fbpx

V období Větru hodně komunikujte. A hledejte v lidech to dobré, radí astrolog 1 fotografie
zdroj: Shutterstock

Během následujících dvou týdnů se zaměřte na vnímání účinků vašich slov, kterými promlouváte k druhým nebo sami k sobě. Slova mohou buď léčit, nebo hodně ublížit. Používejte je tedy moudře

Zveřejněno: 7. 9. 2021

Podzim se neúprosně blíží, a tak se v následujících dvou týdnech, kdy se budeme nacházet v období 1-Ik (Vítr), snažte užít konec léta, jak to jen půjde. Pobývejte na čerstvém vzduchu a naslouchejte moudrosti větru, který vám může napovědět, jaké nejlepší kroky můžete ve svém životě udělat. Nebojte se v duchu ptát neviditelných sil života, které vám své odpovědi mohou dát skrze vaše nové inspirace a nápady, jež náhle přijdou z nečekaných zdrojů. Důležité je si jen vytvořit prostor a čas na naslouchání vnitřnímu tichu, ve kterém sídlí pravá moudrost.

Znamení Ik, tedy Vítr, patří k severním znamením, která jsou často jak pragmaticky, tak duchovně orientovaná. Se severem je spojená zima a hluboká noc, ve které odcházíme do světa snů. Vítr přeje všem druhům komunikace, a tak si pořiďte snový zápisník, pokud ho ještě nemáte. Během následujících dvou týdnů doporučuji se zaměřit na vnímání účinků vašich slov, kterými promlouváte k druhým nebo sami k sobě. Slova mohou buď léčit, nebo hodně ublížit. Používejte je tedy moudře, a pokud víte, že byste někomu snadno ublížili, raději mlčte.

Mezi tělem a myslí

Co se týká hmotných záležitostí, zaměřte se tentokrát na zvelebování vašeho fyzického těla. Oceňte nejen jeho krásu, ale i funkci svých vnitřních orgánů. Zajímejte se více o psychosomatické souvislosti mezi vaším tělem a myslí. Zjistěte si, zda nemáte sklon k dědičným chorobám, a vyhledejte mentální příčinu těchto nemocí, pokud něco takového objevíte. Co se týká financí, investujte určitou část peněz do svého seberozvoje. Zaplaťte si nějaký kurz nebo zajděte na pro vás zajímavý seminář, kde se něčemu novému přiučíte.

Tichá meditace může být mnohem lepším způsobem, jak řešit vaše každodenní problémy, než dlouhé přemítání různých variant a analýz.

V rovině mysli se zaměřte na způsob, jak komunikujete se svými spolupracovníky nebo nadřízenými. Naučte se mluvit jasně, upřímně a citlivě zároveň. Pravidelně meditujte, zkuste tuto činnost provádět minimálně patnáct minut denně. Prohlubujte své vnitřní ticho a číhejte na myšlenky, které mají sílu. Tichá meditace může být mnohem lepším způsobem, jak řešit vaše každodenní problémy, než dlouhé přemítání různých variant a analýz. Naučte se více důvěřovat své intuitivní stránce a jednoduše si na řešení počkejte.

Hledejte to pozitivní

Co se týká vašich vztahů, zkuste se vyhnout snaze změnit svého partnera nebo partnerku k lepšímu. Nacházejte na svém partnerovi nebo na svých nejbližších pozitivní kvality a naučte se o nic častěji mluvit. Sami se nebojte říct o to, co ve vašem vztahu potřebujete, ale dejte druhým potřebný čas a prostor vše vstřebat. Pokud víte, že jste v nedávné minulosti vůči druhému nějakým způsobem pochybili, naučte se omluvit tak, že nebudete ihned vyžadovat přijetí této omluvy. Nezapomeňte na to, že se druhému omlouváte především kvůli sobě.

V rovině ducha nastává čas, kdy můžete cítit větší potřebu se spojit s něčím, co vás přesahuje. Jelikož se ocitáme rovněž v čase zemského znamení Panny, které přeje léčení a očistě vašeho fyzického těla, měli bychom experimentovat s tělesnými terapiemi nebo cvičeními, jako jsou například jóga, kineziologie, čchi-kung nebo mnoho dalších podobných systémů, které dnešní svět nabízí. Sežeňte si kvalitní informace od lidí, jimž důvěřujete, a hlavně se věnujte praxi, protože ta je mnohonásobně cennější než jakákoli teorie.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Jak využívám moc svého slova?
  • Existuje něco nevyřčeného, co mě tíží?
  • Jak bych mohl nejlépe investovat do svého duchovního vývoje?
  • Umím meditovat?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Sežeňte si různé, ale kvalitní informace o léčení vašeho fyzického těla.
  • Nikoho neobviňujte, ani sebe sama.
  • Učte se novým afirmacím, vytvářejte modlitby nebo se naučte zpívat posvátné písně.
  • Naučte se meditovat aspoň dvacet minut denně.

Související…

Mayský astrolog: V období Vody je čas na detox těla, ducha i našich vztahů
Robert Policar

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...