Bílé tofu je ideální ingrediencí. Dobře na sebe váže chutě, a tak se dá skvěle využít ve slané i sladké kuchyni. Tofu pomazánka je nehynoucí klasika, která vás zachrání v časovém presu – je rychlá a výborně zasytí.

Znáte to, vaříte a znenadání zjistíte, že vám chybí některá z ingrediencí. To samé se přihodilo i jedné ženě, jejíž identita zůstává utajena. Ta se však rozhodla nenadálý problém vyřešit po svém a přidala do dezertu své vlastní mateřské mléko. Nepochopila znechucené reakce ostatních rodičů, tak se...

Meruňky jsou oblíbeným letním ovocem. Jsou sladké, jemně nakyslé a v koláčích dovedou zázraky. Skvěle se snoubí s máslovou drobenkou a příprava je rychlá i jednoduchá.

Kaliforňané ve věku kolem dvaceti let přecházejí podle nejčerstvějšího výzkumu čím dál více z alkoholu na konopí. A s postupující legalizací budou tento trend následovat mladí lidé po celých Spojených státech i v dalších zemích, které postupně ukončují prohibici této rostliny. Je to dobrá zpráva?...

Ti z vás, kteří mívají občas cestu na Pyrenejský poloostrov, a zejména do jeho jihovýchodní oblasti Katalánska a Valencie, se pravděpodobně setkali s tamním typickým nápojem, který se jmenuje "horchata de chufa". Pokud jste měli možnost ho ochutnat, můžete potvrdit, že se jedná o velmi lahodný...

Špikanard je lidový název pro levanduli. Tato oblíbená aromatická rostlina kvete téměř na každé zahrádce a její opojné vůni se nedá odolat. Zkuste její kvítky použít i do pečení. Zdánlivě obyčejné máslové sušenky díky nim hned získají několik bodů navíc!

Prázdniny jsou v polovině a mnoho z nás ještě míří k moři nachytat bronz, užít si pláží, zasportovat si na čerstvém vzduchu a také, no samozřejmě, ochutnat něco dobrého. Ti z nás, kteří se rozhodnou pro Španělsko, mají na výběr téměř nekonečný seznam tamních specialit. Jednou z nich je nápoj zvaný...

Křupavá cuketa, voňavá rajčátka, bílé fazole a bylinky – to jsou snad ty nejtypičtější suroviny pro oblíbenou italskou polévku minestrone. Můžete jí uvařit několik litrů a stejně jí bude málo. Určitě se po ní hned zapráší.

Sladkost bez laktózy, cukru a lepku, kterou navíc nemusíte péct? Vyzkoušejte třeba třívrstvý cheesecake s jahodami, borůvkami, banány a datlrmi. Nejenže vypadá i chutná úžasně, ale také je neuvěřitelně jednoduchý.

Domácí krtkův dort je stokrát zdravější než ten kupovaný, navíc skvěle chutná. Lze jej vyrobit i ve veganské variantě, takže i alergici na laktózu mají zelenou.

Pokračováním v prohlížení těchto stránek souhlasíte s Podmínkami užití a Pravidly využití Cookies.