fbpx

Robert Policar o tom, co vás čeká první prázdninový měsíc, kdy se pustit do akce a kdy raději vypustit

Zveřejněno: 12. 7. 2018

Mayský astrolog Robert Policar připravil horoskop na měsíc červenec. Projděte si jednotlivá znamení a najděte si to vaše.

Související…

V období Smrti se není čeho bát. Nastává čas obnovy našeho života
Robert Policar

beran

Berani: Pokračujte v boji

Nastal čas, kdy bude nutné se naučit trpělivosti. V prvních dvou třetinách července budete muset vyvinout více citlivosti, která vás obyčejně spíš zdržuje. Vaše přirozená akceschopnost může být zdržována nejasností určitých postojů druhých lidí. Zaměřte se na svou rodinu a snažte se zorganizovat výlet nebo jinou aktivitu, o které s určitostí víte, že bude druhým vyhovovat. Buďte asertivní, ale citliví vůči postojům druhým. Netlačte na své nejbližší, protože byste tak mohli vyvolat velký spor, o který vlastně ani nestojíte. Buďte ochotni otevřít témata, která vás trápí, a poraďte se s někým, komu důvěřujete. Nevzdávejte své cíle a pokračujte v produktivní činnosti, která vás posílí.

Dostanete chuť pracovat na oblastech života, o kterých víte, že potřebují zlepšit.

V poslední třetině července se celkově atmosféra uvolní a vy dostanete chuť pracovat na oblastech života, o kterých víte, že potřebují zlepšit. Slunce vstoupí do znamení Lva 22. července, a to je pro vás velmi dobrá zpráva, protože se posílí váš vnitřní oheň. Pracujte především na sobě a na svém sebevědomí, které mohlo v minulých dnech utrpět. Buďte ochotni určité vztahy změnit, ukončit nebo nastavit takové hranice, které vám budou více vyhovovat. Začněte víc cvičit, lépe jíst a zdokonalujte se v činnostech, kde chcete být nejlepší.

byk

Býci: Stabilizujte vztahy

V prvních dvou třetinách měsíce července se zaměřte především na urovnání vztahů v rodině. Nemusí to být jednoduché, protože kolektivně vládnou dynamické konstelace, které mohou probudit boj o moc v různých oblastech života. Jelikož Slunce bude putovat rodinným znamením Raka, je dobré se zaměřit na prohlubování vztahů s vašimi nejbližšími. Nelpěte jenom na hmotných záležitostech, ale postarejte se i o zážitky, které mohou vaše vztahy ještě zlepšit. V partnerství vsaďte na intimitu a děti vezměte na výlet do přírody. Vztahy s otcem nebo jinými autority mohou váznout, ale když budete ochotni udělat určité změny, vše se zlepší. Pokud se budete cítit vysíleni, zajděte na své oblíbené silové místo v přírodě a uvidíte, jak se vše rázem změní.

Začne období velkých zmatků a aktivity, která vám nebude dělat dobře.

V poslední třetině července se život zrychlí, protože Slunce vstoupí 22. července do ohnivého znamení Lva, které má odlišnou strategii žití než vy. Začne období velkých zmatků a aktivity, která vám nebude dělat dobře. V žádném případě o sobě nepochybujte a udržte si pevnou pozici v oblastech, na kterých vám záleží. Důležitá rozhodnutí odložte na konec srpna, kdy se vše bude mnohem jasnější. Hodně cvičte a zlepšujte své pracovní dovednosti. Zaměřte se především na zbavování se všeho, co již ve svém životě nepotřebujete.

blizenec

Blíženci: Snažte se komunikovat

V prvních dvou třetinách měsíce července se připravte na to, že komunikace může být obtížnější, než obvykle. Do hry se dostávají hluboké emoce, které často vyžadují čas, než se dokážou dobře pojmenovat. Vy s tím nemusíte mít tolik problémů, ale ostatní ano. A na komunikaci musí být minimálně dva. Vztah s důležitými autoritami se může všeobecně komplikovat, a tak se snaže vnést na povrch vše, co vás trápí. Pište si deník a zkuste pojmenovat to, co se odehrává hluboko uvnitř vás. Více druhým naslouchejte a rozhodně jim neskákejte do řeči. Mohlo by vám mnoho uniknout.

Přestaňte o sobě pochybovat a posilte své sebevědomí.

V poslední třetině měsíce se na jednu stranu atmosféra odlehčí, protože Slunce vstoupí do ohnivého znamení Lva, které je s vaším živlem vzduchu v dobrých vztazích. Přestaňte o sobě pochybovat a posilte své sebevědomí. Od 26. července začne období retrográdního Merkura, které vás může pořádně vyvést z rovnováhy. Připravte se na odklady schůzek, horší dopravu i elektronickou komunikaci. Zaměřte se především na zbavování věcí a neuzavírejte v tomto období důležité smlouvy.

rak

Raci: Vytvářejte si život

V prvních dvou třetinách července budete ve své přirozené energii, protože mnoho z vás již narozeniny měli nebo teprve mít budou. Narozeniny jsou velmi silný okamžik, kdy se mění mnoho věcí. Proto tento vstup do vašeho nového roku nepromeškejte. Přestože dynamické konstelace mezi Plutem a Sluncem mohou vyvolat jisté mocenské boje, které mohou zeslabit vaše sebevědomí, můžete získat sílu pracovat s hlubšími vrstvami své vlastní duše a zbavit se tak závislosti na určitých lidech. To může způsobit velké životní změny, na které si již mnoho z vás zvyklo.

Obrňte se trpělivostí a raději se nepouštějte do nových nákupů, projektů nebo stěhování.

V poslední třetině července se připravte na zmatky, které bude mít na svědomí vliv retrográdního Merkura. Obrňte se trpělivostí a raději se nepouštějte do nových nákupů, projektů nebo stěhování. Ideální doba to je na vyklízení a zbavování se věcí, což pro vás může být dost složitý proces, protože minulost je pro vás něco velmi cenného. Abyste se však mohli otevřít novým zkušenostem, je potřeba pro ně vytvořit prostor. Někteří z vás pocítí velkou potřebu se věnovat meditaci nebo kontemplaci.

lev

Lvi: Chystejte nový start

V prvních dvou třetinách července se raději stáhněte z okolního dění a pracujte na svém sebevědomí. Vyhněte se mocenským konfliktům, do kterých vás mohou určité nečestné povahy chtít vtáhnout. Raději zrekapitulujte svou cestu minulým osobním rokem a definujte nové záměry, které budete chtít následující rok žít. Pokud se věnujete nějakému koníčku nebo tvůrčí činnosti, nastal čas se do ní pustit. Rozhodněte se neopakovat chyby, které jste minulý rok udělali, a poděkujte za všechny dary a zkušenosti, které vás posílily.

Nezačínejte nic nového a vyčkejte na důležitá rozhodnutí po 20. srpnu.

V poslední třetině tohoto měsíce se vrhněte do zdokonalování svých dovedností. Nezačínejte zatím však nic nového a vyčkejte na důležitá rozhodnutí po 20. srpnu. Zatím se v duchu připravujte na výpad, který bude k nezadržení. Dělejte, co vás baví, a vyhýbejte se zbytečným střetům s druhými lidmi. Odpojte s od lidí, kteří na vás jen parazitují a zbytečně shazují vaše sebevědomí.

pana

Panny: Vrhněte se do oprav

V prvních dvou třetinách července se pusťte do domácích oprav nebo se ponořte do své práce s velkou vášní. Je to i vhodná doba na zbavení se nezdravých návyků, které vám zbytečně odebírají jak fyzické, tak duševní síly. Začněte cvičit jógu a pravidelně posilujte, abyste posílili tělo i ducha. Nebuďte ke svým rodinným příslušníkům příliš kritičtí, přestože je to možná způsob vaší praktické lásky. Zkontrolujte svůj intimní život, zda vám vyhovuje. Sexualita je důležitou součástí partnerského vztahu, která dodává vztahu potřebné palivo. Zkuste se něco nového naučit a překvapte svého partnera. V práci můžete být neobyčejně produktivní, a tak této energie naplno využijte.

Nenechte se druhými převálcovat a ukažte své přednosti.

V poslední třetině měsíce je dobré rozvíjet vaše sebevědomí, které je často u mnoha z vás na nižší úrovni, přestože je to naprosto nepochopitelné v poměru s vašimi pracovními dovednostmi. Nenechte se druhými převálcovat. Ukažte své přednosti a naučte se ve lvím období umění sebeprezentace.

vahy

Váhy: Prohlubte rodinné vztahy

V prvních dvou třetinách července se snažte posílit své rodinné vztahy. Nemusí to být vůbec jednoduché, a tak se snažte být trpěliví a využijte rovněž svých vynikajících vrozených diplomatických dovedností. Důležitou roli může sehrát nějaká mužská autorita nebo otec. Nenechte se zatlačit druhými do kouta a naučte se druhým nastavit zdravé hranice. Pokud se věnujete nějakému umění, vložte do svých děl hluboké emoce, které se zřejmě probudí. Umění může být skvělým ventilem pro všechny duševní procesy, kterými bude mnoho z vás procházet. Zamyslete se nad tím, jak smýšlíte o svých nejbližších, a zkuste negativní myšlenky nahradit pozitivními. Pokud to nepůjde, zkuste místo svých blízkých dosadit své jméno.

Když se k vám někdo dlouhodobě chová neuctivě, buďte ochotni jít do konfrontace.

V poslední třetině měsíce dejte do svých vztahů to nejlepší, co můžete. Když se k vám někdo dlouhodobě chová neuctivě, buďte ochotni jít do konfrontace, která může vyčistit zčeřené vody. Pokud se zabýváte nějakým řemeslem nebo uměním, ponořte se do zlepšování svých dovedností pomocí vlastní vůle. Očistěte se od nerovnovážných vztahů a buďte ochotni se sami za sebe postavit. Dávejte pozor na nejasnou komunikaci, která se může projevit vlivem retrográdního Merkura. Důležité záležitosti raději osobně.

stir

Štíři: Buďte milosrdní

V prvních dvou třetinách tohoto měsíce se můžete cítit velmi dobře, pokud se příliš nezamotáte do komplikovaných emocí s určitými lidmi. Máte charisma a velkou touhu po vítězství, která z vás činí obávaného nepřítele a oddaného přítele. Pokud se k vám někdo zachová nespravedlivě, nejdříve prozkoumejte jeho situaci, než daného jedince potrestáte. Naučte se být milosrdní, přestože nevidíte důvod. Každá citová zápletka vytváří další vazby, které se mohou v budoucnu zbytečně komplikovat. Neztrácejte čas s proměňováním druhých lidí, ale raději pracujte se sebou. Když změníte sebe, ti druzí se budou vaším vlivem automaticky rovněž proměňovat. Pamatujte, že na druhé nemusíte zbytečně dohlížet.

 Nezdravé vztahy ukončete, ale nikomu nic nezazlívejte.

V poslední třetině července můžete v určitých vztazích přitvrdit, pokud vaše varovné signály druhá strana hloupě přehlížela. Nezdravé vztahy ukončete, ale nikomu nic nezazlívejte. Raději se zaměřte na svou vlastní spiritualitu a rozvíjejte své vědomí tím nejlepším možným způsobem. Cvičte jógu, tantru nebo jiné druhy technik, se kterými již máte dobré zkušenosti. Je čas se posunout na další úroveň.

strelec

Střelci: Podnikněte cestu

V prvních dvou třetinách července se snažte prohloubit svou meditační praxi a cestujte spíš v duši. Pokud však máte možnost někam jet, tak neváhejte. Cestování je váš život. Období Raka přinese do vašeho života větší potřebu prohloubit vztahy v rodině, které nemusí být harmonické. Vyhněte se posuzování druhých a snažte se zahlédnout pravé souvislosti, které se skrývají za „podivným“ chováním určitých lidí. Často navštěvujte silová přírodní místa, kde se snažte ponořit do hlubokého rozjímání nad svým životem. Zamyslete se nad svými závislostmi a rozhodněte se něčeho vzdát za účelem nějakého pro vás vznešeného cíle.

Raději si dejte dovolenou a odjeďte někam daleko za domovinu.

V poslední třetině července se vyhněte zbrklému rozhodování, ke kterému jste často vnitřně vedeni. Většinou máte v mnoha věcech štěstí, ale v tomto období to nemusí být tak jednoznačné. Raději si dejte dovolenou a odjeďte někam daleko za domovinu. Váš domov se nevztahuje pouze na místo, kde jste se narodili.

kozoroh

Kozorozi: Stůjte na svém

V prvních dvou třetinách tohoto měsíce budete muset možná projít obtížnými zkouškami svých novoročních předsevzetí. Nastal čas, kdy budete zkoušeni ve své sebedůvěře. Nevzdávejte se a buďte pevní ve svých vnitřních hodnotách. Snažte se projevovat své city, aby vás rodina mohla také více poznat. Mohou si pak mylně myslet, že jste necitliví, přestože se tak vážně zabýváte starostmi, které se vás ani netýkají. Naučte se druhé ocenit slovy, protože v nepochopeném tichu rostou domněnky, které vás od vašich blízkých oddalují. Naučte se říkat o své potřeby, protože jinak o nich nebude nikdo kromě vás vědět.

Ponořte se nejen do své práce, ale především zdokonalujte svého ducha.

V poslední třetině července se energie trochu uvolní, nicméně s důležitými rozhodnutími radši vyčkejte. Retrográdní Merkur bude v plném proudu, a tak se raději zaměřte na zbavování se všeho nepotřebného. Ponořte se nejen do své práce, ale především zdokonalujte svého ducha. Cvičte pravidelně jógu a zlepšujte všechny oblasti, o kterých víte, že to potřebují.

vodnar

Vodnáři: Respektujte druhé

V prvních dvou třetinách tohoto měsíce se snažte držet na uzdě. Hodně lidí bude nervózních a nemusí jednat zrovna nejupřímněji. To je jedna z mála věcí, která vás dokáže vytočit. Buďte obezřetní, abyste nevybuchli. Snažte se nacházet originální řešení pro komplikovanější rodinné vztahy a zkuste do nich vnést prvek přátelství. Je velmi pravděpodobné, že se s určitými cizími lidmi budete cítit více doma než tam, kde jste vyrůstali. Přesto na své biologické příbuzné nezapomínejte. Jste tady od toho, abyste jim ukázali jiné způsoby bytí a přístupů k životu.

Důvěřujte budoucnosti, ale důležitá rozhodnutí raději učiňte až koncem srpna.

V poslední třetině července začněte pracovat na svých vnitřních vizích. Hodně si zapisujte své originální myšlenky, které nemusejí být utopií. Důvěřujte budoucnosti, ale důležitá rozhodnutí raději učiňte až koncem srpna. Myšlenky, které vám koncem srpna zůstanou, budou přesně ty, za které bude dobré bojovat. Pokud pocítíte nespokojenost s lidmi, se kterými byste rádi spolupracovali, snažte se na těchto vztazích cíleně pracovat. Dejte do nich své nejlepší kvality a teprve pak přemýšlejte o tom, jestli mají smysl nebo ne.

ryby

Ryby:Pomoc vyšších sil

V prvních dvou třetinách července bude atmosféra celkově napjatá, ale mnoho z vás se může přesto cítit ve velké formě. Vodní živel znamení Raka vám vyhovuje, a tak se můžete radovat z vašich rodinných vztahů, přestože se tam asi budou dít závažná témata. Vy můžete sehrát roli „anděla“ nebo průvodce pro své bližní. Modlete se za rodinnou harmonii a na stíny druhých se dívejte s určitým nadhledem. Moc dobře víte, že každý si přeje být šťastný, ale mnoho lidí hledá štěstí vně tohoto světa, což není zrovna to nejsprávnější místo. Odhalte druhým tajemství, které spočívá v jejich vlastních srdcích, a podpořte je na jejich cestě tak, jak to umíte jenom vy.

Naučte si říkat o své potřeby, přestože v nich nemáte vždy jasno.

V poslední třetině tohoto měsíce se zaměřte především na svůj duchovní rozvoj a uvědomte si i důležitost své osobnosti. Možná máte problém si vyjasnit zdravé hranice s druhými lidmi, protože byste chtěli pomoci úplně všem. Pomáhejte tak, aby vám to přinášelo radost a potěšení. Když se budete přemáhat, začnete být unavení a nešťastní. Naučte si říkat o své potřeby, přestože v nich nemáte vždy jasno. Naučte se s druhými konfrontovat. Vnímejte rovněž své sny, které vám v tomto ohledu mohou výrazně pomoci.

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...