fbpx

Zveřejněno: 16. 8. 2017

Bílé tofu je ideální ingrediencí. Dobře na sebe váže chutě, a tak se dá skvěle využít ve slané i sladké kuchyni. Tofu pomazánka je nehynoucí klasika, která vás zachrání v časovém presu – je rychlá a výborně zasytí.

Tofu dobře ladí s bylinkami, zeleninou nebo výrazným kořením. Žampiony ale nejsou vůbec pozadu. Dovedou krásně zjemnit strukturu pomazánky a dodat jí tu správnou letní chuť.

shutterstock 491506879
Co tedy potřebujeme na tuhle letní pochoutku?

250 g bílého tofu

1 bílou cibuli

3 lžíce uvařené kaše z pohankové krupice.

4 větší žampiony

sůl

pepř

tymián

lžičku dijonské hořčice

olivový olej

naklíčenou řeřichu na ozdobu

Příprava:

Nejprve tofu vcelku povaříme asi 2 minuty ve vodě, slijeme a necháme dobře vykapat. Cibulku osmažíme na oleji, vsypeme oloupané pokrájené žampiony, osolíme, opepříme, okořeníme tymiánem a podusíme.

Ke konci přidáme uvařenou pohankovou kaši a dobře prohřejeme. Ještě za tepla vše dohromady rozmixujeme, dochutíme hořčicí. Strukturu pomazánky při mixování můžeme zjemňovat postupným přidáváním oleje. Podáváme s dobrým pečivem a zdobíme naklíčenou řeřichou.

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...