fbpx

Zveřejněno: 29. 7. 2017

Sladkost bez laktózy, cukru a lepku, kterou navíc nemusíte péct? Vyzkoušejte třeba třívrstvý cheesecake s jahodami, borůvkami, banány a datlrmi. Nejenže vypadá i chutná úžasně, ale také je neuvěřitelně jednoduchý.

Žádné vysušené ani popraskané těsto, žádné pracné natírání polevy. Tenhle zákusek zvládnete i v případě, že se neřadíte mezi krále či královny pečených dobrot. Všechny ingredience jednoduše rozmixujete a hotovo. Navíc si díky nulové teplené úpravě zachovají většinu živin. Tak hurá do "pečení".

shutterstock 230881039
Na jeden úžasný cheesecake budete potřebovat:

Základ

1 a ½ hrnku mandlí

2 a ½ hrnku datlí (nejlépe Medjool)

Prostřední vrstva

2 přezrálé banány

2 hrnky kešu oříšků

½ hrnku javorového sirupu

1/3 hrnku čerstvého jablečného moštu

1 lžička mleté skořice

Vrchní vrstva

1 banán

1 hrnek čerstvých borůvek

1 hrnek jahod

4 datle

1 lžíce javorového sirupu

1 lžička mleté skořice

Postup:

Než začnete s přípravou, oloupejte banány, nakrájejte je na plátky a vložte spolu s borůvkami alespoň na tři hodiny do mrazáku. Nepoužívejte mražené borůvky, protože obsahují velké množství vody a směs by byla moc řídká. Na stejnou dobu namočte do vody kešu oříšky.

Nyní můžete začít s přípravou základu. Do robotu nasypte mandle a rozmixujte nadrobno, poté přidejte vypeckované mandle a znovu mixujte, dokud nevznikne lepkavá směs. Tu poté přemístěte do dortové formy, pořádně upěchujte a vložte do mrazáku.

Pak vložte všechny ingredience na prostřední vrstvu do robotu a opět mixujte, až se vytvoří hladká směs. Základ vyndejte z mrazáku, tři čtvrtiny namixované směsi nalijte k základu a vraťte zpět do mrazáku. Zbývající čtvrtinu směsi nechte v robotu.

Počkejte asi 20 minut, aby dort pořádně ztuhl, a můžete finišovat. Do mixéru ke zbytku předchozí směsi přidejte všechny ingredience na třetí vrstvu, mixujte dohladka a nalijte na dort. Nakonec celé dílo vraťte zpět do mrazáku a před podáváním nechte ještě dvě až tři hodiny ztuhnout. Dobrou chuť!

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...