fbpx

Zveřejněno: 6. 1. 2018

Chystáte se do Hamburku? Prozradíme vám, kam se vydat v tomto druhém největším německém městě. Od přístavu až po slavný Reeperbahn nebo rybářský trh. Přinášíme šest nejlepších míst, které by si neměl nechat ujít žádný návštěvník tohoto hanzovního města.

Přístav v Hamburku je třetí největší na světě (po Londýně a New Yorku). Do tohoto 800 let starého přístavu se můžete vydat na prohlídku lodí, projet se po nábřeží, nebo si vychutnat vynikající pokrmy z mořských plodů v restauraci Rive, která nabízí nezapomenutelný výhled. Toužíte po něčem neotřelém? Vydejte se do skutečné ruské ponorky a prozkoumejte přístav i pod povrchem. Nebo využijte bezplatnou dopravu trajektem z Landesbruecken, který vás proveze po okolí.

profimedia 0141124491

Reeperbahn – zde se nachází velká koncentrace striptýzových klubů.

Červená Reeperbahn

Nejslavnější ulicí města je Reeperbahn a patří k jedné z největších v Evropě. Najdete ji ve čtvrti St. Pauli. Eklektická směs barů a restaurací spolu se striptýzovými kluby a erotickými muzei, to je Reeperbahn, kde v 60. letech odstartovali svou mezinárodní kariéru Beatles. Náměstí pojmenované po této legendě naleznete na rohu ulice Reeperbahn a Große Freiheit.

Rybí trhy

Čerstvé mořské plody, exotické ovoce, ořechy, jemný porcelán, živá zvířata, koření a čaje z celého světa, to je rybí trh (Fischmarkt), který se řadí k těm nejpopulárnějším. Tři sta let staré tržiště se nachází na volném prostranství hned vedle historické aukční síně. Je otevřeno každou neděli od 5 do 9 hodin, takže si buď budete muset přivstat, nebo vyrazit ihned po probdělé noci.

Nákupní horečka

V Hamburku si přijdou na své především milovníci nakupování. Kromě velkých obchodních center navštivte také Alsterarkaden, které patří k jednomu z nejmalebnějších míst, plnému elegantních značek. Historické arkády inspirované benátskou architekturou vás dovedou až k hamburské radnici (Rathaus).

profimedia 0340317573

Hafencity – patří mezi největší městský stavební projekt 21. století v Evropě.

Hafencity – budoucnost města

Nahlédněte do budoucnosti města. Jedná se o jeden z největších městských stavebních projektů 21. století v Evropě. Toto přístavní město se rozroste o 155 hektarů a očekává se, že se počet obyvatel zdvojnásobí. Vzniknou zde tisíce nových bytů, obchodů, restaurací, a dokonce i nová symfonie. Očekává se, že tento ctižádostivý projekt bude dokončen v roce 2025.

Botanická zahrada Planten un Blomen

V centru Hamburku si nenechejte ujít návštěvu známého parku „Planten un Blomen“. Najdete zde botanickou zahradu a největší japonskou zahradu v Evropě. Během letních měsíců si můžete vychutnat koncerty, divadelní představení a festivaly v parku zdarma.

Do Hamburku se dostanete vlakem z Prahy za cca 7 hodin cesty. Je možné také využít autobusy, které vyjíždějí v noci a na místo dorazí brzy ráno.

foto: Profimedia, Shutterstock

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...