fbpx

Zveřejněno: 14. 9. 2017

Padesát let po celém světě zkoumal existenci paranormálních schopností. Bývalý kouzelník a eskapolog, který překonal i některé rekordy Harryho Houdiniho, před měsícem oslavil osmdesáté narozeniny. Nyní James Randi míří do Prahy.

Kanadsko-americký kouzelník a vědecký skeptik je známý jako zakladatel myšlenky paranormální výzvy. Jde o projekt, který dává lidem, kteří se domnívají, že mají nadpřirozené schopnosti, možnost je prověřit v experimentu. Sám Randi jezdil půl století po celém světě a nabízel milion dolarů komukoli, kdo dokáže předvést důkaz jakéhokoli paranormálního, nadpřirozeného či okultního úkazu.

Ve čtvrtek 21. září od 9 hodin bude Randi speciálním hostem Skeptické snídaně v hotelu Jalta na Václavském náměstí. Lístky na jeho vystoupení a přednášky dalších zajímavých hostů můžete zakoupit ZDE.

randi

Iluzionista a vědecký skeptik James Randi vystoupí v Praze

Vlkodlaci, strach a ezoterika

Kromě Randiho můžete na Skeptické snídani pořádané v rámci 17. Evropského skeptického kongresu potkat řadu zajímavých osobností, které hledají hranici mezi tím, co víme, a tím, co je nám neznámé.

Jedním z hostů bude například Deborah Hyde, investigativní novinářka, která se zabývá folklórem a svědectvími existence nadpřirozených bytostí, jako jsou upíři, vlkodlaci a duchové. Holm Gero Hümmler je kvantový fyzik, který zkoumá základy kvantové fyziky v alternativním a ezoterickém světě.

Mezi vystupujícími na snídani bude i Diego Fontanive, metamemetik, který studuje překonávání strachu v lidské mysli. Susan Gerbic provozuje organizaci, která sleduje a vylepšuje kvalitu stránek na Wikipedii. Gerald Ostdiek je špičkový světový odborník na biosemiotiku, jde o obor, který se zabývá chováním symbolů jako post-biologických forem života. Hostem bude i americký psycholog z Emory University Scott Lilienfeld, který opravuje a poukazuje na mýty v populární psychologii.

foto: Euroscepticscon, zdroj: Euroscepticscon

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...