Všichni víme, že cukr je snad největším nepřítelem zdraví. Ale když on nám tak chutná! Naštěstí už je na trhu k dispozici obrovské množství zdravějších alternativ. Jednou z nich je i lahodný kokosový sirup, s jehož pomocí vykouzlíte spoustu lahůdek, například výborné banánové palačinky nebo...

Dýňová sezona je v plném proudu. Polévka ale není to jediné, na co můžete dužinu dýně použít. Připravili jsme pro vás recept na skvělé rizoto s šéfkuchařem Ondřejem Panošem, který stojí za bezkonkurenčním menu vegetariánské restaurace Etnosvět.

S blížícím se podzimem často roste i chuť na teplou, vydatnou kaši. Ořechy podzimní atmosféru hezky dokreslují a švestkový sirup dodá správný šmrnc. Také už se vám sbíhají sliny?

Jestliže hubnete, pak je pro vás sladké k snídani pravděpodobně tabu. Vědci však přišli s tím, že to tak nemusí být, právě naopak! Dort po ránu vám může pomoci snížit chuť na sladkosti a následně také shodit nějaká kila. Jak se k tomuto tvrzení staví výživoví odborníci?

Raw čokoláda si na rozdíl od té běžné zachovává díky minimální tepelné úpravě většinu důležitých živin, proto se řadí mezi nejzdravější sladké pochoutky. V čem přesně našemu tělu prospívá?

Kdo z nás by nechtěl žít věčně? Nebo alespoň hodně dlouho? Dnes vám povím něco o jídle a dlouhověkosti. Věřte, že to je téma, které zajímá všechny lidi na naší planetě, totiž jak se dožít vysokého věku a odejít z našeho světa co nejpozději.

Batátová polévka patří do podzimní gurmánské klasiky. Když si ale budete chtít ještě připomenout svěží léto, vylepšete ji trochou pomerančové šťávy. Uvidíte, že se najednou ten podzim bude zdát zase o trochu snesitelnější.

Červené burgery jsou tou správnou volbou, když si chcete trochu odpočinout od masa a zároveň tělu dopřát o trochu víc zeleniny, než jste zvyklí. Konzistence příjemná, chuť dokonalá. Zkrátka nemají chybu!

Jestli vás letos ještě nikdo nenachytal na švestkách, pak jich určitě máte doma velkou zásobu. Pokud se je všechny nechystáte proměnit ve slivovici, máme pro vás tipy na dva úžasné recepty, které jste jistojistě ještě nevyzkoušeli.

Karob je prášek z plodů rohovníku obecného, kterým se také říká svatojánský chléb. Má podobnou strukturu jako kakao a prakticky ve všem ho dovede plně zastoupit. Je velmi specifický, ale určitě vaše chutě dovede poškádlit. A když si nedokáže získat váš apetit, tak alespoň myslete na jeho léčebné...

Pokračováním v prohlížení těchto stránek souhlasíte s Podmínkami užití a Pravidly využití Cookies.