Kuchaři používají jedlé květy ne jen jako dekoraci, ale třeba i do různých salátů. Nejčastěji se k pokrmům přidávají macešky, fialky nebo cuketové květy. Ty se dají i plnit různými náplněmi a následně péct nebo smažit.

Už desítky let se traduje, že na novoročním stole nemůže chybět čočka. Prý proto, aby byl i v novém roce v domě dostatek peněz. Tvar čočky mince opravdu připomíná, ale naši předkové pravděpodobně mysleli i na to, že čočka po vánočních tučných jídlech prospěje očistě organismu.

Pokud vás po Silvestru pobolívá hlava, je dosti pravděpodobné, že jste do sebe nalili příliš mnoho alkoholu a vaše tělo jej dosud nestačilo zpracovat. Anebo jste jej do sebe nalili třeba i málo, ale dávali jste si špatné pití. A to vám teď nedělá dobře.

TOP manažeři pražsk é restaurace Etnosvět se zamysleli a podle svých chutí vybrali tři vegetariá nsk é odlehčené recepty pro povánoční dny. Své chutě nám představili generální manažerka Daria Ponomareva , sales a event mana žerka Míša Dvořáková, marketing manager David Leiss a kuchaři Amila s...

Když jsem chodil na základní školu, měli jsme předmět, který se jmenoval pozemky. Tehdy mi to připadlo nesmírně nudné a měl jsem spíš dojem, že tam okopáváme brambory pro potřebu soudruha ředitele, než abychom se něčemu naučili. Většinou jsme se různě vyhýbali práci, nechtěli jsme si umazat ruce...

Taky se vám někdy stává, že přijedete do jakéhosi malého města nebo neznámé vsi a cítíte se tak trochu nadřazeně? Ani nevíte, jak se vám to přihodilo, ale najednou vás omámí ničím neopodstatněná pýcha. Jako, že jste prostě o něco víc než místní obyvatelstvo. Myslíte si, že jste víc viděli, zažili,...

Že těsto bez vajec nedrží pohromadě? A bez mléka není tak pěkně vláčné? To je jen mýtus. Pokud nejíte živočišné produkty, neznamená to hned, že se musíte vzdát oblíbené bábovky, skvělého banana breadu nebo vánočního cukroví. Vykouzlíte je i za pomoci rostlinných výrobků.

Všude ve světě se snaží o Vánocích vařit co nejchutněji a originálně. Často, ať už v evropské, tak i ve světové vánoční gastronomii, jsou hlavní ingrediencí brambory, houby a bylinky. A nejinak tomu je třeba v Paraguayi či Argentině. Podíváme se ale i na štědrovečerní stůl v Polsku či Maďarsku.

Pokud se někdy v životě dostanete na pravé býčí zápasy, tak vás potěš pánbůh, protože to rozhodně není podívaná pro křehké povahy. Když si to ale přece jen chcete užít naplno, snažte se hned na začátku (corridy, vždyť víte...) přisednout si co nejblíž k nějakému místnímu člověku. Poznáte je...

Nejnovější hit dobývá Ameriku. Jde o levandulovou horkou čokoládu „vytuněnou“ konopným olejem. Tento nápoj si již vysloužil pověst nejvíce utišujícího nápoje na planetě. A za vyzkoušení rozhodně stojí.

Pokračováním v prohlížení těchto stránek souhlasíte s Podmínkami užití a Pravidly využití Cookies.