fbpx

Zveřejněno: 21. 7. 2017

Ať už zvolíte pečenou nebo nepečenou variantu, cheesecake je vždy sázka na jistotu. Pořádná dávka jemného tvarohu a mascarpone zajistí, že vás dortík i skvěle zasytí.

Cheesecake má sice své kořeny v Americe, ale dnes už zdomácněl i u nás. Některé recepty se originálu podobají více, jiné méně – ale vždycky je to dezert, který nikoho nezklame. Můžete se o tom přesvědčit při přípravě této pečené verze s příjemně nakyslými jahodami!

jahody cheesecake shutterstock 445587865

Už se vám také sbíhají sliny?

Na vynikající cheesecake budeme potřebovat:

250 g rozdrobených sušenek
120 g rozpuštěného másla
3 lžíce kvalitního kakaa
250 g jemného tvarohu
250 g mascaropone
60 g cukru Muscovado
Nastrouhanou kůru z citronu
3 žloutky
250 g jahod

Postup:

Nejprve si předehřejeme troubu na 180 stupňů. Podrcené sušenky smícháme s rozpuštěným máslem a kakaem a dobře prohněteme. Dortovou formu o průměru 20 cm vyložíme pečícím papírem, naneseme do ní sušenkové těsto a rovnoměrně ho rozetřeme.

Tvaroh s mascarpone, citronovou kůrou, žloutky a cukrem pečlivě vyšleháme v robotu. Hmotu vlijeme do formy a pečeme přibližně 40 minut – zkrátka tak dlouho, dokud náplň neztuhne a nebude se odlepovat od stěn formy. Troubu otevřeme, ale nechme v ní cheescake ještě 30 minut vychladnout.

Když dezert vychladne, dozdobíme ho pokrájenými jahodami. Můžeme zlehka pocukrovat moučkovým cukrem.

 

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...