Vařená mrkev není pro mnoho lidí příliš lákavou výzvou. My vám ale můžeme garantovat, že tuto mrkvovou polévku si oblíbí snad i ti, kteří chiť vařené mrkve úplně nemusí. Co k tomu říct víc - jednoduše ji musíte vyztkoušet!

Byliny, které většina z vás zná jako léčivky nebo plevel a rostou všude kolem, mají velké uplatnění i v kuchyni. Byla by škoda nevyužít jejich zajímavých chutí při přípravě běžných pokrmů, které se takto stanou nevšedními.

Pohanka není pouze aktuálním módním hitem, ale jde o všelék, který konzumovaly ve velkém už naše pra pra prababičky. Jestliže jste tuto zdravotní bombu ještě nezařadili do svého jídelníčku, je nejvyšší čas to změnit. Začít můžete třeba tímto lahodným receptem.

Ovoce připravené ,,na slano“ dovede dobře obohatit jídelníček. Typická chuť manga v kombinaci s koriandrem a česnekem hned pozvedne obyčejnou rýži na vyšší úroveň. A omáčka teryiaki – to je jenom třešnička na dortu.

Quinoa se v českých obchodech objevila celkem nedávno a hned si získala chuťové pohárky snad každého z nás. Je dobrá, výživná a má univerzální použití. Nejjednodušší je zkusit ji jako zavářku do polévky. Když ji ale smícháte se zeleninou, vznikne nevšední salát pro všechny všední příležitosti.

Rozličnost receptů v každé kuchyni, když se jedná o totéž jídlo, je skutečně obrovská. V jedné kuchařce se její autoři zaměřují na barevnost a estetiku, jinde zase na vliv na zdraví nebo možnost zhubnout. A v rámci stejného receptu – což jistě známe již od svých maminek i babiček – mohou existovat...

Teplá ovesná kaše je klasika. Neurazí ani většinou nepotěší. Když se ale nechá vychladnout a vyšlehá se s nějakým dobrým ořechovým máslem, vznikne skvělý dezert na lžičku. K tomu navrch kombinace malin a bílé čokolády – no kdo by odolal!

Že jsou diamanty nejlepším přítelem ženy? Ano, ale jen do té doby, než přijde řeč na čokoládu. Pro tu má jemnější pohlaví často ještě větší slabost, než pro zářivé kamínky. A stejně tak, jako o drahokamech, vypráví se i o této sladkosti mnoho bájí a pověstí, které teď s námi můžete vyvrátit.

O mocné síle takzvaných superfoods, které fungují jako životabudiče, protože mají mnohonásobně vyšší koncentraci zdraví prospěšných látek, věděly už starověké civilizace. A i mezi semeny mají své zástupce. Proč je dobré si dát to konopné a co vám zase srovná Kustovnice? Podívejte se na článek,...

Pokračováním v prohlížení těchto stránek souhlasíte s Podmínkami užití a Pravidly využití Cookies.