fbpx

Přehrajte si svůj celičký životní příběh a dívejte se na něj jako na rychle se odvíjející film. Jakou roli hrajete v životě dnes a co budete chtít žít zítra nebo za deset let?

Zveřejněno: 25. 12. 2019

Ve čtvrtek nastává vhodný čas si sepsat seznam největších životních cílů a záměrů, za které stojí žít i zemřít. Doporučuji si tento den vyhradit aspoň jednu hodinu na sebe, kdy nebudete nikým vyrušováni.

Uvědomte si svůj celičký životní příběh a dívejte se na něj jako na rychle se odvíjející film. Jakou roli hrajete v životě dnes a co budete chtít žít zítra nebo za deset let? Připomeňte si své největší sny, na které jste možná kdysi zapomněli, a nebojte se oživit svou vášeň. Vyplatí se to, protože nastal kouzelný čas.

Chopte se iniciativy a naplno se věnujte tomu, pro co jste byli zrozeni.

Přesné novoluní ve znamení Kozoroha nastane ve čtvrtek 26. prosince v 6.14 ráno. Budou-li se vám zdát sny, určitě si je zapište, protože vás mohou informovat o důležitých okolnostech vaší budoucí kariéry a smyslu života. Jeden cyklus končí a další začíná. Připomeňte si to, čeho jste již v životě dosáhli a co vás ještě čeká. Chopte se iniciativy a naplno se věnujte tomu, pro co jste byli zrozeni.

Odvaha vytrvat

Celý následující rok bude probíhat ve velkém stylu, a tak si tento den vytvořte podrobný strategický plán, který vám pomůže se dobře zorientovat a hlavně nasměrovat vaši pozornost na to, co je pro vás a vaši kariéru opravdu důležité. Nikam nespěchejte, ale postupujte krok za krokem.

Nelpěte na ničem, ale zároveň přemýšlejte o tom, co doopravdy přetrvává a překonává čas.

Vezměte si papír a tužku. Zaměřte se na témata zdraví, mysli, vztahu a duchovního rozvoje. Vyberte si vždy jednu činnost od každého výše uvedeného tématu, napište si ji a rozhodněte se jí dlouhodobě a pravidelně zabývat. Minimálně jeden rok. Pokud jste se již dávno pro něco rozhodli, nevzdávejte to, protože tento následující rok bude klíčový v mnoha ohledech.

Odevzdejte, co nepoužíváte

Mějte sílu si ve svém životě udělat dokonalý pořádek. Nejlépe uděláte, když se následující rok zaměříte na to, abyste životu odevzdali co nejvíc věcí, myšlenek i tužeb a nechali si jen ty, kterým se můžete soustavně věnovat a přinášejí vám i vašemu okolí štěstí.

Naučte se být bezpodmínečně štědří a vězte, že tak investujete na svůj „neviditelný účet“, který se může klidně aktivovat třeba za dvacet let nebo příští život. Důležité je hlavně to, že vytváříte prostor, aby mohlo přijít to nové. Nelpěte na ničem, ale zároveň přemýšlejte o tom, co doopravdy přetrvává a překonává čas.

Koncentrujte se na jeden bod

Abyste neustále neunikali k dalším a dalším aktivitám, kterých je v dnešní době nespočet, naučte se soustředit aspoň dvacet minut jen na jeden bod, věc nebo činnost, která je pro vás smysluplná. Můžete koukat do plamene svíčky nebo hrát na kytaru.

Vybírejte si takové aktivity, které byste chtěli dělat i za dvacet let. Důležité je, abyste si v těchto dvaceti minutách byli plně vědomi toho, co děláte. Vnímejte své myšlenky, pocity i fyzický postoj, který právě zaujímáte. Ideálně byste měli mít vždy rovnou páteř a uvolněné tělo. Zkuste občas zpomalit a možná zjistíte, že paradoxně dokončujete vše mnohem dřív.

Doporučené otázky pro tento den:

  • Žiji opravdu smysluplný život?
  • Jsem dostatečně soustředěný?
  • Dokážu se něčemu dlouhodobě věnovat?
  • Co bych mohl ve svém životě odevzdat nebo darovat?

Doporučené činnosti pro tento den:

  • Dívejte se na plamen svíce aspoň dvacet minut a sledujte své reakce a myšlenky.
  • Darujte někomu něco, co už máte dvakrát nebo nebudete používat.
  • Sepište si seznam svých životních cílů.
  • Pobývejte v přítomném okamžiku a zpomalte svou aktivitu.

Související…

Zimní slunovrat: Astrolog radí, co dělat, když slunce nabývá zase na síle
Robert Policar

foto: Freepik

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...