fbpx

Češi vyhledávají na internetu recepty na domácí pečivo. V týdnu na přelomu března a dubna nejvíc hledali návody na výrobu droždí

Zveřejněno: 3. 4. 2020

Před pár měsíci vzbuzovali lidé, kteří si v obchodech nabírali pečivo rukama, maximálně tak opovržení. Dnes by si to už nedovolil nikdo, protože by v lepším případě riskoval pokutu, v horším případě veřejný lynč. Jak ale zajistit, aby bylo v domácnosti dostatek pečiva a zároveň jsme se nemuseli obávat, že tu hromadu volně ložených rohlíků nikdo jen tak neohmatal rukama? 

Češi se vrátili k tomu, v čem vždy vynikali – pomoci si v krizových situacích. Dnes to navíc mají daleko jednodušší, hledání odpovědí už není záležitostí mezilidského sdílení, většinou se stačí podívat na Google. A co udělali zodpovědní občané, když ti méně zodpovědní vykoupili v rámci křečkování všechno droždí? Začali hledat odpovědi na to, jak ho získat. 

Nebo se hledala odpověď na otázku: Co když mám doma zbytek kvasnic, nemůžu si je nějak namnožit?

V týdnu do 30 března tudíž nejvíce narostlo vyhledávání receptů na domácí výrobu droždí z piva. Rostl ale také zájem o návody na výrobu droždí z jablek či brambor. Nebo se hledala odpověď na otázku: Co když mám doma zbytek kvasnic, nemůžu si je nějak namnožit? A to je teprve začátek – při přípravě domácích kvasnic jich většinou budete mít půl hrnce, co tedy s nimi? Jak je uchovávat, jak je dále zužitkovat? 

Co nejvíce googlili lidé ve spojení s droždím?

  1. Domácí droždí z piva
  2. Drožďová pomazánka
  3. Droždí z jablek
  4. Droždí z brambor
  5. Proč není droždí?
  6. Jak rozmnožit droždí?
  7. Domácí droždí

Ne každému se ale chce droždí vyrábět, navíc je to proces, který trvá třeba den dva. Protože chce ale málokdo riskovat prekérní situaci kvůli pár „umolousanejm“ rohlíkům, peče se dál, i když někdy bez kvasnic. V posledním březnovém týdnu začalo výrazně více lidí vyhledávat recepty na koblihy či pizzu bez kynutí, nebo – díky blížícím se Velikonocům – na mazanec bez kvasnic. Často vyhledávanou otázkou také bylo: Jak lze droždí nahradit?

  1. Mazanec bez droždí
  2. Koblihy bez droždí
  3. Pizza bez kynutí
  4. Rohlíky z prášku do pečiva
  5. Těsto bez droždí

Takto vypadalo vyhledávání nejčastějších výrazů ve spojení se souslovím „bez droždí“. Recepty na kvásek a kvasnice patřily v posledním březnovém týdnu mezi TOP 10 trendů mezi všemi vyhledávanými recepty na Googlu. Češi byli skvělí domácí kuchaři odjakživa, pečení bylo doménou nadšenců – až do té doby, než koronavirus uhodil plnou silou. 

Nejvyhledávanější recepty na Googlu

  1. Přepuštěné máslo
  2. Mazanec
  3. Burger
  4. Kvásek
  5. Kvasnice
  6. Croissant
  7. Koblihy
  8. Loupáčky
  9. Bulky na hamburger
  10. Kachna

 

Související…

Pečení bez vajec a mléka: vegani radí, jak nahradit tradiční suroviny
František Lomský

foto: Shutterstock, zdroj: Google Analytics

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...