fbpx
Přečteno 3019x

Žampiony, bílé víno a římský kmín – to je kombinace, která snad nikdy nezklame. Dobrá je do rýže, ale nejvíc stejně chutná zapečená v lasagních. A je to rychlovka!

Vegetariánské lasagne jsou výborným tipem na večeři, na které si pochutná celá rodina. Zatímco se těstoviny budou půl hodinky péct v troubě, můžete svůj drahocenný čas věnovat třeba dětem nebo si sepsat ingredience potřebné na zítřejší oběd.  

shutterstock 100422928

Lasagne na jakýkoliv způsob jsou jídlo, které si oblíbí celá rodina.

Pro čtyři osoby budete potřebovat: 

15 žampionů
2 pórky
2 zakysané smetany
1,5 dcl bílého vína
1 smetanu ke šlehání
olej
cibuli
římský kmín
sůl
balíček lasagní
čedar na posypání

Postup:

Na oleji osmažíme cibulku, přidáme oloupané, pokrájené žampiony i pórek a chvíli dusíme. Podlijeme bílým vínem, okořeníme dvěma špetkami mletého římského kmínu, osolíme a dusíme do změknutí. Na konci vmícháme obě zakysané smetany i šlehačku. Omáčku případně ještě dohustíme zakysanou smetanou nebo zředíme šlehačkou tak, aby měla tekutou konzistenci – záleží na vodnatosti žampionů. Do pekáčku vkládáme vždy jednu vrstvu syrových lasagní a vrstvu omáčky. Ale pozor! Navrchu musí být vždy omáčka. Pečeme ve vyhřáté troubě přibližně 30 minut. Těsně před dokončením posypeme sýrem a necháme minutku zapéct.

 

 

foto: Shutterstock

Martina Linhartová



Související články

Pokračováním v prohlížení těchto stránek souhlasíte s Podmínkami užití a Pravidly využití Cookies.