fbpx

Mayský astrolog: V období Větru se věnujte meditaci a oceňte své tělo 1 fotografie
zdroj: Shutterstock

Do 30. května, kdy nastane novoluní v Blížencích, se snažte ponořit do svého vnitřního světa a častěji si zapisujte své sny. Naučte se meditovat a dokončujte vše, co jste zatím nestihli dokončit. Od 4. června se pusťte do všech činností, které prošly zkouškou času z minulého měsíce

Zveřejněno: 25. 5. 2022

Nastává další třináctidenní mayské období 1-Ik-4 (Vítr). V něm se zaměřte především na to, jak se sebou a s druhými lidmi komunikujete. Pozorně naslouchejte svému vnitřnímu dialogu a podívejte se na kvalitu vašich myšlenek. Uvědomte si, že je kdykoliv můžete změnit. Druhým lidem neskákejte do řeči a více jim naslouchejte. Možná pochytíte mnohem více zajímavých informací, než byste sami očekávali. Otevřete svou mysl a vraťte se k činnostem, které jste v dětství nedokončili.

Slunce se pohybuje vzdušným znamením Blíženců, které stejně jako znamení Větru přeje mluvenému i psanému slovu. Do 30. května, kdy nastane novoluní v Blížencích, se snažte ponořit do svého vnitřního světa a častěji si zapisujte své sny. Naučte se meditovat a dokončujte vše, co jste zatím nestihli dokončit. Od 4. června se pusťte do všech činností, které prošly zkouškou času z minulého měsíce. Merkur nabere opět přímý chod a to je dobrá zpráva. Již není třeba nic odkládat, přestože se ještě malé překážky objevovat mohou.

Naučte se denně meditovat. Najděte si svůj vlastní způsob, protože každý člověk je jiný.

Informujte se o různých nových přístupech ke zdraví i k finančním záležitostem. Vyhledávejte informace na těch nejlepších místech a bavte se se zajímavými a inteligentními lidmi. Ke svému fyzickému tělu buďte vlídnější a dovolte si ocenit svou vlastní krásu. Zkuste se svléknout před zrcadlem a chvilku se na sebe jen dívejte. Vnímejte a poznejte, jaký vztah ke svému tělu máte. Možná vám to bude chvíli nepříjemné, což je skvělou příležitostí to změnit. Poděkujte svému tělu a oceňte ho.

S úctou a trpělivostí

Uvědomte si kvalitu komunikace se svými kolegy v práci. Možná jste v minulém měsíci museli s někým řešit nějaké nepříjemnosti a bylo zatěžko vám o svých pocitech mluvit. Nyní nastal ten správný čas vše urovnat nebo do věci vnést více jasno. 

Nebojte se vyjádřit své myšlenky, přestože je někteří hned nepochopí. Dejte druhým potřebný čas a neberte si jejich impulsivní reakce osobně. Vše vyžaduje čas a někdy ho potřebujete i vy. Mějte tedy k druhým za všech okolností úctu a buďte trpěliví. Vše se v dobré nakonec obrátí.

Méně mluvte a neobviňujte

Se svým partnerem víc mluvte o vašich snech, cílech i potřebách. Naučte se přiznat svou chybu bez výmluv a zároveň se nebojte mluvit o vašich pocitech, pokud se vás partner dotkne na citlivých místech. 

Více naslouchejte a méně mluvte. Svá slova volte pečlivě a za každou cenu se vyhněte obviňování, které většinou situaci jenom vyhrotí. Vzpomeňte si na své přátele a ozvěte se těm, které jste opravdu dlouho neviděli. Zejména těm, se kterými vás pojí dávná minulost.

V rovině ducha

Nastává čas, kdy byste si měli rozmyslet, jak byste mohli posílit svůj duchovní život. Investujte do svého seberozvoje nějakou finanční částku a přihlaste se na nějaký kurz, o kterém již dlouho sníte. Prohlubujte své vnitřní ticho každý den, využijte k tomu jakýkoliv druh meditace nebo vědomé chůze.

Naučte se meditovat minimálně pět minut denně a tuto sekvenci postupně protáhněte až na 20 minut. Na konci tohoto období pak zhodnoťte efekt svého snažení. Najděte si svůj vlastní způsob, protože každý člověk je zcela jiný.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Umím slovy vyjádřit to, co cítím?
  • Jakým způsobem s druhými komunikuji?
  • Čemu novému bych se chtěl ještě naučit?
  • Znám své poslání?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Naučte se druhým více naslouchat.
  • Meditujte každý den aspoň 5 minut, ideálně 20.
  • Napište svůj životopis ve třetí osobě.
  • Nebojte se otevřeně a upřímně mluvit s vašimi nejbližšími. 

Související…

V období Vody netrucujte a milujte bezpodmínečně, radí mayský astrolog
Robert Policar
                              

foto: Shutterstock , zdroj: Autorský článek

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...