fbpx

Zveřejněno: 18. 7. 2017

Také si rádi zajdete do restaurace? Nepochybně budete souhlasit, že jedním z nejvíce frustrujících momentů je, když vám číšník přinese něco, co jste si vůbec neobjednali. Přijměte naše pozvání do jedné japonské restaurace, kde byla tato situace k vidění poměrně často a hosté přesto odcházeli zcela spokojení.

V Tokyu, ve čtvrti Toyosu se nachází podnik, který se rozhodl najmout číšníky trpící demencí. V restauraci „Restaurant of Order Mistakes“ se tak stalo zcela normálním, že vám zaměstnanci přinesli zcela jiné jídlo, než jste si objednali. Pokud však tuto skutečnost znáte dopředu, nejspíš změníte i pohled na ty, kteří trpí touto nemocí. A namísto křiku na „neschopného“ číšníka si rádi vezmete talíř, který vám donesou s úsměvem na tváři.

Blogerka si vyzkoušela restauraci 

Food blogerka Mizuho Kudo se rozhodla tuto zkušenost zažít na vlastní kůži. I když si původně objednala hamburger a namísto toho dostala plněné knedlíčky, z restaurace byla nadšená. Nejen že jídlo bylo velmi chutné, ale i její zaměstnanci působili spokojeným dojmem a vypadalo to, že se také dobře baví.

restaurace demence waiters dementia restaurant of order mistakes tokyo 9

Místní personál vypadá spokojeně.

Pop-up restaurace nabízejí jedinečnou zkušenost

Ve skutečnosti se jednalo o pop-up restauraci, která byla ve zkušební době od 2. do 4. června 2017. Tato pohostinská zařízení nabízejí nezvyklý gastronomický zážitek. Většinou mají krátké trvání, objeví se, a než se nadějete, zase zmizí. Nyní jeden z iniciátorů pop-up restaurace  Maggie´s Tokyo (jedná se o japonskou verzi Maggie´s Centres ve Velké Británii), plánuje na září další pop-up akci. Ta by měla připomenout světový den Alzheimerovy choroby, který připadá na 21. září.

Co jsou pop-up restaurace a kde je naleznete

Tyto restaurace nabízejí především originální gastronomickou zkušenost. Většinou se objeví jen na den a zase zmizí. Od klasických podniků se liší tím, že prakticky netušíte, co očekávat. Mají neomezené možnosti, ať už se týkají prostředí, atmosféry či menu. Součástí tohoto konceptu je i jistá exkluzivita.

V zahraničí se s pop-up restauracemi můžete setkat poměrně často, tento neotřelý nápad se však uchytil i v Česku. Za originálním zážitkem můžete vyrazit například do Prahy nebo Karlových Varů, postupně se však přidávají i další česká města.

Staňte se na den kuchařem

Milník v historii pop-up restaurací představil rok 2011. V hlavním městě Finska proběhl první Restaurant Day. Během této události si mohli kuchařští nadšenci otevřít svůj vlastní podnik na jeden den. Od té doby se koná čtyřikrát do roka a účastní se ho lidé po celém světě. Pokud máte zájem vyzkoušet si na den práci kuchaře a předvést své kulinářské umění, můžete se zaregistrovat na Restaurant day.

foto: Mizuho Kudo, Yahoo news, zdroj: Bored panda

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...