Domácí granola vytvořená z vloček, oříšků a lněného semínka vám dodá nejen potřebnou porci vitaminů, ale také dostatek energie pro správný start do nového dne. Navíc si ji můžete "dotvořit" na deset dalších způsobů. 

Granola je ideální volbou, například pokud nejste zvyklí snídat nebo patříte mezi ty, již mají po ránu sevřený žaludek. Zalijte ji mlékem, vsypte do jogurtu nebo si ji dejte jen tak. I malá hrst představuje kvalitní energetický doping. 

shutterstock 383453599
Na přípravu skvělé granoly budete potřebovat: 

½ hrnku ovesných vloček
½ hrnku špaldových vloček
½ hrnku pohankových vloček
¼ hrnku nasekaných lískových oříšků
¼ hrnku nasekaných mandlí
2 lžíce lněného semínka
3 lžíce cukru muscovado
3 lžíce pomerančové šťávy
1 lžičku skořice
4 lžíce kokosového oleje

Postup:

Do velké mísy nasypeme všechny suché ingredience. V rendlíku necháme rozpustit kokosový olej s cukrem, nalijeme na všechny suché složky  a dobře promícháme, aby se obalily. Přilijeme pomerančovou šťávu a opět promícháme. Plech vyložíme pečícím papírem, nasypeme na něj předpřipravenou granolu a pečeme v předehřáté troubě na 160 stupňů C asi 20 minut. Během pečení občas promícháme. Skladujeme v pečlivě uzavřené nádobě.

 

 

 

foto: Shutterstock