fbpx

Zveřejněno: 23. 9. 2017

Ovesné koláčky jsou skvělá, rychlá snídaně nebo oblíbená svačinka pro děti do školy. Banán je příjemně dosladí a pistácie laškovně křupou mezi zuby. Ideální kombinace, vyzkoušejte a uvidíte.

Po upečení je nechte dokonale vychladnout, zabalte je pečlivě do vzduchotěsné nádoby a uložte na chladném místě – poslouží pak jako krabička poslední záchrany, když vás bude honit mlsná.

oves kolacky shutterstock 424784161

Tahle svačina je nejen dobrá, ale také velmi chutná.

Na koláčky budete potřebovat:

1 hrnek ovesných vloček
0,5 hrnku špaldové mouky
0,5 hrnku ovesné mouky
½ hrnku cukru muscovado
2 menší banány
120 g másla
5 lžic posekaných loupaných nesolených pistácii
1 lžičku jedlé sody

Postup:

Nejprve si předehřejte troubu na 180 stupňů. Vločky, obě mouky, cukr a sodu pečlivě rozmíchejte v míse. Přidejte posekané pistácie, rozmačkaný banán a zalijte rozpuštěným máslem. Směs důkladně propracujte – měla by dobře držet pohromadě. Pokud ne, přidejte ještě trochu banánu – ten těsto slepí. Plech vyložte pečicím papírem a pokládejte na něj lžičkou vytvarované hrudky těsta. Počítejte s tím, že se směs při pečení trochu rozteče. Pečte přibližně 10 minut, než koláčky zezlátnou.

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...