáší otázku, jestli existují jídla, která vydrží v podstatě navěky. Ano, existují a tady je jejich seznam.

O Thajcích se ví, že jsou zdraví a kila navíc byste na nich jen těžko hledali. Mnozí se domnívají, že je to proto, že používají chilli a vyhýbají se bílým jedům. Ať už ale souhlasíte nebo ne, tato polévka je zatraceně dobrá a vyšvihne vás mezi kulinářskou elitu.

Před deseti lety jsem poprvé odjížděla na studium do Číny, a jediné, co jsem si uměla objednat, bylo kuře kung pao. Když už se mi po několika dnech zprotivilo, odhodlala jsem se v jídelním lístku vyhledat jiné jídlo, které mělo v názvu mě známý znak pro kuře. Očekávala jsem kuřecí prso nakrájené...

Když je velké horko a nikam se vám nechce, není nikdy na škodu mít doma zásobičku osvěžující zmrzliny. A nejlépe té homemade, protože ta je prostě a jednoduše nejlepší. Ale i babí léto si žádá zmrzlinu! Protože kdy jindy než teď.

Pokračováním v prohlížení těchto stránek souhlasíte s Podmínkami užití a Pravidly využití Cookies.